Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σε επιθέσεις διαρκείας κατά της ΝΔ η Ντόρα

Σε επιθέσεις διαρκείας
κατά της ΝΔ η Ντόρα

-Σκληραίνει την στάση της απέναντι στην γαλάζια παράταξη η Ντόρα Μπακογιάννη
-Καταιγιστικά πυρά της Προέδρου της ΔΗ. ΣΥ. για μηδενισμό της σοβαρότητας από την Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Είναι γεγονός, ότι η κυρία Μπακογιάννη παραμένει το δεκανίκι της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν την πιο μεγάλη ένδειξη, όσον αφορά την πορεία του νέου κομματικού φορέα της κυρίας Μπακογιάννη»


-Καμία επίσημη προσχώρηση, προς το παρόν, στον νέο κομματικό φορέα από πολιτικά στελέχη του Νομού Ξάνθης

Με σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση εμφανίστηκε η Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα η τελευταία δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα δηλητηριώδη βέλη της κατά της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η γαλάζια παράταξη δεν έχει ουσιαστικές θέσεις όσον αφορά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, αφού όπως επισήμανε «ο μηδενισμός του ελλείμματος έχει αποσυρθεί στα ενδότερα της Ρηγίλλης και θα ξεχαστεί εκεί σε κάποιο ντουλάπι εν όψει της μετακόμισης στη Συγγρού».
Οι ανωτέρω δηλώσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνεχίζουν να θεωρούν τις επίσημες τοποθετήσεις της κυρίας Ν. Μπακογιάννη ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής του νέου κόμματος από την ελληνική κοινωνία, σύμφωνα και με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
«Είναι γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη παραμένει το δεκανίκι της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν την πιο μεγάλη ένδειξη, όσον αφορά την πορεία του νέου κομματικού φορέα της κυρίας Μπακογιάννη» σχολιάζει σκωπτικά η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, μέσα από τις δηλώσεις που κάνει στην ΦτΞ αναφορικά με το θέμα.
Πάντως, και αυτό αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο, που μάλλον θα έπρεπε να προβληματίσει αρνητικά τα στελέχη και τους παράγοντες του ΔΗ. ΣΥ. Ενώ, δηλαδή έχουν συζητηθεί δυο - τρία ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ξάνθης, που ενδεχομένως να «αλλαξοπιστήσουν» όσον αφορά τα πολιτικά τους «πιστεύω», προσερχόμενοι στους «κόλπους» του νέου κόμματος της κυρίας Ν. Μπακογιάννη, προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη προσχώρηση, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις από κάποια πολιτικά πρόσωπα. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια. Προς το παρόν και αυτό είναι το αξιοσημείωτο το νέο κόμμα δεν συγκεντρώνει την προσδοκώμενη από τους δημιουργητές του αποδοχή. Εξ ου και οι απανωτές επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία η καινούργια παράταξη επιδιώκει να αντλήσει το «έμψυχο» δυναμικό της.
Το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, το οποίο παρουσίασε η Πρόεδρος της ΔΗ. ΣΥ. κάνει λόγο για ριζικές και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά και μέτρα προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων της χώρας.
Σχολιάζοντας την τελευταία αυτή παράμετρο, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, υπογραμμίζει με έμφαση πως «ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ είναι αυτός που υπέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και της ελπίδας».