Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Άσπρη μέρα παρακαλούσαμε να δούμε και φαίνεται πως εισακούσθηκαν οι προσευχές μας, αφού εχθές το πρωί, για τα καλά μας θυμήθηκε ο χιονιάς. Άμεση ανταπόκριση της Νομαρχίας για τον εκχιονισμό, ανοιχτοί οι δρόμοι, άτυχοι οι ασυνείδητοι οδηγοί:

Στα άσπρα ντύθηκαν εχθές νωρίς το πρωί τα ορεινά της Ξάνθης, ενώ το χιόνι έκανε την εμφάνισή του για αρκετή ώρα και μέσα στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, αφορούσαν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας προς τα ορεινά. Εχθές το μεσημέρι το χιόνι στο κέντρο της Σταυρούπολης είχε φθάσει τους 30 πόντους, ενώ πολλοί οδηγοί ήταν αυτοί που εγκλωβίσθηκαν, αφού δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η κρατική μηχανή κατηγορήθηκε για ολιγωρία, κάτι το οποίο βέβαια δεν ισχύει, αφού όπως μάθαμε, από το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν τους δρόμους και όσοι από τους οδηγούς ήταν συνετοί, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Αυτοί οι οποίοι θεώρησαν τους εαυτούς τους, μεγάλους και τρανούς, ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και τα αυτοκίνητά τους κατέληξαν εκτός οδοστρώματος.
Κλείνοντας με το θέμα, οφείλω να σας πω ότι: Η οδήγηση στο χιόνι θα αλλάξει πολύ τον τρόπο με τον οποίο εσείς και το αυτοκίνητό σας συμπεριφέρεστε στο δρόμο εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικά σας όρια, σαν οδηγός, σε δεύτερο επίπεδο τα όρια του αυτοκινήτου σας και πολύ περισσότερο από όλα τους υπόλοιπους οδηγούς των δρόμων που θα συναντήσετε μπροστά σας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας!

Ξυλοφόρτωσαν Κλιμάκιο της ΣΔΟΕ στο Παζάρι της Ξάνθης, επειδή πήγε το Σάββατο να πραγματοποιήσει έλεγχο:
Όπως τα γράφαμε εδώ και καιρό, έτσι εξελίσσονται τα πράγματα καθημερινά. Στους δρόμους για οδομαχίες μας βλέπω πλέον και σίγουρα είναι πως το πρωτοσέλιδο μας πριν από λίγες ημέρες, με τίτλο «ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Ελλάδα», ήταν πολύ προφητικό. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, επέλεξε κλιμάκιο της ΣΔΟΕ να επισκεφτεί το παζάρι της Ξάνθης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους στους πλανόδιους μικροπωλητές και φυσικά αυτό που τους βρήκε, δεν το περίμεναν και δεν το είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους. Ήρθαν για έλεγχο οι κύριοι του ΣΔΟΕ και αντί για πρόστιμα εισέπραξαν το ξύλο της αρκούδας, αφού αγανακτισμένοι πλέον οι μικροπωλητές από την Οικονομική ανέχεια που βιώνουν, ξέσπασαν κατά των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (οι οποίοι σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φταίνε, αφού εκτελούσαν εντολές) και τους μαύρισαν στην κυριολεξία στο ξύλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το περιστατικό κατατέθηκαν οι απαραίτητες μηνύσεις και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης διενεργεί την προανάκριση προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στο εδώλιο. Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω απόλυτο δίκιο στους παζαρτζήδες που ξυλοκόπησαν τους υπαλλήλους της ΣΔΟΕ, αλλά σίγουρα το άδικο θα το αποδώσω στην Κυβέρνηση και γενικότερα στους ανίκανους πολιτικούς της χώρας μας, που τόσα χρόνια έφαγαν με χρυσά κουτάλια και τώρα με τις χοντρές Μ…..ες τους μας οδηγούν σε εμφύλιο. Να πάτε εσείς κύριε Παπανδρέου και ο Υπουργός σας να κάνετε έλεγχο στις Λαϊκές αγορές και στα καταστήματα, ώστε να γίνετε εσείς αποδέκτες της αγανάκτησης του κόσμου και όχι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που δεν φταίνε σε τίποτε.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο ΕΒΕ Ξάνθης με καταιγιστικό ρυθμό, την στιγμή που κάποιοι μας κάνουν και μαθήματα δημοσιογραφίας:

