Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Κάθε πέρσι και καλύτερα. Η μοναδική ίσως σκέψη, που μας κάνει να χαμογελάμε:

Κάθε χρόνου και καλύτερα ήταν η ευχή που ακούγαμε από μικρά παιδιά, αλλά δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου, ήρθε η ώρα και αυτή να αλλάξει και να μετατραπεί σε κάθε πέρσι και καλύτερα. Αυτή είναι ίσως η μοναδική έκφραση που μας αναγκάζει να σκεφθούμε ευχάριστες στιγμές από την ζωή μας, για τα παλιά καλά χρόνια, όπου στην χώρα μας επικρατούσε η αφθονία σε όλα. Όλοι ευχόμαστε για την υγεία, αλλά το συγκεκριμένο είδος σήμερα είναι υπό εξαφάνιση, αφού όλοι μας, είτε ψυχικά είτε σωματικά είτε και οργανικά ακόμα αν προτιμάτε, είμαστε άρρωστοι. Οι σκέψεις του μυαλού μας, μας οδηγούν σε αδιέξοδα και αυτό πραγματικά μας αρρωσταίνει. Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε την ζωή μας και πάλι από την αρχή, ζώντας όπως οι πρόγονοί μας, φτωχικά από την μια, ήρεμα, ήσυχα και υγιέστατα από την άλλη. Η πληθώρα των άψυχων αντικειμένων που μας χάριζε ευκαιριακές χαρές, δυστυχώς αποδεικνύεται και η καταστροφή μας, πράγμα το οποίο σήμερα με αναγκάζει να σκεφθώ αυτές τις λίγες κουβέντες.

Στα πρόθυρα πτώχευσης θα οδηγηθεί ο Δήμος Ξάνθης και οι άλλοι Δήμοι, αν δεν παρθούν άμεσα οικονομικά μέτρα αυστηρής λιτότητας:

Καλλικράτη μας λέγανε και Καλλικράτη είδαμε, αλλά χωρίς να ψάξουμε την πίσω πλευρά τις καλοστημένης βιτρίνας. Στα πρόθυρα πτώχευσης φαίνεται πως οδηγούνται οι Δήμοι της χώρας και συγκεκριμένα εγώ θα αναφέρω τον Δήμο Ξάνθης, αφού εδώ ζούμε, αν δεν αλλάξει άμεσα η οικονομική του πολιτική. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, να πάρουν το μαχαίρι και να ξεκινήσουν το σκληρό επάγγελμα του κοψίματος των εξόδων, συνεχίζοντας το συμμάζεμα και παύοντας τις δαπάνες που θεωρούνται ανούσιες, από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τους εντολείς – «αφεντικά» του, που ακούν στο όνομα ΔΝΤ. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο, για να περάσει ήρεμα αυτή η θητεία των αιρετών, αφού άμεσα θα πρέπει να βρεθούν χρήματα για τις πληρωμές πρώτα του προσωπικού και έπειτα των λειτουργικών εξόδων και των έργων.

Το κλείσιμο του Κολυμβητήριου της Ξάνθης, καθώς και άλλων αθλητικών κέντρων του Δήμου μας, είναι επιτακτική προσταγή της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

Τέλος τα δίφραγκα και τα μονόφραγκα. Αυτές είναι οι λέξεις που ψελλίζουν εδώ και καιρό οι Δήμαρχος Ξάνθης και Συνεργάτες του, αφού τα μαντάτα από την Ελλάδα, (γιατί εδώ μας θεωρούν άλλη χώρα οι κύριοι των Αθηνών), είναι άσχημα. Οι περικοπές στα χρήματα που θα διατεθούν στους Δήμους την επόμενη χρονιά, είναι τόσο μεγάλες, που άμεσα χρήζουν απαγορευτικές τις πολυτέλειες, όπως λειτουργία Κολυμβητηρίου και άλλων αθλητικών κέντρων και χώρων άθλησης, αφού δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια τόσο για το κόστος λειτουργίας τους, όσο και για την συντήρησή τους. Αυτά βλέπει και ο Δήμαρχος Ξάνθης και ειλικρινά λέει πως καλύτερα να μην πάρει ποτέ πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, παρά να μείνει ο Δήμος από χρήματα και κατ’ επέκταση από τους τομείς σε άθληση και καθαριότητα, γιατί και η καθαριότητα είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του παγώματος προσλήψεων προσωπικού.

