Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πλαφόν και στο επίδομα των τριτέκνων

Βρέθηκαν οι κατέχοντες χρήματα και η κυβέρνηση αποφάσισε
να βάλει το χέρι της στην τσέπη τους
Πλαφόν και στο επίδομα των τριτέκνων

- Απαράδεκτη η αντιμετώπισή τους από Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές στην Αθήνα
- Ούτε λεπροί να ήταν δεν θα είχαν αυτήν την τύχη


Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης:
«Όχι απλά δεν δίνουν κίνητρα, αλλά κόβουν και αυτά που υπάρχουν. Πως θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα; Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δε θα υπάρχουν νέοι στην χώρα μας. Η Ελλάδα θα είναι μια χώρα γερόντων και απορώ πως θα λύσουν το ασφαλιστικό το 2050. Ποιοι θα δουλεύουν και ποιοι θα παίρνουν σύνταξη; Αυτά προσπαθήσαμε να περάσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε. Δεν μας δέχτηκε κανείς στην Αθήνα, απλά πήραν τα υπομνήματα και μας έκλεισαν την πόρτα».
-Δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη της Αθήνας ετοιμάζουν οι τρίτεκνοι για τις 15 και 17 του μηνός
-Το προσεχές σαββατοκύριακο θα μοιραστούν τρόφιμα, μόνον, στους δικαιούχους τρίτεκνους

Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μπει πλαφόν στο επίδομα που λαμβάνουν οι τρίτεκνες οικογένειες. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με τις περικοπές που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν δίνει περιθώρια στους Έλληνες να κάνουν παιδιά, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσαούσης.
Όταν μάλιστα η Ομοσπονδία των Τριτέκνων την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, με βαθύτερο στόχο την διατήρηση του επιδόματος για τους δικαιούχους χωρίς πλαφόν, συνάντησε κλειστές τις πόρτες των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που τονίζουν οι τρίτεκνοι, δια στόματος των εκπροσώπων τους, είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας, ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που πλήττουν τα συμφέροντά τους.
Μέσα από το σχετικό υπόμνημα που άφησαν οι τρίτεκνοι στο αρμόδιο Υπουργείο και στην Βουλή των Ελλήνων, τίθεται σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα όσον αφορά την χώρα μας, γεγονός που όπως επισημαίνουν θα έπρεπε να θορυβήσει την Πολιτεία. Όπως καταγγέλλουν από την άλλη οι τρίτεκνοι, το κράτος αντί να δίνει κίνητρα, πράττει το εντελώς αντίθετο, στερώντας τα ήδη υπάρχοντα κίνητρα από τις ελληνικές οικογένειες, ώστε να κάνουν πάνω από δύο παιδιά.
Αναφορικά με την επίσκεψη στην πόλη των Αθηνών, για την διεκδίκηση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, ο Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσαούσης, αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Την Παρασκευή η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε πορεία στην πόλη της Αθήνας. Πήγαμε στον κύριο Σαχινίδη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, δεν μας δέχτηκε, ωστόσο, ο ίδιος. Μας δέχτηκε ο ιδιαίτερος του, στον οποίον καταθέσαμε υπόμνημα. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε συζήτηση. Από εκεί πήγαμε στην βουλή, όπου καταθέσαμε υπόμνημα στον Πρόεδρο της βουλής και σε όλα τα κόμματα. Αργότερα, πήγαμε στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί δεν μας δέχτηκαν. Μας έστειλαν πίσω στην βουλή για να δώσουμε υπόμνημα σε εκπρόσωπό τους. Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με κανέναν στην Αθήνα. Μας έστελναν ο ένας στον άλλο. Μόνον υπομνήματα δίναμε. Δεν μας άκουσε κανένας. Πάνε με την λογική και τις οδηγίες του μνημονίου, δηλαδή ότι πει το μνημόνιο. Οπότε, δεν δέχονται καμία άλλη συζήτηση. Επικαλούνται πάντα το μνημόνιο».
Σε ερώτηση, εάν το μνημόνιο αποτελεί δικαιολογία για την κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει μέτρα που θίγουν αδύναμες κοινωνικές ομάδες της χώρας, εν προκειμένω τους τρίτεκνους, ο κύριος Ν. Τσαούσης αναφέρει πως «για μένα το μνημόνιο είναι δικαιολογία. Θα πρέπει, όμως, η Πολιτεία να δει και το δημογραφικό πρόβλημα που είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν το αντιμετωπίζει καθόλου ως τέτοιο».
Σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας μας, εάν υπάρχουν κίνητρα για κάποιον, ώστε να κάνει παιδιά, ο κος Ν. Τσαούσης επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «όχι απλά δεν δίνουν κίνητρα, αλλά κόβουν και αυτά που υπάρχουν. Πως θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα; Το επίδομα κατά κάποιο τρόπο ήταν κίνητρα, για να κάνει ο κόσμος παιδιά. Όταν του κόβεις τα «φτερά», πως περιμένεις να κάνει παιδιά;».
Αναφερόμενος στην νέα τάξη πραγμάτων που επιχειρείται για τις τρίτεκνες οικογένειες, ο κος Νίκος Τσαούσης αναφέρει πως «Όλοι οι τρίτεκνοι παίρναμε επίδομα και τώρα μπήκε πλαφόν σαράντα χιλιάδες ευρώ για τους δικαιούχους. Αν είναι δυνατόν! Είναι σαφώς άδικο αυτό που γίνεται» και συνεχίζει λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να αντιδράμε. Στις δεκαέξι με δεκαεπτά του μηνός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων έχει προγραμματίσει πορεία στην Αθήνα. Αυτό που θέλουμε είναι τουλάχιστον να πετύχουμε κάποια διαφορά στο πλαφόν. Τα σαράντα να πάνε στα εξήντα».
Ερωτηθείς, αναφορικά με το εάν θεωρεί, ότι οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι τρίτεκνοι θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο κύριος Ν. Τσαούσης απαντάει ότι
«εμείς δεν θεωρούμε τίποτα, αυτό θα το θεωρήσει η Πολιτεία. Το μόνον που θέλουμε είναι να φέρουμε θετικά αποτέλεσμα, γι’ αυτό και προχωράμε σε κινητοποιήσεις.
Πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο κύριος Σαχινίδης μας είχε πει, ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής επιδομάτων. Δυστυχώς, σήμερα τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά».
Σε ερώτηση, εάν υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον, ο κύριος Ν. Τσαούσης επισημαίνει χαρακτηριστικά «Δυστυχώς όχι. Από την στιγμή που δεν δέχονται να συζητήσουν, τι αισιοδοξία να υπάρχει; Πρόκειται για ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες απλά επιβάλλονται. Εμείς, βέβαια, θα πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας, δηλαδή να προβούμε σε κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει μέλλον, όχι μόνον για τους τρίτεκνους, αλλά και για όλη την χώρα».
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις που κυκλοφορούν, ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε χώρα των γερόντων, ο κύριος Ν. Τσαούσης αναφέρει ότι «έχουμε επισημάνει πολλές φορές, πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δε θα υπάρχουν νέοι στην χώρα μας. Η Ελλάδα θα είναι μια χώρα γερόντων και απορώ πως θα λύσουν το ασφαλιστικό το 2050. Ποιοι θα δουλεύουν και ποιοι θα παίρνουν σύνταξη; Αυτά προσπαθήσαμε να περάσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε. Δεν μας δέχτηκε κανείς στην Αθήνα, απλά πήραν τα υπομνήματα και μας έκλεισαν την πόρτα».
Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι στις έντεκα και δώδεκα Δεκέμβρη, δηλαδή το προσεχές σαββατοκύριακό, από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι, θα μοιραστούν τρόφιμα, ρύζι και μακαρόνια, μόνον στους δικαιούχους τρίτεκνους και όχι σε όλους. Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά και δικαιούχοι είναι αυτοί που έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά τους, σύμφωνα με αυτά επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Ν. Τσαούσης. Η διανομή τροφίμων θα γίνει σε μια αποθήκη που έχει νοικιάσει στην περιοχή Ευμοίρου και Μορσίνης. Συγκεκριμένα θα δοθούν έξι κιλά ρύζι ανά άτομο και δώδεκα κιλά μακαρόνια πάλι ανά άτομο. Ήταν να δοθεί τυρί, αλλά τελικά δε θα δοθεί.

