Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Δύο οργανωμένες ληστείες στιγμάτισαν τα φετινά Χριστούγεννα στον Νομό Ξάνθης

Δύο οργανωμένες ληστείες στιγμάτισαν τα
φετινά Χριστούγεννα στον Νομό Ξάνθης


Σχετικά ήσυχα πέρασε το τριήμερο των Χριστουγέννων από άποψη τάξης στον Νομό, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης.
Δύο σημαντικές ληστείες, η μία στο δημοτικό διαμέρισμα Ευμοίρου και η άλλη στο Σέλερο, αμαύρωσαν την γιορτινή διάθεση της κοινής γνώμης της Ξάνθης. Όσον αφορά την πρώτη ληστεία, άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου αφήρησαν μεγάλο χρηματικό ποσό που προοριζόταν κυρίως για συντάξεις, από τον ταχυδρομικό διανομέα, αφού πρώτα τον ξυλοκόπησαν. Η άλλη ληστεία, πάλι, από άγνωστο ή άγνωστους δράστες έγινε στον ΟΠΑΠ Σελέρου.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, έχει γίνει η συλλογή πληροφοριών και ενδείξεων σχετικά με τα δύο αυτά περιστατικά, προκειμένου να διαλευκανθούν και να εντοπιστούν οι δράστες.
Κατά τα άλλα, δεν υπήρξε αύξηση όσον αφορά κλοπές και διαρρήξεις, με μοναδικό αξιοσημείωτο περιστατικό, όταν συμπολίτισσά μας άρπαξε τσάντα μιας άλλης συμπολίτισσας και τράπηκε σε φυγή. Τελικά, η πρώτη εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης.
Όσον αφορά, τώρα, τα τροχαία ατυχήματα τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά στον Νομό, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.
Κληθείς να σχολιάσει την εγκληματικότητα στον Νομό και πως βλέπει να εξελίσσεται στο άμεσο μέλλον στον Νομό Ξάνθης, ο κύριος Ι. Τσουκνάδης τονίζει χαρακτηριστικά, ότι αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης.
«Λόγω της φτώχειας οι κλοπές θα αυξηθούν. Ιδιαίτερα δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές ομάδες. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι φυλακές αδειάζουν. Δύσκολα κάποιος μπαίνει στην φυλακή. Θα ζήσουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις».