Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Θέματα ρουτίνας απασχόλησαν την δημαρχιακή επιτροπή Ξάνθης

Θέματα ρουτίνας απασχόλησαν την δημαρχιακή επιτροπή Ξάνθης
Ενώ, έλαμψε δια της σύσσωμης απουσίας της η αντιπολίτευση

Με οκτώ θέματα ρουτίνας εντός της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής Ξάνθης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, στο Δημαρχιακό μέγαρο επί της οδού Μαυρομιχάλη 6.
Να σημειωθεί, ότι η αντιπολίτευση έλαμψε διά της σύσσωμης απουσίας της από την τελευταία συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, κάτι που δεν φάνηκε να ενοχλεί ιδιαίτερα τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, που ενέκριναν όλα τα θέματα της ημερήσιας ατζέντας.
Αξίζει να αναφερθεί δε, ότι σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δικαστήριο για να εξεταστούν οι αντιρρήσεις κατά της με αριθμό πρωτοκόλλου 1674/22-6-2010 απόφασης του Δασάρχη Ξάνθης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δασικών αμφισβητήσεων ότι τμήμα δίπλα στην ΣΕΚΑΠ πρέπει να χαρακτηριστεί ως δασική έκταση. Νομική εκπρόσωπος του Δήμου εξουσιοδοτήθηκε η κυρία Χατζηλιάδου.
Ενώ, στα πλαίσια των εκτός ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε να γίνει ανάκληση της αρχικής απόφασης για ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καφέ Μαριπόζα.
Ενώ, εγκρίθηκε η καταβολή έντεκα χιλιάδων ευρώ στον κύριο Ζαχαρία Χαλκίδη, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια έπεσε σε πεζόδρομο επί της οδού Κιουταχείας. Αρχικά, το δικαστήριο είχε επιδικάσει ποσό δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ στον κύριο Ζ. Χαλκίδη, που έκανε την σχετική αγωγή που στρεφόταν κατά του Δήμου Ξάνθης. Το Εφετείο κατέβασε το ποσό στις δέκα χιλιάδες ευρώ. Για να μην συνεχιστούν, ωστόσο, οι δικαστικές διαμάχες που ταλαιπωρούν τον Δήμο, ύστερα από συμβιβασμό μεταξύ Δημάρχου και κυρίου Ζ. Χαλκίδη αποφασίστηκε και εγκρίθηκε από την χθεσινή δημαρχιακή επιτροπή να δοθεί στον τελευταίο το ποσό τον έντεκα χιλιάδων και να λήξει η υπόθεση.