Ακολουθεί το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων το οποίο αναφέρει τα κάτωθι:

Καταγγελία Τριτέκνων
Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την αδιαφορία και την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει- εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω-που θεσμοθετήθηκαν σε πρόσφατα νομοσχέδια (Παιδείας, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό) προέταξε(τι ειρωνεία;) την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος. Αναμέναμε, λογικά, την παράλληλη θεσμοθέτηση μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα. Είναι και επιταγή του Συντάγματος (παραγρ.5 του άρθρου 21) θεσμοθετώντας μέτρα και για το δημογραφικό πρόβλημα..
Αντί αυτών η Κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει ή/και καταργεί υφιστάμενες παροχές, φορολογεί αδιακρίτως και αδιαφορεί προκλητικά για το μέλλον των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω) που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών, και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 400.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια. Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δει μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 20% με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%. Η κυβέρνηση εμμένει σε πρακτικές του παρελθόντος, παρά του ότι έχουν εκπέσει από το ΣτΕ, και προσπαθεί τώρα επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο. Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με δείκτη γονιμότητος μόλις στο 1, όταν για την ανανέωση των γενεών απαιτείται 2,1 δεν είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα;
Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εδώ και 30 χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνοιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα.
Οι προτάσεις των τρίτεκνων γονέων που ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν είναι:
-Να υλοποιήσει τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
-Να σταματήσει άμεσα να τιμωρεί την οικογένεια με τρία παιδιά και άνω αλλά να τις υποστηρίξει με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζει ή καταργεί υφιστάμενα.
-Να θεσμοθετήσει αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.

Δεν το οφείλετε σε μας, δε το οφείλετε στα παιδιά μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)


Ακολουθεί η διακήρυξη του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης αναφορικά με το θέμα:

