Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολίτικής Το ##

Της Πολίτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παραίτηση Κριτσίνη στο ΕΒΕ Ξάνθης. Ναι μεν, αλλά... Το μέγα θέμα απώλειας κασέτας πέρασε στα ψιλά:


Μπορεί επιτέλους κάποιος να αποφάσισε να παραιτηθεί από το ΕΒΕ, λόγω της κατάστασης, αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα που έχουν διαδραματιστεί και φέρονται ως η σάλτσα και η μουστάρδα στο ψητό, άλλα δείχνουν. Άλλα είπε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ για την παραίτηση Κριτσίνη, άλλα είπε ο ίδιος ο Σάκης ο Κριτσίνης στην επιστολή παραίτησής του και τα ερωτηματικά πλανώνται. Εκείνο όμως που έχει σημασία στην υπόθεση, είναι ότι το γεγονός απώλειας της κασέτας πέρασε στα ψιλά από κάποιους και καθόλου από κάποιους άλλους, ενώ μια απλή παραίτηση πέρασε ως μέγα θέμα.


Η αποκλειστικότητά μας για την απώλεια της κασέτας από το ΕΒΕ και για τα φαντάσματα που την έκλεψαν, ενόχλησε πολλούς και δεν αναδημοσίευσαν την είδηση:

Είναι καλό οι τοπικές εφημερίδες να έχουν καθημερινά από μια αποκλειστικότητα, αλλά καλύτερα ακόμα θα ήταν όταν αναφέρονταν και η πηγή της είδησης που δημοσιεύτηκε, από το να επιλέγεται να μην δημοσιοποιηθεί η είδηση, επειδή κάποιος άλλος πρόλαβε και την δημοσίευσε πρώτος. Η επιτυχία της εφημερίδας μας ήταν η αποκλειστικότητα για την απώλεια της κασέτας της συνεδρίασης της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕ και αυτό όπως φάνηκε, κάποιους τους ενόχλησε και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα, την στιγμή που μετέτρεψαν κάποια άλλα άνευ ουσίας και περιεχομένου θέματα, σε μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Δεν μου αρέσει να παινεύομαι, αλλά αυτό το οποίο έχω να δηλώσω, είναι το γεγονός πως η «Φωνή της Ξάνθης» αποτελεί την είδηση την στιγμή που κάποιοι απλά την ακολουθούν.

Μέγα οικονομικό σκάνδαλο σε εταιρία της Ξάνθης. Για 500.000 ευρώ που έκαναν φτερά, κάνουν λόγο οι πληροφορίες:


Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο στην Ξάνθη και το θέμα είναι πως η Ξάνθη, περιοχή με τα χίλια χρώματα, έχει μετατραπεί σε πόλη με τα χίλια σκάνδαλα. Η υπόθεση αυτή τη φορά, αφορά εταιρία που εδρεύει στην περιοχή μας πολλά χρόνια και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάχρηση από τα ταμεία, που αγγίζει το ποσό των 500.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τίποτε άλλο από αυτά, διότι όπως μαθαίνω διενεργείται έρευνα.

Σε προβοκάτσια αποδίδεται ο εμπρησμός σε Τζαμί του Αβάτου. Οι διαφορές κατοίκων φαίνεται πως έφεραν το αποτέλεσμα:


Αποσιώπηση του περιστατικού επιχειρήθηκε, αλλά δυστυχώς ουδέν κρυπτό υπό τον Ήλιο. Οι διαφορές ανάμεσα σε κατοίκους του Αβάτου φαίνεται πως ήταν η αφορμή, για να πυρποληθεί με μολότοφ το Τζαμί και κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά εδώ και χρόνια. Δυστυχώς όμως, η προβοκάτσια αποκαλύφθηκε άμεσα και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την χώρα μας για τον εμπρησμό.

Για το δώρο πήγαν οι Συνταξιούχοι στις Τράπεζες και βρήκαν τις πόρτες κλειστές λόγω απεργίας:
Ότι θέλει κάνει ο κάθε ένας στην Ελλάδα και μόνο χώρα δεν μπορεί κανείς να μας πει με αυτά που γίνονται. Πήγαν οι συνταξιούχοι εχθές να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων στις τράπεζες και βρήκαν τις πόρτες κλειστές λόγω απεργίας των υπαλλήλων. Λογικά, όπως θα έκανε ο κάθε ένας μας, οι συνταξιούχοι άρχισαν να βρίζουν και να καταριούνται, αφού με τα λιγοστά πλέον αυτά χρήματα που θα έπαιρναν, είχαν κανονίσει να προβούν σε διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τους, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Εκεί που σταματά ο παραλογισμός, ξεκινά η Ελλάδα και σίγουρα κανένας πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον, και όπως όλα δείχνουν, μετά την μετανάστευση των χρημάτων από πολλούς Έλληνες, θα δούμε και την ανθρώπινη μετανάστευση να εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως φαίνεται, ακολουθούν τα γεγονότα του ΕΒΕ, πράγμα το οποίο εμάς μας δένει τα χέρια, αφού δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τίποτε άλλο:
Ραγδαίες, όπως αναμενόταν, είναι πλέον οι εξελίξεις στο ΕΒΕ και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία, έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους, αφού και επισήμως θα ασχοληθεί η Εισαγγελία. Η δική μας η δουλειά σταματά κάπου εδώ για να συνεχιστεί απλά ενημερωτικά για τις εξελίξεις στο θέμα και να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτε χωρίς να το δημοσιεύσουμε. Το μοναδικό που μπορώ να πω, είναι πως ο όρος «πλαστογραφία» αναφέρθηκε από μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ και όχι από τα ΜΜΕ, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μου, είναι αδιάψευστο.