Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πληρώστε τα σπασμένα

Νέες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί από την πρώτη του νέου έτους,
λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ από το 11% στο 13%

Πληρώστε τα σπασμένα

- Ενώ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί Ξάνθης για τις πιάτσες που τους παραχωρήθηκαν από τον Δήμο
- Από το νέο έτος αναμένεται να ξανασυζητηθεί το θέμα με τον Δήμαρχο, κύριο Μιχάλη Στυλιανίδη


Βασίλης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης:
«-Αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε από την πρώτη του νέου μηνός τις τιμές στα κόμιστρα, εξαιτίας του ΦΠΑ. Η αύξηση αυτή, σε κάθε περίπτωση, θα είναι εις βάρος μας.
-Με τον τρόπο που έγινε η πλατεία, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Έχουμε πρόβλημα στις πιάτσες που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, περιμένουμε να λυθεί από την νέα χρονιά αυτό το θέμα»

Νέες αυξήσεις έρχονται από τις αρχές του καινούργιου έτους στα κόμιστρα των ταξί, εξαιτίας της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ από το 11% στο 13%. Το γεγονός βρίσκει εντελώς αντίθετους τους οδηγούς ταξί, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης, κύριος Βασίλης Γεωργιάδης, καθώς με αυτό τον τρόπο, αναμένεται να πέσει, ακόμη, περισσότερο ο τζίρος των επαγγελματιών του κλάδου.
Να σημειώσουμε, ότι η κάθετη πτώση, όσον αφορά τον τζίρο των οδηγών ταξί, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί ταξί να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του επαγγέλματός τους.
«Αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε από την πρώτη του νέου μηνός τις τιμές στα κόμιστρα, εξαιτίας του ΦΠΑ. Η αύξηση αυτή, σε κάθε περίπτωση, θα είναι εις βάρος μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Β. Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο τελευταίος, οι οδηγοί ταξί της Ξάνθης αντιμετωπίζουν ένα παραπάνω πρόβλημα, εξαιτίας του έργου της ενοποίησης των πλατειών, που τους έχει εγκλωβίσει σε πιάτσες, που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους, αλλά ούτε και τους πελάτες τους. Οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί μεταφέρθηκαν στον Δήμαρχο της πόλης, κύριο Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος υποσχέθηκε να συζητήσει το θέμα μετά την Πρωτοχρονιά, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί τους οδηγούς ταξί. «Με τον τρόπο που έγινε η πλατεία, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Έχουμε πρόβλημα στις πιάτσες που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, περιμένουμε να λυθεί από την νέα χρονιά αυτό το θέμα» καταλήγει ο κύριος Β. Γεωργιάδης.