Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Με δυσκολία βγαίνει πλέον από τα χείλη το «Χρόνια Πολλά». Α, ρε Ελλάδα πως μας κατάντησαν; Από φιλόξενοι, γίναμε ψυχρές παγοκολόνες:

Χρόνια πολλά θα ήθελα να σας ευχηθώ ξεκινώντας σήμερα τα σχόλια μου, άσχετα αν αυτή η φράση βγαίνει με δυσκολία από τα χείλη όλων μας. Δυστυχώς όλους εμάς, τους καλούς, τους αγαθούς, τους φιλόξενους, τους θερμούς, άρχισαν να μας μετατρέπουν σε ψυχρές παγοκολόνες, αφού ακόμα και τις ευχές που κάποτε απλόχερα μοιράζαμε, αρχίσαμε να τις ξοδεύουμε με αρκετό σκεπτικισμό και πάνω από όλα με αρκετή τσιγγουνιά. Όντως οι πολιτικοί της χώρας μας, κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να μας κάνουν Σκρούτζ και όντως δεν υπάρχει σωτηρία, αφού στον καταραμένο κόσμο που ζούμε, τα πνεύματα δεν υπάρχουν.

Μπαράζ εγκληματικών ενεργειών κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Την ανησυχία τους για τις επόμενες ημέρες εκφράζουν οι Αστυνομικές Αρχές:

Η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, θα οδηγήσει ως επακόλουθο και σε αύξηση της εγκληματικότητας, την οποία βέβαια στην Ξάνθη δεν βιώνουμε σε τεράστιο βαθμό, αλλά σε έναν αρκετά μεγάλο όπως όλοι γνωρίζετε, αφού τα περιστατικά διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών, έκαναν εδώ και καιρό την εμφάνισή τους στην Ξάνθη και δυστυχώς συνεχίζονται. Εκτός από ένοπλη ληστεία ταχυδρόμου στο Εύμοιρο, είχαμε και διαρρήξεις, συλλήψεις για ναρκωτικά και όλα τα καλά που υπάρχουν στον μπαξέ της εγκληματικότητας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, εκφράζει τις ανησυχίες της για την εξέλιξη της εγκληματικότητας, καθώς βλέπει την φτώχεια ως τον νούμερο ένα παράγοντα, επιδείνωσης της κατάστασης.

Διέρρηξαν το πολιτικό γραφείο του Φ. Τσαλίδη στην οδό Τσιμισκή:

Για εγκληματικότητα έγραφα και δεν ήταν δυνατόν να μην αναφέρω πως, τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν το πολιτικό γραφείο του πρώην Βουλευτή της ΝΔ Φ. Τσαλίδη στην οδό Τσιμισκή. Από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Ξάνθης, δεν διαπιστώθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών, ενώ από το γραφείο δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας. Αυτές τις ημέρες γίνεται η καταγραφή των εγγράφων για να διαπιστωθεί αν λείπουν και τι αφορούν αυτά τα οποία πιθανόν να λείπουν.

Ε, όχι και εισιτήριο εισόδου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό είναι αισχροκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο

Δεν ήταν δυνατόν να μην σχολιάσω τις δηλώσεις του προέδρου του σωματείου ιδιοκτητών καφέ μπαρ της Ξάνθης, αφού όχι μόνο θεωρώ πως προσπάθησε να παίξει με την νοημοσύνη μας, αλλά επιδίωξε να συγκαλύψει αυτού του είδους την αισχροκέρδεια, αναφερόμενος σε διάφορα ανταποδοτικά τερτίπια. Βάζουν είσοδο 5 ευρώ, δηλαδή στα καταστήματά τους, εισπράττουν από τους νέους αυτά τα χρήματα και εφόσον ο νεαρός πάρει έναν καφέ, του δίνουν το δικαίωμα να πάει μια καθημερινή εκεί και να πάρει ακόμα έναν καφέ δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των καφέ μπαρ, προστατεύονται τα παιδιά, αφού αν πάνε κάποια εκδρομή με το σχολείο τους, δεν θα χρειάζεται να γυρίζουν στους δρόμους, αλλά θα μπορούνε να πάνε στα καταστήματα καφέ μπαρ και να πιουν τον καφέ τους σε χώρο ελεγχόμενο Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς η δική μου άποψη, είναι άκρως αντίθετη με αυτά που υιοθετούν οι κύριοι αυτοί.

Εδώ αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν λόγω τιμών στα καύσιμα και αυτοί τα πρόστιμα ανεβάζουν:

Μα καλά δεν έχει μάθει από τα παθήματά της αυτή η Κυβέρνηση; Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα, λέει ο σοφός λαός μας αλλά δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση δεν θέλει να το κατανοήσει, αφού από την μια είδε τα αποτελέσματα της αύξησης του ΦΠΑ τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών της και τώρα θέλει να αυξήσει τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς όμως να σκεφθεί πως δεν κυκλοφορούν πλέον αυτοκίνητα στους δρόμους, λόγω των υπερβολικών τιμών στα καύσιμα. Εδώ σε λίγο δεν θα κυκλοφορεί μύγα έξω και εσείς ανεβάζετε τα πρόστιμα για το θεαθήναι; Αντί να δώσετε κίνητρα στον κόσμο ώστε να κινηθεί και να κάνετε αυστηρότερα τα μέτρα ελέγχου ώστε να πατάξετε τα ατυχήματα, προσπαθείτε με ασπιρίνες να γιατρέψετε τον καρκίνο.