Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το 666 θα αποτελεί τον αριθμό της ζωής μας;

Το 666 θα αποτελεί τον
αριθμό της ζωής μας;


Συνεχίζει να κρατά επιφυλακτική στάση απέναντι στην κάρτα του πολίτη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων:
«Είναι απαράδεκτο, εάν η κάρτα αυτή περιέχει το 666, χωρίς να το γνωρίζει ο πολίτης. Γιατί να περιέχει τον αριθμό της αποκάλυψης; Έλειψαν οι συνδυασμοί άλλων αριθμών; Αν όντως αληθεύουν οι φόβοι που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη του 666 στην κάρτα του πολίτη, το γεγονός παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τους συνδυασμούς αριθμών της κάρτας»

Με πολλές επιφυλάξεις συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κάρτα του πολίτη η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος, φοβούμενη πως ενδεχομένως η κάρτα να κρύβει παγίδες που έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη θέση της εκκλησίας μας, παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το γεγονός, εάν ο αριθμός της “έξυπνης”, όπως ονομάζεται και αλλιώς η κάρτα του πολίτη, παραπέμπει στον αριθμό της αποκάλυψης, δηλαδή το 666.
Μάλιστα, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα και να φωτιστεί από όλες τις πλευρές του, έχει αποφασιστεί από την ελληνική εκκλησία, η σύσταση ειδικής επιτροπής επιστημόνων, που θα εξετάσει αναλυτικά το θέμα, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν την κάρτα, αλλά και τους αριθμούς που κρύβει.
Προς το παρόν το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση από την εν λόγω επιτροπή, ώστε να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, για την σωστή ενημέρωση του λαού.
Το θέμα προβληματίζει ενίοτε αρνητικά και αρκετούς πολίτες, οι οποίοι βλέπουν με επιφυλακτικότητα την νέα αυτή κάρτα, που αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά μέχρι και την ταυτότητά μας.
Από την άλλη, η κάρτα του πολίτη αναμένεται να παρέχει στον τελευταίο πολλές διευκολύνσεις, καθώς θα περιέχει τους σημαντικότερους αριθμούς, οι οποίοι του είναι απαραίτητοι στις καθημερινές συναλλαγές με υπηρεσίες του κράτους.
Πάντως, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα της επιτροπής που έχει αναλάβει να ρίξει φως στο ζήτημα και μετά να πάρουμε επίσημη θέση. Τονίζει δε, ότι εάν η κάρτα περιέχει τον αριθμό της αποκάλυψης, αυτό αποτελεί ένα έγκλημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού οι πολίτες καλούνται να κάνουν χρήση της κάρτας, χωρίς να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τον αριθμό που αυτή κρύβει. «Τις απόψεις μου αναφορικά με την κάρτα του πολίτη, τις έχω εκφράσει και παλαιότερα. Είναι απαράδεκτο, εάν η κάρτα αυτή περιέχει το 666, χωρίς να το γνωρίζει ο πολίτης. Γιατί να περιέχει τον αριθμό της αποκάλυψης; Έλειψαν οι συνδυασμοί άλλων αριθμών; Αν όντως αληθεύουν οι φόβοι που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη του 666 στην κάρτα του πολίτη, το γεγονός παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τους συνδυασμούς αριθμών της κάρτας» υπογραμμίζει με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας δε, πως η εκκλησία αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα από την έρευνα που έχει εξαγγείλει προκειμένου να είναι σε θέση να πάρει τις τελικές της αποφάσεις, αλλά και τι θέση θα κρατήσει επί του θέματος.