Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Τιμοσίδη και Ξυνίδη στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, για να λυθεί σύντομα το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στην καρδιολογικ

Επίσκεψη Τιμοσίδη και Ξυνίδη στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, για να λυθεί σύντομα το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου

Το Νοσοκομείο της Ξάνθης επισκέφτηκε εχθές το μεσημέρι ο Υφυπουργός Υγείας, κύριος Μιχάλης Τιμοσίδης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριο Σωκράτη Ξυνίδη, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή του Νοσοκομείου, κυρίου Θανάση Μπαμπαλίδη, για να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό.
Σύμφωνα με αυτά που τόνισε ο κύριος Τιμοσίδης, μέσα από τις σχετικές δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το Νοσοκομείο δεν κλείνει και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει. Το αντίθετο ενισχύεται η λειτουργία του.
Όσον αφορά, τώρα, το πρόβλημα που υπάρχει στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο κύριος Μ. Τιμοσίδης τόνισε, ότι εντός του Ιανουαρίου θα πλαισιώσουν το Νοσοκομείο άλλοι δέκα ιατροί. Διευκρίνισε δε, πως το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ξάνθης θα λυθεί με κάποια πρόσκαιρα μέτρα, όπως π.χ. αποσπάσεις από τα γειτονικά Νοσοκομεία.
Από την άλλη, ο Υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε με έμφαση, ότι δε θα γίνουν συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, όπως είχε ακουστεί και κυκλοφορήσει ευρέως, αλλά θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων.
Όσον αφορά το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων, ο κος Τιμοσίδης ανέφερε ότι αυτό αποτελεί μια από κοινού απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υγείας, τονίζοντας, παράλληλα, πως σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Μπαμπαλίδη, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου από το κλείσιμο του στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Ο κος Σ. Ξυνίδης από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι δε θα κλείσει κανένα Νοσοκομείο της χώρας.