Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Άνευ αύξησης τα κόμιστρα των Ταξί ενόψει γιορτών

Άνευ αύξησης τα κόμιστρα
των Ταξί ενόψει γιορτών


- Στον «αέρα» τα σχολικά δρομολόγια στην Ξάνθη
- Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις ζητά το αρμόδιο Υπουργείο από τους Οδηγούς ταξί


Βασίλης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης:
«Δεν μπορούμε να κάνουμε και άλλη μείωση. Ήδη, κάναμε συνολική έκπτωση 16%, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη»

Δε θα αυξήσουν τα κόμιστρά τους οι οδηγοί ταξί για την περίοδο των εορτών που έρχονται, ύστερα από σχετική απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Προεδρείου της Ομοσπονδίας. Ίδια απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου Οδηγών ταξί είχε παρθεί και πέρσι, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τους λιγοστούς πελάτες που τους έχουν απομείνει, γι’ αυτό και αποφάσισαν να διατηρήσουν ίδιες τις τιμές τους, προκειμένου να τους διευκολύνουν. Ήδη, η πτώση που έχει σημειωθεί στον τζίρο είναι της τάξης εξήντα με εβδομήντα τοις εκατό, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς ταξί, οι οποίοι βλέπουν με αβεβαιότητα το επαγγελματικό τους μέλλον, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο νέος Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Βασίλης Γεωργιάδης.
Να σημειωθεί δε, πως έχει αποφασιστεί, παράλληλα, τετράωρη στάση εργασίας των Οδηγών Ταξί για σήμερα, ως συμπαράσταση στην Γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΕΣΕΕ για το πολυνομοσχέδιο που έχει πάρει τον δρόμο της βουλής και αφορά τις εργασιακές σχέσεις.
Όπως υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Β. Γεωργιάδης, ο κλάδος των Οδηγών Ταξί περνάει μια κρίση δίχως προηγούμενο, καθώς οι επαγγελματίες πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να τους παρέχονται ανάλογες ευνοϊκές ρυθμίσεις από το κράτος.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Β. Γεωργιάδης, δεν έχει βγει ακόμη κανένα νομοσχέδιο που να αφορά τους Οδηγούς Ταξί και να τους ευνοεί, προκειμένου να μπορέσουν να κρατηθούν στον χώρο όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.
Όσον αφορά την Ξάνθη, «είναι πολλά τα ταξί και λίγοι οι πελάτες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Β. Γεωργιάδης, περιγράφοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση.
Οι Ξανθιώτες όπως επισημαίνει ο κος Β. Γεωργιάδης έχουν στρέψει την πλάτη τους στα ταξί, εξαιτίας της δημοσιονομικής ύφεσης που υπάρχει στην χώρα.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών ταξί ενημερώνει, ότι στον «αέρα» βρίσκονται τα “σχολικά” δρομολόγια, εξαιτίας απόρριψης της σύμβασης των οδηγών ταξί, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο ζητά πιο μειωμένες τιμές. Οι Οδηγοί Ταξί, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κος Β. Γεωργιάδης, ήδη έχουν κάνει αίτηση ανάκλασης της σχετικής απόφασης. Όπως συμπληρώνει ο τελευταίος «δεν μπορούμε να κάνουμε και άλλη μείωση. Ήδη, κάναμε συνολική έκπτωση 16%, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη».