Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Θέλω να γίνω εφοπλιστής... Κύριε Γιαννακίδη με προσλαμβάνετε σύμβουλο στην Περιφέρεια;


Ωραίος πράγματι ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειάς μας Μ. Αγγελόπουλου, αφού κατόρθωσε να γίνει εφοπλιστής, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, αγοράζοντας μετοχές ναυτιλιακής εταιρείας, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά συνέβησαν βέβαια, την περίοδο που η χώρα όδευε προς τον γκρεμό ή μάλλον οδηγούνταν στον γκρεμό και οι Έλληνες στα επίπεδα της οικονομικής και όχι μόνο, εξαθλίωσης. Μπορείτε κύριε Άρη Γιαννακίδη, να παραιτηθείτε μόλις αναλάβετε τα καθήκοντα σας στην Περιφέρεια, ώστε να επαναφέρουμε τον Μ. Αγγελόπουλο στην θέση του Περιφερειάρχη για να γίνω και εγώ εφοπλιστής;

Δεν ξέρω το ποιους έχει επιλέξει ο Δήμαρχος Ξάνθης για συνεργάτες του, στην αφετηρία της Καλλικρατικής εποχής, αλλά θα πρέπει να διαλέξει ικανά πρόσωπα:

Είναι δύσκολη η απόφαση και σίγουρα θα πρέπει να είναι και η σωστή για να πάει μπροστά ο Δήμος μας. Μέχρι τώρα κανένα από τα πρόσωπα που ακούγεται, δεν μου γεμίζει το μάτι, αφού όσοι έχουν τοποθετηθεί ήδη σε θέσεις από ανθρώπους οι οποίοι τους προωθούν, μόνο προσωπικά και φιλικά συμφέροντα έχουν εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα και τίποτε περισσότερο. Για παράδειγμα θα αναφέρω πως κάποιοι από τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του Μ. Στυλιανίδη, έχουν δώσει κακά δείγματα γραφής και αποτυχίας μέχρι σήμερα, γεμίζοντάς μας ερωτηματικά για το τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Δήμο Ξάνθης, εκτός από το να αδειάζουν κάθε μήνα το ταμείο παίρνοντας τον μισθό τους.

Ξάνθη... Από πόλη των χιλίων χρωμάτων, έχει γίνει πόλη των χιλίων κλειστών καταστημάτων:

Πεθαίνει η αγορά της Ξάνθης και οι αποφάσεις του Δήμου το να εξυπηρετεί τους ταξιτζήδες όποτε αυτοί ζητούν να δημιουργηθεί μια καινούρια πιάτσα ταξί στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί ως χαριστική βολή. Όλοι έχουν δικαίωμα στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος, αλλά αυτό με τους Ταξιτζήδες έχει πάει πολύ. Το να γεμίζεις θέσεις για πιάτσες ταξί το κέντρο της πόλης και να διώχνεις τα αυτοκίνητα των καταναλωτών, αφού δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορείς να διαπράξεις το διάστημα που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Δεν ξέρω γιατί λειτουργεί με αυτήν την τακτική ο Δήμαρχος Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι αποφάσεις τους θα πρέπει να λειτουργούν πρώτα υπέρ των πολιτών και έπειτα υπέρ των λίγων επαγγελματιών.

Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση με τους γύφτους διασκορπισμένους στο κέντρο της πόλης, να καυγαδίζουν σουρωμένοι:

Θα πρέπει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να επιληφθεί του θέματος και καθημερινά τα στελέχη της να περνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα πάρκα, όπου συχνάζουν οι εν λόγω συνάνθρωποί μας και εφόσον παρατηρείται το φαινόμενο του να πίνουν και να έρχονται σε κατάσταση μέθης, να απομακρύνονται. Θα πρέπει επιτέλους να επιλέξουμε ανάμεσα στην ένταξή τους στο κοινωνικό μας σύνολο ή στην απομάκρυνσή τους. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουν μητέρες και μικρά παιδιά αυτούς τους καυγάδες και να ακούν φωνές. Κατά την προσωπική μου άποψη, θα έπρεπε οι Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, καθημερινά να τους απομακρύνουν από τα πάρκα, μέχρι να αποφασίσουν οι κύριοι αυτοί ότι πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια στο κέντρο της Ξάνθης και όχι όπως συμπεριφέρονται στο Δροσερό.

Έχουμε πληρώσει χρυσάφι τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για την πόλη και δεν χρησιμοποίησαν ούτε τα μισά:

Η παταγώδης αποτυχία του φετινού στολισμού της Ξάνθης δεν έχει τέλος, αφού τόσα χρόνια ο Δήμος δαπανά χρήματα για την επισκευή και αντικατάσταση των φθαρμένων στολιδιών, αλλά όπως διαπίστωσα, φέτος δεν έχουν τοποθετήσει ούτε τα μισά από αυτά που διαθέτουν. Απορώ γιατί θα πρέπει να τα κρατάτε σε αποθήκες και να μην τα αξιοποιείτε; Δηλαδή για να καταλάβω καλά, στις ΘΛΕ ο στολισμός θα είναι ισάξιος με των Χριστουγέννων; Ή και πάλι θα ξοδέψετε ένα κάρο χρήματα για φωτεινό διάκοσμο, ώστε η πόλη από καρναβάλι να γίνει μεγαλύτερο καρναβάλι; Και αναφέρω την λέξη «καρναβάλι», γιατί από τα μπαλώματα των δρόμων, τα καλώδια που είναι κρεμασμένα μπροστά από μπαλκόνια των σπιτιών, τα πολύχρωμα και υπερβολικού αριθμού φανάρια που έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία, μόνο ως καρναβάλι φαντάζει η Ξάνθη.