Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Το κλάσιμο, το φτέρνισμα και η αναπνοή μόνο δεν φορολογούνται στην Ελλάδα:


Πήξαμε στους φόρους και κανένας από αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, δεν ανέλαβε την ευθύνη να στείλει στην φυλακή τους κλέφτες. Φώναζε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος σε μια ελληνική ταινία «Έξω οι κλέφτες», « Έξω οι λωποδύτες» και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν αυτά τα λόγια του σεναρίου εκείνης της παλιάς ελληνικής ταινίας, κάποιος είχε σκεφθεί ότι θα αποδειχθούν πραγματικότητα μετά από μερικά χρόνια.
Για να σας εντάξω στο κλίμα, θα ξεκινήσω με μια μικρή ιστορική αναδρομή, αναφέροντάς σας πως τα σπίτια μας φορολογούνται, τα αγαθά που καθημερινά καταναλώνουμε επίσης, τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά, τα ξενύχτια, τα προφυλακτικά και όλα τα υπόλοιπα. Τα μοναδικά αγαθά που δεν φορολογούνται σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα, είναι το κλάσιμο, το φτέρνισμα και η αναπνοή. Σύμφωνα με αποδεδειγμένες επιστημονικές μελέτες, ο υγιής ανθρώπινος οργανισμός, αερίζεται σε καθημερινή βάση 36 φορές, πράγμα το οποίο φαίνεται αρκετά ελκυστικό για τους ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών, αφού αν μπει φορολογία και σε αυτό, θα εισπράττουν τον συγκεκριμένο φόρο επί τριάντα έξι φορές την ημέρα, επί 30 περίπου ημέρες τον μήνα και το σύνολο αυτού επί δώδεκα μήνες τον χρόνο. Συνεπώς με απλά μαθηματικά, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας θα λυθεί μέσα σε έναν χρόνο. Εάν δε, αφού η σημερινή Κυβέρνηση είναι επιρρεπής στην πράσινη ανάπτυξη, γεμίσει την χώρα με αιολικά πάρκα και επιβάλλει στους Έλληνες να κλάνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, τότε θα μπορέσουμε να παράξουμε Αιολική ενέργεια που θα καλύψει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Χαμός του Χαμού στο ΕΒΕ Ξάνθης... Ζούνε στον Αστερισμό της πλαστογραφίας και των εκ τηλεφωνικής περιφοράς συνεδριάσεων:

Αρκετά οικονομικά σκέφτονται στο ΕΒΕ και όπως αποδείχτηκε, εκεί που θα περίμεναν να γεμίσει η αίθουσα από κόσμο σε κάθε συνεδρίαση, πράγμα το οποίο τους αναγκάζει να ξοδεύουν χρήματα για το ρεύμα που θα κάψουν, αποφάσισαν να κάνουν τις συνεδριάσεις τηλεφωνικά δια περιφοράς. Αυτά υποστηρίζουν ορισμένα από τα μέλη του ΕΒΕ και το ΔΝΤ σκέφτεται να τους δώσει ακόμα και βραβείο οικονομίας. Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος και δυστυχώς κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, όχι για αυτά που έγιναν, τα οποία λίγο πολύ είναι γνωστά, αλλά για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν έσφαλε αυτός που πλαστογράφησε, θα πρέπει να τιμωρηθεί όχι χάνοντας την δουλειά του, γιατί ο άνθρωπος έχει και οικογένεια η οποία θα πρέπει να ζήσει, αλλά θα πρέπει να απομακρυνθεί τάχιστα από την θέση που κατέχει και να τοποθετηθεί σε άλλη θέση υποδεέστερη αυτής που κατείχε, γιατί με την συμπεριφορά του απέδειξε πως δεν άξιζε αυτό που είχε στα χέρια του. Εκείνο βέβαια που έχει σημασία, είναι πως κανένας από αυτούς που σήμερα συμμετέχουν στην διοίκηση του ΕΒΕ, δεν θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, γιατί πολύ απλά απέδειξαν πως, όχι μόνο δεν προσέφεραν στις επιχειρήσεις, αλλά με την άγνοιά τους για τα όσα συνέβαιναν μέχρι σήμερα εκεί, βοηθούσαν στο να δημιουργούνται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Σφάζονται για τις έμμισθες θέσεις στον Δήμο Ξάνθης, με το Δασικό Χωριό, την Καθαριότητα και τον Πολιτισμό να κατέχουν τις πρώτες θέσεις προτίμησης:

