Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»

Έξι μήνες στο τιμόνι της ΝΟΔΕ συμπλήρωσε η Σούλα Ιακωβίδου

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»

- Εντείνεται ο αγώνας της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα
- Η αρχή του νέου έτους αναμένεται να βρει την ΝΟΔΕ Ξάνθης στον νέο της χώρο, στα πλαίσια της οργάνωσης και μείωσης λειτουργικών εξόδων της παράταξης


Έξι μήνες μετρά στην Προεδρία της ΝΟΔΕ Ξάνθης η Σούλα Ιακωβίδου. Έξι δύσκολοι μήνες για την γαλάζια παράταξη που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες των περασμένων εθνικών εκλογών.
Οι εκλογές του κομματικού φορέα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου πραγματοποιήθηκαν στις 30 Μαΐου και σηματοδοτήθηκαν από την θριαμβευτική επικράτηση της Σούλας Ιακωβίδου, η οποία εκλέχθηκε με ποσοστό 58,5%.
Δεν ήταν λίγες, βέβαια, οι φορές, όταν η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης λοιδορήθηκε από πολλές πλευρές, δεχόμενη πολλά δηλητηριώδη βέλη. Κατάφερε, ωστόσο, να κρατήσει όρθιο το ανάστημά της και να επιχειρήσει να βάλει νέες δομές, όπως δεσμεύτηκε και προεκλογικά, στα θεμέλια του κομματικού φορέα.
Σήμερα, μετά από έξι μήνες περίπου στο τιμόνι της ΝΟΔΕ, καθώς μετά την εκλογή της μεσολάβησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο μηνών, περίπου, μέχρι να εκλεχθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του κομματικού οργάνου, η Σούλα Ιακωβίδου αισθάνεται ότι έχει να προσφέρει ακόμη πολλά, ώστε να γίνουν πράξη οι αλλαγές που έχουν τεθεί επί χάρτου από την κεντρική διοίκηση του κόμματος.
«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να οργανώσουμε το κόμμα τοπικά σε διάφορους τομείς. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Τώρα ουσιαστικά ξεκινάει ο δυναμικός και εντεινόμενος αγώνας της Νέας Δημοκρατίας» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Σούλα Ιακωβίδου μέσα από σχετικές δηλώσεις της στην εφημερίδα μας.
Όπως παράλληλα, σπεύδει να συμπληρώσει η τελευταία, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προσπαθούμε άοκνα σε καθημερινή βάση για το καλύτερο. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά ακόμη. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δυσβάσταχτος λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το έργο μας γίνεται δυσκολότερο. Δεν μας φοβίζει όμως η υπάρχουσα κατάσταση. Σε συνεργασία με τα κεντρικά προσπαθούμε να κάνουμε το κόμμα πιο σύγχρονο και πιο ευέλικτο με τα όποια λάθη και παραλείψεις. Με τεκμηριωμένες θέσεις και υλοποιήσιμες προτάσεις με εκφραστή τον Πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, επιχειρούμε να συμβάλουμε στην έξοδο από την κρίση. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στον οργανωτικό τομέα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Καλούμε Νεοδημοκράτες και φίλους της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν την παράταξη και να μην χάνουν τις ελπίδες τους».
Η Σούλα Ιακωβίδου δεν παραλείπει να αναφερθεί στην μεγάλη αποχή του κόσμου από τις τελευταίες εκλογές, επισημαίνοντας για τα θέμα ότι «ο κόσμος έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό θα έπρεπε να μας βάλει προ των ευθυνών μας. Και θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει η Σούλα Ιακωβίδου, όσον αφορά την ΝΟΔΕ Ξάνθης ο φορέας έχει αποκτήσει ισχυρή στήριξη. Σε όλες τις συνεδριάσεις του οργάνου συμμετέχουν σαράντα με πενήντα άτομα, γεγονός που αποδεικνύει μια δυναμική της παράταξης σε τοπικό επίπεδο, καθώς στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο ισχυρό ενδιαφέρον. Παράλληλα, μεγάλη συμμετοχή είχαμε και στις τελευταίες εκλογές της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Όλα δείχνουν πως η παράταξη συσπειρώνεται δυναμικά σε καθημερινή βάση σε τοπικό επίπεδο.
«Δεν είμαστε αυτοί που θυμόμαστε αυτούς που μας βοήθησαν στα καλά και στα άσχημα τους ξεχνάμε. Καλώ σε συνεργασία όλους τους πολίτες, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας για το καλό της χώρας» αναφέρει ενδεικτικά η Σ. Ιακωβίδου.
Να σημειώσουμε δε, ότι στα πλαίσια καλύτερης οργάνωσης και μείωσης του λειτουργικού κόστους, τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης θα μεταφερθούν σε άλλο κτήριο. Το ενοίκιο που καλείται να πληρώσει για τα σημερινά της γραφεία το κομματικό όργανο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Με δεδομένη και την άσχημη οικονομική κατάσταση, που έχει χτυπήσει εκτός από τους πολίτες και τα κόμματα, η κίνηση αυτή της ΝΟΔΕ κρίνεται προς την σωστή κατεύθυνση.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η Σούλα Ιακωβίδου, ο χώρος έχει βρεθεί και έτσι αν όλα πάνε καλά η αρχή του νέου έτους θα βρει την ΝΟΔΕ Ξάνθης στα νέα της γραφεία.