Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν τραβάει καλά η συμπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Άστοχες τοποθετήσεις και ανενημέρωτοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αντιδήμαρχοι εκτός τόπου και χρόνου:
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, τα όσα συνέβησαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, δεν τιμούν ούτε τον θεσμό, αλλά προσβάλλουν και τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος δυστυχώς πασχίζει για να κρατήσει τις ισορροπίες. Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται με ερωτήσεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι συνεργάτες του Δημάρχου να βρίσκονται εκτός τόπου χρόνου και πραγματικότητας, εκθέτοντάς τον. Για εργασίες και ανάπλαση χώρου στο ύψος της Ξάνθης έγινε αναφορά σε ένα θέμα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, άρχισε με καμάρι να δίνει επεξηγήσεις λέγοντας πως έγινε ένα έργο κόσμημα, άσχετα αν δεν είχε καταλάβει πως μιλούσε για άλλο έργο από αυτό το οποίο συζητούσε εκείνη την στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το κιόσκι που έγινε πριν την Ξανθίππη συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για δρόμο με παβέ που οδηγεί στην παλιά Ξάνθη έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Και άλλα χρήματα για το έργο τερατούργημα. Της ενοποίησης το κάγκελο στο κέντρο της Ξάνθης:


Επιπλέον χρήματα θα δαπανήσει ο Δήμος Ξάνθης για το τερατούργημα της ενοποίησης των πλατειών και αυτό, γιατί δεν είχαν φροντίσει από την αρχή να μελετήσουν, ότι μαζί με το έργο θα χρειαστούν και περεταίρω εργασίες στα πεζοδρόμια της οδού Μ. Βόγδου. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε το τραγελαφικό γεγονός ότι, δαπανήθηκαν χρήματα για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των Ταξί στην Μ. Βόγδου με παβέ παρακαλώ, γιατί η άσφαλτος θα τους χαλούσε. Αν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν και ο Δήμαρχος να τα ανέχεται.

Στην άγνοια των θεμάτων πλέουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, αφού κανένας δεν τους ενημερώνει σωστά:

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στο θέμα και σίγουρα δεν θα σταματήσω να αναφέρομαι, μέχρι να δω ορισμένους εκεί στον Δήμο Ξάνθης να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αλήθεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης και αναφέρομαι στην συμπολίτευση, γνωρίζουν τι ψηφίζουν; Γνωρίζουν αν τα έργα τα οποία εγκρίνουν έχουν πραγματοποιηθεί και σε ποιο σημείο; Είναι δυνατόν να ψηφίζουν θέματα μόνο με τον τίτλο τους και χωρίς το περιεχόμενο; Είναι ή όχι υποχρέωση των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης, να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να εισηγούνται τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους; Γιατί ποτέ δεν ακούσαμε την παραμικρή εισήγηση του εκάστοτε αρμοδίου υπαλλήλου; Τελικά όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια ως σύμβουλοι, το κάνουν γιατί πραγματικά ενδιαφέρονται για τα κοινά, ή γιατί θέλουν απλά να κάθονται σε μια καρέκλα ως μαϊντανοί; Ανάθεμά με, αν γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το τι ψηφίζουν και σε τι αναφέρεται αυτό που ψηφίζουν.

Νομαρχιακό Συμβούλιο με σημαντικά θέματα και με απουσία του Νομάρχη:

Έγκριση εγκατάστασης φοτοβολταϊκών στον Δήμο Αβδήρων και εγκρίσεις για δυο Ξενοδοχειακές Μονάδες σε Μυρωδάτο και Μάγγανα. Απουσίαζε από την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Νομάρχης Ξάνθης για δικούς του προσωπικούς λόγους, άσχετα αν στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης υπήρχαν σημαντικά θέματα. Βέβαια το όργανο δεν παύει να λειτουργεί εφόσον υπάρχει η πλειοψηφία των Νομαρχιακών Συμβούλων και έτσι συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα θέματα που σας προαναφέραμε. Θέματα σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις αποτελούν εξαφανισθέν είδος.

