Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Μίζερος ο στολισμός της πόλης για τα Χριστούγεννα. Δήμαρχε χρωστάς στους Ξανθιώτες κάτι πολύ καλύτερο:

Είπα να μην ασχοληθώ με το θέμα του στολισμού της Πόλης μας για τα Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς μια βραδινή βόλτα στην Ξάνθη, αντί να με χαροποιήσει, με στενοχώρησε ακόμα περισσότερο. Ο φετινός στολισμός της πόλης είναι μίζερος και ειλικρινά δεν σου κάνει αίσθηση να βγεις έξω ούτε για μια απλή βόλτα. Τα λάθη που έγιναν από τους υπευθύνους είναι τραγικά, αφού οι κύριοι επέλεξαν να στολίσουν με φωτοσωλήνα, τις νέες κολόνες φωτισμού της πλατείας, με αποτέλεσμα τα διακοσμητικά να μην φαίνονται. Η απόφαση να μην μπει ξανά εκείνο το τερατούργημα που τόσα χρόνια είχαμε για δέντρο, με βρήκε απόλυτα σύμφωνο, αλλά με την διαφορά πως στην θέση του θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί ένα αληθινό δέντρο, όπως αυτό που κοσμεί την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Παταγώδης η αποτυχία του Αντιδημάρχου Μπεκτές Σαμπρή στον στολισμό της πόλης μας, ενώ αντιδράσεις προκαλεί το ότι επελέχθη ένας συμπολίτης μας μουσουλμάνος, για να αναλάβει τον στολισμό της πόλης για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης:

Την στιγμή λοιπόν που οι ομόθρησκοι του Κυρίου Μπεκτές, ζητούν από τον Δήμαρχο Ξάνθης και αυτός τους παραχωρεί το Αμοιρίδιο προκειμένου να γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια την επέτειο από την γέννηση του Μωάμεθ, ο κύριος Μπεκτές ανέλαβε να στολίσει την Πόλη μας για την μεγαλύτερη Χριστιανική γιορτή και αποδεδειγμένα τα έκανε μούσκεμα. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε εσκεμμένα, αλλά και λόγω ανικανότητας να είχε γίνει, θα έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα ο Δήμαρχος δίνοντας ρητές εντολές οι οποίες θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Δεν μπορώ να πιστέψω πως επίτηδες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος λειτούργησε έτσι, αλλά δεν μπορώ ταυτόχρονα να ανεχθώ και αυτού του είδους την μιζέρια στον στολισμό της πόλης. Δήμαρχε άμεσα πάρε τα ηνία στα χέρια σου και βαλε τα συνεργεία των Ηλεκτρολόγων του Δήμου, να καλύψουν την ανυπαρξία των εντολών που είχαν μέχρι τώρα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΕΒΕ, ενώ κύκλοι εκ των έσω αναφέρουν και προσπάθεια συγκάλυψης, στην τελευταία περίπτωση (πλαστογραφία λένε) που είδε το φως της δημοσιότητας:


«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος» λέει ο σοφός λαός μας και στην περίπτωση του ΕΒΕ Ξάνθης φαίνεται πως κάτι τέτοιο αναλογεί. Αφού λοιπόν οι διοικούντες συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών (θαρρείς και δεν θα υπήρχαν διαρροές) αποφάσισαν να λύσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν μάλλον με λανθασμένο τρόπο όπως ακούγεται, αφού ήδη εκ των έσω, κάποιοι κάνουν λόγο για κουκούλωμα της υπόθεσης πλαστογραφίας. Ήδη εδώ και δυο ημέρες γίνεται εκτεταμένη αναφορά για λάθος και όπως εχθές πληροφορήθηκα κάποιοι κάνουν λόγο για μπέρδεμα, αφού ο άνθρωπος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, λέγεται ότι υπογράφει αντί του Πρόεδρου στα Δελτία Τύπου και έτσι μπερδεύτηκε και υπέγραψε αντί του Π. Ανδρικόπουλου, σε απόφαση προαγωγής υπαλλήλου, την στιγμή που την θέση αυτή δικαιωματικά θα έπρεπε να είχε πάρει άλλος υπάλληλος εδώ και αρκετά χρόνια, αφού πληρούσε τις προϋποθέσεις, άσχετα αν αυτό ποτέ δεν διερευνήθηκε. Εγώ ως καλλωπιστής δεν έχω κανέναν λόγο να υποστηρίξω πως δεν πρόκειται για λάθος, εφόσον οι αρμόδιοι μου απαντήσουν στο εξής ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να μπερδεύεται κάποιος υπάλληλος του ΕΒΕ και να περνάει την προαγωγή συναδέλφισσάς του ή συναδέλφου του, για δελτίο τύπου το οποίο όμως δεν αποστέλλεται στα ΜΜΕ, αλλά στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ; Απαντήστε μου κύριοι σε αυτό και εγώ πολύ ευχαρίστως να δεχτώ ότι πρόκειται για λάθος και πως τα όσα έγραψα για το ΕΒΕ από το καλοκαίρι, ήταν κακόβουλα σχόλια.