Δεν αρέσουν τα όσα γράφω σε ορισμένους και αυτό πραγματικά με γεμίζει ως άνθρωπο. Με γεμίζει, γιατί νιώθω ότι ενοχλώντας τους με τα γραφόμενά μου, ασκώ πραγματικά λειτούργημα, πράγμα το οποίο είναι και ο αυτοσκοπός της ζωής μου. Αν είναι δυνατόν την στιγμή που έχω πραγματοποιήσει ο ίδιος έρευνα για τις εξελίξεις στο ΕΒΕ και έχω αναλάβει πλήρως εγώ το ρεπορτάζ, να με καλεί εχθές στο τηλέφωνο εμπλεκόμενος υπάλληλος και να μου λέει πως αυτό που κάνω δεν είναι δημοσιογραφία, θιγόμενος βέβαια από τα λεγόμενά μου περί πλαστογραφίας.
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι, αλλά ελάτε εσείς τώρα να μου πείτε το πώς είναι δυνατόν, μια εβδομάδα να γράφουν οι εφημερίδες για πλαστογραφία, μια εβδομάδα τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης να ψάχνονται και να μην ξέρουν το τι τους γίνεται, μια εβδομάδα να δέχονται τηλέφωνα οι ίδιοι και να ακούν κάποιον να τους λέει πως ξέρετε, ότι έγινε έγινε, να τα ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε στην νόμιμη οδό για να γίνει προϊσταμένη η συγκεκριμένη υπάλληλος, μια εβδομάδα να βουίζει η Ξάνθη, επί μια εβδομάδα να ρωτώ τον Πρόεδρο του ΕΒΕ αν ποτέ του υπέγραψε έγγραφο προαγωγής της συγκεκριμένης υπαλλήλου και αυτός να το αρνείται και από την άλλη να μου λένε πως δεν ασκώ δημοσιογραφία. Έλεος και πάλι έλεος κύριοι.

Προς Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη ενταύθα: Επιλεκτικός ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Ξάνθη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο:

Είναι δυνατόν αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, πάρκο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης (βλέπε Μ. Καραολή) ενώ κάθε χρονιά ήταν στολισμένο με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, φέτος να μην έχει ούτε ένα λαμπάκι και ένα άλλο πάρκο, απομακρυσμένης περιοχής από το κέντρο της Ξάνθης, να είναι στολισμένο με τον ανάλογο διάκοσμο, επειδή εκεί είναι η γειτονιά άλλου συνεργάτη σας Αντιδημάρχου; Με ποιο δικαίωμα κύριε Δήμαρχε έβαλες τον Μπεκτές να μας καταστρέψει τα Χριστούγεννα; Για ποιον λόγο επιλέχτηκε αυτός ο άνθρωπος να αναλάβει τέτοιες υποχρεώσεις, από την στιγμή που είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων; Αν όταν να στόλιζε για το Μπαϊράμι ή το Ραμαζάνι ο κύριος Μπεκτές, θα λειτουργούσε με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο;

Μάζεμα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων από τον Δήμαρχο Ξάνθης, χθες το απόγευμα στις 7, στο Δημαρχιακό Μέγαρο:
Εχθές το απόγευμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη αυτοδιοικητική συγκέντρωση των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, προκειμένου από την μια να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον Καλλικράτη και από την άλλη, να συζητήσει μαζί τους κάποια διαδικαστικά θέματα, για την από εδώ και πέρα πορεία του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κατά το χθεσινό μάζεμα των εκλεγμένων, δεν ανακοίνωσε σε κανέναν ότι θα αναλάβει κάποιο πόστο.