Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επιτακτική παραμένει η ανάγκη για προσλήψεις

Οι ελλείψεις προσωπικού το μεγάλο αγκάθι
των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας

Επιτακτική παραμένει η ανάγκη για προσλήψεις

Γιάννης Χρηστίδης, Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών σταθμών Ξάνθης:
«Ζητάμε από το 2008 μόνιμες προσλήψεις, αλλά δεν μας τις εγκρίνουν. Το πρόβλημα αποτελεί μόνιμο αγκάθι για την ομαλή λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών»

Επιτακτική παραμένει η ανάγκη για πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων στους Παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης, προκειμένου να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους και να μην αναγκαστούν να κλείσουν κάποια από τα τμήματά τους.
Η απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει παραλύσει πολλές κοινωνικές υπηρεσίες όλων των Δήμων της χώρας.
Λόγω έλλειψης προσωπικού, το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών σταθμών Ξάνθης ζήτησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να γίνει πρόσληψη πέντε βρεφονηπιοκόμων, απόφοιτων ΤΕΙ, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε προσωπικό, που θα δημιουργηθούν μετά την συνταξιοδότηση πέντε υπαλλήλων που είναι προ των πυλών. Το αίτημα για την συγκεκριμένη πρόσληψη αναμένει την έγκρισή του από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορά δίμηνες συμβάσεις μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.
«Ζητάμε από το 2008 μόνιμες προσλήψεις, αλλά δεν μας τις εγκρίνουν. Το πρόβλημα αποτελεί μόνιμο αγκάθι για την ομαλή λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Χρηστίδης, Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών σταθμών Ξάνθης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του.
Όπως διευκρινίζει, παράλληλα, ο τελευταίος, σκοπός προς το παρόν είναι να εγκριθούν οι δίμηνες συμβάσεις για τους βρεφονηπιακούς, ώστε να γίνουν στη συνέχεια οκτάμηνες και εντεκάμηνες, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο κύριος Γ. Χρηστίδης, ζητούμενο παραμένουν οι μόνιμες προσλήψεις, από την στιγμή, όμως, που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, λόγω σχετικής απόφασης του κράτους, τονίζει, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες συμβάσεις εργασίας, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα τμήματα των βρεφονηπιακών. Επισημαίνει δε, πως σε περίπτωση μη έγκρισης των συγκεκριμένων συμβάσεων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων στους βρεφονηπιακούς θα αποτελέσουν αναγκαίο κακό.