Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή των καυσίμων από Πρατήριο σε Πρατήριο

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή των καυσίμων από Πρατήριο σε Πρατήριο

Γιάννης Σιούτας , Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Η διαφορά που παρατηρείται στην τιμή των καυσίμων από πρατήριο σε πρατήριο οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία, όσον αφορά τους πελάτες της. Δεν υπάρχει καμία αισχροκέρδεια στα Βενζινάδικα της Ξάνθης»

Αυξάνονται οι καταγγελίες οδηγών που αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση από Βενζινοπωλείο σε Βενζινοπωλείο όσον αφορά την τιμή των υγρών καυσίμων. Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια και ζητάνε ελέγχους στην αγορά καυσίμων, προκειμένου να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία, αν μη τι άλλο, δημιουργούν σύγχυση και προβληματισμό.
Μέσα από σχετικές δηλώσεις του, πάντως, ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνει, πως δεν τίθεται θέμα αισχροκέρδειας όσον αφορά τον χώρο των Βενζινοπωλών. Αποδίδει δε, τις διαφορές στην τιμή των Βενζινοπωλείων στο διαφορετικό τιμολόγιο, με το οποίο προμηθεύεται ο κάθε Πρατηριούχος τα καύσιμα από τις εταιρείες, με τις οποίες κάνει σύμβαση και επομένως είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να αγοράζει μόνον από αυτές.
«Η διαφορά που παρατηρείται στην τιμή των καυσίμων από πρατήριο σε πρατήριο οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία, όσον αφορά τους πελάτες της. Δεν υπάρχει καμία αισχροκέρδεια στα Βενζινάδικα της Ξάνθης» και συμπληρώνει με έμφαση πως «εμείς ζητάμε να μπει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ξεκινώντας από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες».
Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Σιούτας υπογραμμίζει με έμφαση, πως η Ομοσπονδία των Βενζινοπωλών έχει ζητήσει πολλές φορές, ανεπιτυχώς βέβαια, από το αρμόδιο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, να επιληφθεί αυτού του θέματος, που σίγουρα δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους Πρατηριούχους, οι οποίοι προμηθεύονται σε υψηλές τιμές τα καύσιμα τους, με αποτέλεσμα να τα πουλάνε πιο ακριβά στους καταναλωτές, σε σχέση με κάποιους άλλους συναδέλφους τους.
Κλείνοντας, ο κος Γ. Σιούτας επισημαίνει, πως οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων, όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου.
«Ελπίζουμε μόνον να μην αλλάξει τίποτα με την τιμή του πετρελαίου με το νέο έτος. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε η τιμή να αυξηθεί από τις δεκαπέντε Οκτωβρίου του 2011, δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να αλλάξει τις αρχικές της προτάσεις. Αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα σημαίνει τον “θάνατο” των επιχειρήσεών μας» καταλήγει ο κος Γ. Σιούτας.