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, μας αποπροσανατολίζει από τα δεινά που περνάμε, με την βοήθεια πάντα των Αθηναϊκών ΜΜΕ:

Και πάλι γίναμε μάρτυρες των μεγάλων επιτυχιών της ΕΛΛΑΣ μέσα στην παραζάλη της μιζέριας και των προβλημάτων. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Όλοι οι Έλληνες καλούνται με μια φωνή να πουν ζήτω το Έθνος, ζήτω η Ελλάς, ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, (Οικονομικού και Σεξουαλικού) χαρακτήρως. Προβλήματα που μας στέλνουν στον άλλο κόσμο με εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Κοινώς οι Κυβερνόντες σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, αντικατέστησαν από πρώτη είδηση την επέλαση των Βαρβάρων (βλέπε ΔΝΤ) με την επέλαση – επιδρομή της ΕΛΛΑΣ σε γιάφκες τρομοκρατών. Θα μου πείτε πως κάτι είναι και αυτό και πως δεν θα πρέπει να λειτουργώ μηδενίζοντας αυτήν την μεγάλη επιτυχία, αλλά πριν πείτε κάτι ανάλογο, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι κανένα από τα όπλα που κατασχέθηκαν, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις.

Ατυχείς τοποθετήσεις, αποφυγή ξεκάθαρων απαντήσεων και πολλά ψέματα από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ξάνθης:

Μπορεί με το ασφαλιστικό να φάνηκε ότι τα κατάφερε και να θεωρείται επιτυχημένος ως Υπουργός, αλλά στο θέμα της Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος αρμόδιος Υπουργός έπεσε έξω και με ψέματα προσπάθησε να καλύψει τα λάθη. Φιλοξενούμενος την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή του Ξανθιώτη Ιορδάνη Χασαπόπουλου και ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο τι μέλλει γενέσθαι για το Νοσοκομείο Ξάνθης, απέφυγε να απαντήσει και άλλαξε κουβέντα λέγοντας πως για αυτά που θα γίνουν στην Υγεία, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (διαβούλευση) το λένε τώρα, και θα αποφασιστεί η πορεία τους τον ερχόμενο Απρίλιο του νέου έτους. Ξέχασε βέβαια ο κύριος Λοβέρδος πως στην αρχή της εκπομπής δήλωνε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μεγάλα νοσοκομεία σε απόσταση 60 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο και για τον λόγο αυτό θα προβούν σε συγχωνεύσεις, με αυτά τα οποία θα καταργηθούν, να καταλαμβάνουν πλέον το όνομα των κέντρων υγείας, όπου θα κάνουν την πρακτική τους, οι αγροτικοί ιατροί. Ο κύριος Λοβέρδος βέβαια ξέχασε για ακόμα μια φορά, την δική του προσωπική περιπέτεια υγείας που είχε και το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δεν διαθέτουν ελικόπτερα για άμεση διακομιδή τους σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο ίδιος και αυτό, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση του.

Πετάνε χρήματα για καλλωπιστικά φυτά που θα αντέξουν λίγες ημέρες και δεν ξοδεύουν μια, για τοποθέτηση μεγάλων δένδρων στην Κεντρική Πλατεία:
Ο Δήμος Ξάνθης στο μεγαλείο του. Προς Σοφία Καραγιαννίδου, αγαπητή φίλη ενταύθα: Δεν μπορώ να ανεχθώ το γεγονός ότι η υπηρεσία πρασίνου εχθές φύτευε λουλούδια στα παρτέρια της κεντρικής πλατείας, τα οποία με την κακοκαιρία που έρχεται δεν πρόκειται να αντέξουν παρά μόνο λίγες ημέρες και δεν τοποθετήθηκαν αντί αυτών, μεγάλα δένδρα στον χώρο. Τα δέντρα δίνουν οξυγόνο και ομορφαίνουν την ζωή μας, ενώ τα φυτά απλά δίνουν μόνο μια απλή όμορφη εικόνα. Είναι καλό το να φυτεύονται λουλούδια, αλλά αφού πρωτίστως έχουν φυτευτεί και τα απαραίτητα δέντρα και όταν αναφέρομαι σε δέντρα, σίγουρα δεν εννοώ αυτά των 60 εκατοστών, αλλά σε αυτά που ξεπερνούν κατά την τοποθέτηση τους τα τρία μέτρα. Ήδη με την κατασκευή της πλατείας, το πολυτιμότερο ίσως για όλους τους Ξανθιώτες δέντρο ο πλάτανος, αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού την σκιά του και την δροσιά την προσφέρει χάρη στους ακαλαίσθητους μελετητές του έργου, σε ένα κακόγουστο σιντριβάνι- καταρράκτη, για το οποίο ούτε ο απαραίτητος φωτισμός ανάδειξής του δεν τοποθετήθηκε.