Σιγά να μην τρελαθούμε, για το ποιους θα κάνει Αντιδημάρχους ο Δήμαρχος Ξάνθης. Αυτοί θα πάρουν τους παχυλούς μισθούς και εμείς τι;


Ε, όχι να αναγάγουμε και σε μέγα θέμα των ημερών, το ποιους θα επιλέξει ο Δήμαρχος Ξάνθης για Αντιδημάρχους. Μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Είναι δυνατό ορισμένοι να αναγάγουν σε τόσο μεγάλο ζήτημα, αυτήν την υπόθεση, από την στιγμή που υπάρχουν άλλου είδους σοβαρότερα ζητήματα να απασχολήσουν τον κόσμο; Όσοι γίνουν Αντιδήμαρχοι και μπουν σε θέσεις, θα εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς των αντιμισθιών και σίγουρα θα παράγουν πολύ λιγότερο έργο από αυτό που η Ξάνθη χρειάζεται και εμείς να ασχοληθούμε μαζί τους; Κάνε όποιους θέλεις Δήμαρχε, ούτε μας νοιάζει ούτε μας ενδιαφέρει, αφού το σύνολο των συνεργατών σου, έχει κριθεί στις τελευταίες εκλογές ως ακατάλληλο. Μπορεί να είναι σωστοί οικογενειάρχες, αλλά σίγουρα είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων από αυτούς που χρειάζεται η Ξάνθη, εκτός και αν αποφασίσουν να αλλάξουν τώρα στα γεράματα. Εκείνο όμως που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, είναι πως ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και σίγουρα θα αντιμετωπίζει τις απαράδεκτες συμπεριφορές, με τρόπους που δεν έχει φανταστεί το μυαλό σας.

Σήμερα στις 12 η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Καταιγιστικές οι πιέσεις προς τον Μ. Στυλιανίδη για τις έμμισθες θέσεις:



Μπορεί φέτος να γίνεται πιο μπροστά από κάθε άλλη φορά η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αλλά ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης, συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από στελέχη του συνδυασμού του, για να τους δώσει έμμισθες θέσεις. Δεν είναι και εύκολο να επιλέξει ο Μ. Στυλιανίδης τους νέους του Καλλικρατικούς πλέον συνεργάτες, αφού δεν μας έχει μάθει μέχρι σήμερα στο στιλ να κτυπάει την γροθιά στο τραπέζι και να τελειώνει εκεί η υπόθεση. Καλός, ήρεμος και με υπομονή, ανέχεται τις καθημερινές πιέσεις, χωρίς να εκρήγνυται ποτέ και αυτό ίσως, είναι το αδύνατό του σημείο, στο οποίο πατάνε οι πρίχτες.

Στα ύψη και πάλι τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης. Ζητείται Σωτήρας να μας σώσει:


Για ακόμα μια φορά το θέατρο του παραλόγου με τις τιμές των καυσίμων. Και πάλι οι τιμές πήραν την ανιούσα και έφτασαν στο 1,60/ λίτρο, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να περικόψουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις τους, αλλά και να μειώσουν κατά πολύ τα χρήματα που ξόδευαν για καύσιμα. Ο έλεγχος πλέον έχει πάει περίπατο, αφού μιλάμε για ελεύθερη αγορά ελέω υγιούς ανταγωνισμού και η αισχροκέρδεια αποτελεί μια έννοια που δεν υφίσταται, επειδή οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο έχουν να κάνουν σχέση, τόσο με τα περιθώρια εξόφλησης των καυσίμων από τους πρατηριούχους στις εταιρίες όσο και από τις τιμές που πουλάνε τα διυλιστήρια σε αυτούς. Αφού λοιπόν το ρημάδι που λέγεται κράτος, πάσχει από ανεργία, θα μπορούσε να επαναφέρει την Αγορανομία σε ενεργό δράση για να βλέπαμε το πώς θα λειτουργούσε ο υγιής ανταγωνισμός τότε, γιατί αν κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, θα δούμε πως τότε που η Αγορανομία λειτουργούσε, όλοι ήμασταν ευτυχισμένοι και δεν μας έλειπε τίποτε.

Με ρεκόρ Γκίνες η έναρξη των ΘΛΕ 2011:


Με ένα ρεκόρ Γκίνες που θα κάνει την πόλη μας για ακόμη μία φορά παγκόσμια γνωστή, θα ξεκινήσουν οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές έτους 2011. Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατασκευή της μεγαλύτερης στον κόσμο καρναβαλικής αποκριάτικης μάσκας. Τα απαραίτητα αυτά στοιχεία εστάλησαν στους συντελεστές και την επιτροπή αξιολόγησης των ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες, οι οποίοι εφόσον συμφωνήσουν θα βρεθούν εδώ στην έναρξη των ΘΛΕ για να αποδώσουν το βραβείο του ρεκόρ Γκίνες που θα κατέχει ο Δήμος μας, εφόσον μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει παρόμοιο ρεκόρ.