Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πόλεμος για τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα

Πόλεμος για τις απολύσεις
στον Δημόσιο Τομέα

Σφοδρές αντιδράσεις δημοσίων υπαλλήλων, εξαιτίας δηλώσεων του Υπουργού Επικρατείας περί απολύσεων στον δημόσιο τομέα

Δημ. Γαλανόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης:
«-Θα πρέπει ο κόσμος να βγει στους δρόμους και να πάρει τα όπλα στα χέρια του, όσο ακραίο και αν ακούγεται
-Εάν αποφασιστούν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, δε θα βγούμε μόνον εμείς στους δρόμους, αλλά θα βγάλουμε και τα παιδιά μας»


Πλήθος σφοδρών αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στους κόλπους του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα οι δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, κυρίου Χάρη Παμπούκη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε μέσα από σχετική συνέντευξη που παραχώρησε, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν αναγκαίο κακό και έσχατη λύση, προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.
Πυρ και μανία έχουν γίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι νιώθουν να απειλούνται από αυτού του είδους τις δηλώσεις, που θέτουν σε αβεβαιότητα το επαγγελματικό τους μέλλον και δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ως απαράδεκτες και άδικες χαρακτηρίζει τις εν λόγω δηλώσεις του Υπουργού και ο κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, μέσα από σχετικές δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας.
Σε έντονα επικριτικό ύφος, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος, με σημείο αναφοράς τις δηλώσεις περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζει με έμφαση πως «απορώ πως μπόρεσε να ξεστομίσει κάτι τέτοιο ο Υπουργός; Δε θα το δεχτούμε σε καμία περίπτωση! Μέχρι εχθές γνωρίζαμε, ότι πρόβλημα έχουν μόνον οι συμβασιούχοι. Σήμερα αποδεικνύεται πως διακυβεύεται και το μέλλον των μόνιμων υπαλλήλων. Σημειωτέων, υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται οκτώ και εννιά χρόνια στο δημόσιο και πρέπει να μονιμοποιηθούν. Θα πρέπει ο κόσμος να βγει στους δρόμους και να πάρει τα όπλα στα χέρια του, όσο ακραίο και αν ακούγεται. Πώς είναι δυνατόν από την μια μέρα στην άλλη να πετάς έναν εργαζόμενο στο δρόμο; Έναν εργαζόμενο που έχει πάρει δάνεια, που έχει να συντηρήσει μια οικογένεια. Αν μείνει στο δρόμο, δε θα βγει να κλέψει; Δε θα βγει να σκοτώσει;».
Αναφερόμενος δε, στις περικοπές όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος επισημαίνει πως «καταλαβαίνουμε, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες, αλλά όχι μόνον από τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υψηλούς μισθούς. Υπάρχουν και εκείνοι που παίρνουν υψηλούς μισθούς, σε αυτούς λέμε να βάλουν νερό στο κρασί τους και να πληρώσουν παραπάνω. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, για παράδειγμα, είναι αυτοί που παίρνουν υψηλούς μισθούς. Αυτοί να πληρώσουν, δεν λέμε το αντίθετο ή άλλοι, όμως, που έφταιξαν;».
Κλείνοντας, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος δεν παραλείπει να επισημάνει για άλλη μια φορά, ότι καταδικάζει απερίφραστα δηλώσεις που κάνουν λόγο για απολύσεις εργαζομένων. Ενώ, τονίζει με έμφαση, ότι «εάν αποφασιστούν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, δε θα βγούμε μόνον εμείς στους δρόμους, αλλά θα βγάλουμε και τα παιδιά μας».