Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σε ήπιους τόνους και με ουσιαστικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε ένα από τα τελευταία νομαρχιακά συμβούλια Ξάνθης

Σε ήπιους τόνους και με ουσιαστικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε ένα από τα τελευταία νομαρχιακά συμβούλια Ξάνθης


Παίρνει πνοή το εγχείρημα για την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων σε Μυρωδάτο και Μάγγανα


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας το νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης, ένα από τα τελευταία νομαρχιακά συμβούλια, λίγο πριν την οριστική κατάργηση του θεσμού.
Να σημειωθεί δε, πως εγκρίθηκαν στο σύνολό τους τα έντεκα θέματα της ημερήσιας ατζέντας του σώματος, χωρίς προστριβές και εντάσεις.
Αξίζει να υπογραμμιστεί με έμφαση, ότι μεταξύ άλλων αποφασίστηκε έγκριση πέντε συνολικά Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, ισχύος 13.500 κιλοβάτ σε διάφορες περιοχές του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων, κυρίως σε παραλιακά σημεία του.
Εγκρίθηκαν επίσης οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων και δυναμικότητας διακοσίων τριάντα και διακοσίων ογδόντα κλινών αντίστοιχα στους οικισμούς Μυρωδάτου και Μαγγάνων. Από την άλλη, αποφασίστηκε η δημιουργία τουριστικής κατασκήνωσης στο Μυρωδάτο.
Μοναδική διαφωνία υπήρξε στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ στο Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης, λόγω της καθυστέρησης χρηματοδότησης από το κράτος.
Σύμφωνα πάντως με αυτά που δήλωσε ο κύριος Φώτης Καραλίδης, σύντομα αναμένεται να υπάρξει χρηματοδότηση ύψους 14.000 ευρώ για το Νομαρχιακό ΚΕΚ. Παράλληλα, έκανε σαφές ότι το ΚΕΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την ανάληψη των δικών του καθηκόντων. Ενώ, υπογράμμισε πως θα ήταν πιο πρέπον, εάν η διοίκηση του ΚΕΚ έκανε υπομονή για την αποπληρωμή των μισθών, να μην ζητά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.