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Όταν η Χώρα στην οποία ζούμε αντιμετωπίζει οξύτατο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που οι ολέθριες επιπτώσεις του ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην κοινωνική ασφάλιση, στην αποτελεσματική παροχή πρόνοιας, στις συντάξεις, στην οργάνωση της εργασίας, στην μείωση της παραγωγικότητας, στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, στις αμοιβές, στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης, στην οικονομική ύφεση, στην ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ.ά), Όταν τα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΗΕ για τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού είναι αμείλικτα και εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, Όταν ο ειδικός κατά ηλικία δείκτης γονιμότητας τα τελευταία 10 χρόνια (1997 – 2007) έχει μετατοπισθεί από την ομάδα ηλικιών 20 – 24 ετών, που ήταν από την αρχή της δεκαετίας του 1980, προς τις μεγαλύτερες ηλικίες στην ηλικιακή ομάδα 30 – 34 το έτος 2005. Επομένως περιορίζεται έτι περαιτέρω ο γόνιμος διαθέσιμος χρόνος(από 10 έτη σε 5 έτη). Σε ερώτηση: Σε ποια ηλικία σκέπτεσθε να κάνετε παιδιά; Απάντησαν το 58,3% σε ηλικία 30-40 ετών (Ψηφοφορία στον ιστότοπο WWW.YOURBABY.GR), Όταν για την 11ετία 1998-2008,το ποσοστό συμβολής της καθαρής εισροής μεταναστών στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας ήταν 97,3% της συνολικής αύξησης του πληθυσμού, Όταν τα 10 τουλάχιστον τελευταία χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται, δεδομένου ότι οι θάνατοι των Ελλήνων ξεπερνούν τις γεννήσεις από Ελληνίδες μητέρες, Όταν η σχέση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και συνταξιούχων με την μετανάστευση το 2010 η είναι 3,5 άτομα 1, το 2035 θα είναι 2,3 προς 1 και το 2060 1,8 προς 1 ενώ χωρίς τους μετανάστες η σχέση αυτή θα είναι 2,0 προς 1 το 2035 και 1 προς 1 το 2060. Η επιδείνωση του δείκτη αυτού θα αυξήσει ανάλογα τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων για τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των συνταξιούχων, Όταν στο 30%, από 16% που είναι σήμερα, αναμένεται να φτάσει το 2060, στην Ελλάδα, ο δείκτης γήρανσης, δηλαδή το ποσοστό των υπερηλίκων στο σύνολο του πληθυσμού, ενώ ο δείκτης οικονομικής εξάρτησης από 25% που είναι σήμερα, στο ίδιο χρόνιο όριο αναμένεται να αγγίξει το 57%,δηλαδή, ένας και πλέον υπερήλικας θα αντιστοιχεί σ' ένα άτομο παραγωγικής ηλικίας, Όταν, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του ΚΕΠΕ, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας η σχέση εργαζομένου προς συνταξιούχο όλο και θα φθίνει με αποτέλεσμα περί το 2050 να αντιστοιχεί 1 προς 1 και 500.000 εργαζόμενοι θα είναι λιγότεροι. Τότε το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά, Όταν από τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στη γυναικεία απασχόληση και στη γονιμότητα, φαίνεται ότι αποτελεί μύθο ότι η γυναικεία απασχόληση να ευθύνεται για τη μείωση της γονιμότητας. Συχνά μπορεί να ισχύει το αντίστροφο, παράδειγμα ποσοστών γυναικείας απασχόλησης στην Σουηδία: Απασχόληση 70,5%,Γονιμότητα 1,75,στην Φινλανδία: Απασχόληση 65,6%,Γονιμότητα1,80, στην Ελλάδα: Απασχόληση 45,2%,Γονιμότητα 1,30 (συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών), Όταν η πρώτη από τις προτάσεις που περιέχονται στο ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Bουλής του 1993 ήταν να ενταχθούν οι οικογένειες με 3 παιδιά στις πολύτεκνες. Παρ’ όλο ότι έχουν περάσει 17 χρόνια από την κατάθεση του πορίσματος, η πρόταση αυτή δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί με την δικαιολογία το υψηλό κόστος εφαρμογής της, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι διατίθενται τεράστια ποσά για έργα βιτρίνας (για να μην αναφερθεί κανείς στην αλόγιστη σπατάλη του δημόσιου χρήματος...), Όταν το οικονομικό κόστος(με βάση τα δεδομένα του προϋπολογισμού του 2006, η επιπλέον απαιτούμενη αύξηση είναι 190,5 εκατ. ευρώ) της ένταξης των οικογενειών με 3 παιδιά είναι πραγματικά ελάχιστο και είναι πραγματικά ασήμαντο μπροστά στο εθνικό όφελος, Όταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΗΜ, Μιχαήλ Παπαδάκης, «ενώ για την οικονομική κρίση υπάρχει προβληματισμός, η δημογραφική, μολονότι πιο μακρόχρονη, δεν έχει απασχολήσει όσο θα έπρεπε, ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ε.