Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πεζοδρόμηση με αμφίβολη την αγοραστική κίνηση

Πεζοδρόμηση με αμφίβολη
την αγοραστική κίνηση


Την ερχόμενη Πέμπτη θα κλείσει η οδός 28ης Οκτωβρίου υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου, προκειμένου να κάνουν ξέγνοιαστα τα ψώνια τους οι καταναλωτές της Ξάνθης

Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:
«Θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια του Δήμου, να ζωντανέψουμε την αγορά της Ξάνθης και να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Έτσι όπως έχουνε εξελιχθεί τα πράγματα στην χώρα μας, χρειάζεται να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, για να ζωντανέψουμε την κίνηση στους εμπορικούς μας δρόμους»

Μπορεί το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο, η κίνηση στον εμπορικό ιστό της Ξάνθης παραμένει υποτονική. Βέβαια, οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να διατηρούν την αισιοδοξία τους και να αποδίδουν την απροθυμία των καταναλωτών να ψωνίσουν, στο ξεκίνημα του εορταστικού ωραρίου. Οι περισσότεροι από αυτούς, θεωρούν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σε λίγες ημέρες. Κάθε αρχή και δύσκολη όπως συνηθίζουν να λένε σε αυτές τις περιπτώσεις. Η αισιοδοξία υπάρχει και αυτό είναι το πιο θετικό στην υπόθεση.
Ο μέσος καταναλωτής περιμένει την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνει τα βασικά του ψώνια, το γεγονός αποτελεί παράδοση εδώ και πολλά χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο θεσμός των εκπτώσεων, ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι καταστηματάρχες, στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής κρίσης, κάνουν συνεχώς προσφορές στα προϊόντα που εμπορεύονται.
Ο Δήμος Ξάνθης αρωγός στην προσπάθεια για τόνωση της τοπικής αγοράς, έχει αποφασίσει να κλείσει τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την 28ης Οκτωβρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, για να μπορέσουν οι καταναλωτές να ξεχυθούν στον δρόμο και να κάνουν ανενόχλητοι τα γιορτινά ψώνια τους. Ενώ, η μπάντα του Δήμου θα βγει στον δρόμο για να ανεβάσει την διάθεση του καταναλωτή.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, αναφέροντας τα κάτωθι:
«Την Πέμπτη το απόγευμα, 23 του μηνός, θα “πεζοδρομηθεί” η 28ης Οκτωβρίου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική πλατεία. Βέβαια, η Τσιμισκή θα είναι ανοιχτή για τα αυτοκίνητα, για να μην δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα. Θα κατεβεί και η μπάντα του Δήμου, ώστε να υπάρχει γιορτινό κλίμα. Θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια του Δήμου, να ζωντανέψουμε την αγορά της Ξάνθης και να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Έτσι όπως έχουνε εξελιχθεί τα πράγματα στην χώρα μας, χρειάζεται να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, για να ζωντανέψουμε την κίνηση στους εμπορικούς μας δρόμους. Βέβαια, αυτό που θα κάνουμε την Πέμπτη θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, για να δούμε αν πρέπει να συνεχιστεί» και συνεχίζει λέγοντας ότι «βρεθήκαμε σήμερα με τον Δήμαρχο, κύριο Μιχάλη Στυλιανίδη, για να συζητήσουμε σχετικά με το εγχείρημα και προχωράμε δυναμικά».
Παράλληλα, ο κος Ε. Μίλκογλου εκφράζει την αισιοδοξία του αναφορικά με την τόνωση της αγοράς το επόμενο διάστημα, αναφέροντας ότι «είμαστε αισιόδοξοι, πως τις επόμενες ημέρες η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ξάνθης θα αυξηθεί. Η εορταστική περίοδος αποτελεί μια ανάσα για όλους μας».
Και κλείνει στέλνοντας τις ευχές του σε όλους τους συμπολίτες μας.
«Εύχομαι σε όλους υγεία και γερά στομάχια, γιατί πιστεύουμε πως η καινούργια χρονιά που έρχεται θα είναι πιο δύσκολη» καταλήγει ο κος Ε. Μίλκογλου.