Μεγάλη καθυστέρηση στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Πόλης:

Μας έφαγαν οι εκλογές και αποδείχτηκε περίτρανα πως στον Δήμο δεν λειτουργούσαν όλα όπως θα έπρεπε. Ιδιαίτερη είναι φέτος η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην τοποθέτηση του γιορτινού διάκοσμου της πόλης μας και τα συνεργεία τρέχουν και δεν φτάνουν, βλέποντας τις ημέρες να τους έχουν προσπεράσει. Ήδη τα συνεργεία των ηλεκτρολόγων έχουν αναλάβει τον στολισμό στις κολώνες της Ξάνθης, ενώ χθες το πρωί ειδικά συνεργεία έστηναν την Φάτνη στο ρολόι της κεντρικής πλατείας. Όποιος μετακινηθεί το πρωί στην Ξάνθη, θα διαπιστώσει τον οργασμό των εργασιών και την αγωνία των εργαζομένων στο να προλάβουν και να τελειώσουν έγκαιρα με τον στολισμό της πόλης καθώς, μπορεί ο διάκοσμος να είναι έτοιμος, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τα απρόβλεπτα.

Προβληματισμός από την τοποθέτηση της οπτικής ίνας στην Ξάνθη. Ταλαιπωρία οδηγών από τα έργα και καταστροφή των όχι και πολύ καλών οδοστρωμάτων της Ξάνθης:
Έντονος είναι ο προβληματισμός και η αγανάκτηση του κόσμου με τα έργα που πραγματοποιούνται στις κεντρικές οδούς της πόλης μας, αφού τόσο η ταλαιπωρία των οδηγών, όσο και η σκόνη που πνιγεί στην κυριολεξία τους οδηγούς δίκυκλων όταν βρίσκονται πίσω από τα αυτοκίνητα δεν αντέχεται. Μπορεί κάποιοι να θέλουν την ένταξη μας στην τεχνολογία, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε στην πόλη μας ότι σκάβετε μια φορά και μπαλώνεται δημιουργεί στην συνέχεια πολλά προβλήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοιου είδους γεγονότα, όταν για παράδειγμα μπορώ κάλλιστα να αναφέρω τις λακκούβες που παρατηρούνται μετά από έντονη βροχόπτωση στην οδό 40 Εκκλησιών με την διασταύρωση της Χατζησταύρου, ακόμα και στην διασταύρωση με την Ανδρέου Δημητρίου. Δεν πέρασε αρκετός καιρός από την ημέρα που ο Δήμος Ξάνθης ασφαλτόστρωσε την αρχή της Ανδρέου Δημητρίου και τώρα πάλι βλέπουμε να σκάβει εργολάβος για την τοποθέτηση οπτικής ίνας. Το ίδιο συμβαίνει και στην μισή Ηρώων που απέμεινε μέχρι τα φανάρια και σε πολλούς άλλους δρόμους, όπως και στην Μ. Καραολή όπου μετά από λίγους μήνες παράδοσης του έργου, ξεκίνησε πάλι το σκάψιμο.

Δεν μιλιούνται ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εξαιτίας των θέσεων που έχουν βάλει στόχο:
Η πληροφορία είναι έγκυρη και δεν χωρά αμφισβήτηση. Πάνε τα μπερεκέτια για κάποιους δημοτικούς συμβούλους στον Δήμο Ξάνθης και αυτό επειδή ο ένας έχει βάλει στο μάτι, την θέση που θέλει να καταλάβει κάποιος άλλος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει τελικά είναι το πώς θα στρογγυλοκάτσουν σε μια καρέκλα ώστε μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, να εισπράττεται ο μισθός και για τους άλλους δεν βαριέσαι. Λίγοι έως ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά και ξοδεύουν τα χρήματα που παίρνουν σε αγαθοεργίες και βοήθεια προς τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι περισσότεροι θέλουν το αξίωμα, την θέση, το βόλεμα και την εξουσία. Αφού δεν μπόρεσαν ποτέ από μόνοι τους να την κερδίσουν, πιστεύουν πως με το να καταλάβουν για δυο χρόνια κάποια θέση, θα τους χαρίσει για πάντα την εξουσία, αλλά κάνουν λάθος, αφού όπως και για τους φιλοχρήματους ο λαός μας λέει πως τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, έτσι θα πω και εγώ για αυτούς που νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες, πως στα δυο μέτρα γης εξουσία δεν έχει κανείς. Έκανα και ομοιοκαταληξία ο αφιλότιμος.