Ε." «Έως το 2035, η μετανάστευση θα είναι εκείνη που θα επηρεάσει την όποια πληθυσμιακή αύξηση και από εκεί και έπειτα, η μετανάστευση θα υποχωρήσει και θα ξεκινήσει η κάμψη του πληθυσμού, τόσο στην Ε.Ε., όσο και στην Ελλάδα», Όταν, κατά τον ΟΗΕ, μία χώρα με ποσοστό μεγαλύτερο του 7% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών επί του συνολικού πληθυσμού της θεωρείται γερασμένη και τώρα έχουμε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24% δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές ( Χ 3 ! ) άνω του ορίου,
Όταν μέσα σε 4 μόνο χρόνια μειώθηκε ο αριθμός των πολύτεκνων μητέρων που λαμβάνουν την ισόβια σύνταξη κατά 10357 μητέρες, Όταν, σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ που απέδειξε ότι η μετανάστευση ως λύση για την αντικατάσταση των γενεών δεν λύνει το δημογραφικό πρόβλημα ενός κράτους, Όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ CIA η Ελλάδα κατατάσσεται 188η στον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της, σε ρυθμό γεννήσεων 206η και σε δείκτη γονιμότητος 199η,
Όταν η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ (World Population Ageing 2009) είναι 12η στην πιο μεγάλη μέση ηλικία (41,3 έτη) και η 7η πιο γηρασμένη χώρα παγκοσμίως,
Όταν το κράτος ενώ επιμένει να διακηρύσσει το ενδιαφέρον του για την τόνωση των γεννήσεων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως το αναφέρει στις κατά καιρούς δημιουργούμενες επιτροπές, και ενώ ακόμη και Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή συνέστησε (το 1993), για την εξέταση του ζητήματος αυτού, εξακολουθεί να μη λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα, Όταν καμιά συζήτηση δεν γίνεται για τη δημογραφική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, κρίση που είναι η ρίζα του ασφαλιστικού προβλήματος, δεδομένου ότι η κρίση αυτή επηρεάζει τόσο τις δαπάνες για συντάξεις και περίθαλψη όσο και τα έσοδα από εισφορές των ασφαλιστικών Ταμείων, Όταν τα ζευγάρια δεν αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν για: α) οικονομικούς(η ανεπάρκεια των εισοδημάτων τους) και β) λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη μέτρων στήριξης της οικογένειας(η ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στην οικογένεια και το παιδί (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, ανεπαρκή οικογενειακά επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές, ανεπαρκή σχολεία με ακατάλληλα ωράρια για εργαζόμενους γονείς κ.λπ.),
Όταν το κόστος αυτό μόνο μια κοντόφθαλμη πολιτική θα το υπολόγιζε εφόσον οι επιπτώσεις της δημιουργούμενης ανισορροπίας στην πυραμίδα του πληθυσμού, λόγω της μείωσης των γεννήσεων έχουν ήδη γίνει αισθητές: γήρανση, επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, ερήμωση περιοχών, κλείσιμο σχολείων, για να αναφέρουμε επιλεκτικά μόνον ορισμένες,Τότε, το ελάχιστο που μπορούσαμε να πράξουμε εμείς οι γονείς με τρία τέκνα, ήταν και είναι να δημιουργούμε συλλόγους που θα έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: την ενημέρωση του κόσμου για την τραγική κατάσταση που ευρίσκεται η Χώρα όσον αφορά το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία για την λήψη σοβαρών μέτρων με προοπτική και όχι ευκαιριακές (ψηφοθηρικές) αποφάσεις που αίρονται κατά περίπτωση μετά από λίγο χρόνο, που στόχο θα έχουν την αναστροφή αυτής της σοβαρής κατάστασης.Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ' αριθμ. 1 εθνικό μας πρόβλημα, βόμβα στα θεμέλια του Κράτους που έχει εκραγεί;Εμείς οι γονείς με τρία τέκνα έχουμε πρόταση, που είναι δίκαιη και υλοποιήσιμη.Η εφαρμογή των προτάσεων του ομόφωνου πορίσματος, επικαιροποιημένων, της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.Δεν το οφείλετε σε μας, δεν το οφείλετε στα παιδιά μας.Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