Δεν πρόκειται να ησυχάσει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης και αυτό γιατί, έδειξε αρκετά αποθέματα ανοχής και υπομονής απέναντι στους Δημοτικούς του Συμβούλους. Αφού λοιπόν λίγο έλλειψε να χάσει στις περασμένες εκλογές, επειδή κάποιοι επαναπαύτηκαν και δεν έτρεξαν καθόλου, τώρα αντιμετωπίζει και τις συνεχόμενες πιέσεις τους, προκειμένου να τους τοποθετήσει σε έμμισθες θέσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστήριξα δημόσια την άποψή μου για αυτούς που εκλέγονται και αποφασίζουν να ασχοληθούνε με τα κοινά και σίγουρα δεν θα διστάσω να το επαναλάβω και σήμερα. Όσοι εκλέχτηκαν, ενδιαφέρονται για τα χρήματα των θέσεων και για τίποτε άλλο. Οι άνθρωποι έχουν μάθει στο να κάθονται και να πληρώνονται χωρίς καν να τους νοιάζει για το τι γίνεται τριγύρω. Κανένας από αυτούς που κατέχουν έμμισθες θέσεις στον Δήμο Ξάνθης, και αναφέρομαι στους αιρετούς, δεν ενδιαφέρθηκε να δει μήπως υπάρχει κάποιος εργαζόμενος του Δήμου, που με το ζόρι προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι παραχωρούν τα χρήματα που δικαιούνται από τις συνεδριάσεις, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και αυτό το γνωρίζει καλά ο κόσμος.

Οικονομικά ζόρια για τον Δήμο Ξάνθης... Βεβαιώθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο τα απλήρωτα πρόστιμα για παράνομες σταθμεύσεις, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές:

Αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα τις δυο τελευταίες ημέρες από συμπολίτες μας, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι γιατί ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε να βεβαιώσει τα πρόστιμα από τις παραβάσεις τους στο Δημόσιο Ταμείο, μου στηλίτευαν το γεγονός ότι αυτό συνέβη μετά από τις εκλογές και όχι πριν. Ποιος να έχει δίκιο και ποιος άδικο άραγε στην προκειμένη περίπτωση, αφού από την μια οι Δημότες έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν για τα πρόστιμα μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση και από την άλλη ο Δήμος Ξάνθης πρέπει να μαζέψει τα χρήματα για τις κλήσεις αυτές. Γνωρίζω πολύ καλά πως τα χρήματα στους Δήμους με τον Καλλικράτη, θα είναι πολύ περιορισμένα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Ραγκούση, το τελεσίγραφο προς τους Δημάρχους ανέφερε τα εξής: Οι Δήμοι θα πρέπει να εισπράττουν τα χρήματα από τα Δημοτικά Τέλη και γενικότερα από τους οφειλέτες τους (και όπου οφειλέτες βάλτε ακόμα και αυτούς οι οποίοι αφήνουν απλήρωτες τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας). Βέβαια αν η κλήση αφορούσε κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο, το σίγουρο είναι πως αυτή θα είχε σβηστεί και δεν θα είχε επιβληθεί πρόστιμο, αλλά θα μου πείτε πως τα αυτοκίνητα των συμβούλων είναι γνωστά και κανείς από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς δεν μπαίνει ούτε στην σκέψη να τα γράψει.

Άγρια ξυλοφορτώθηκε Νοσηλευτής των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου μας, από παρέα:


Το βράδυ της Δευτέρας ένα περιστατικό σημάδεψε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε νοσηλευτής από πέντε ή έξι άτομα αγνώστων στοιχείων, τα οποία ήταν σε κατάσταση μέθης, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Το περιστατικό έγινε γνωστό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, αλλά για άγνωστους προς εμάς λόγους, μέχρι στιγμής δεν εκδόθηκε κανένα δελτίο τύπου που να μας ενημερώνει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θύμα του ξυλοδαρμού υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Απορίας άξιο στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι στο Γενικό Νοσοκομείο υπάρχει φύλαξη από ιδιωτική εταιρία Security, που μάλλον όπως αποδεικνύεται, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προβλεπόμενες ανάγκες.