Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που δικαιούνται τα δημόσια σχολεία της Μύκης από τον Δήμο τους

Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που δικαιούνται τα δημόσια σχολεία της Μύκης
από τον Δήμο τους

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει κάθε χρόνο, μέσω των Δήμων, στις σχολικές επιτροπές, κονδύλι για την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων. Το θέμα, βέβαια, είναι να αξιοποιούνται οι συγκεκριμένες πιστώσεις για τον σκοπό που έχουν αποσταλεί, κάτι που, όπως φαίνεται, σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, όσον αφορά την δική μας περιοχή, ο Δήμος Μύκης δεν έχει παραχωρήσει από τα ίδια αυτά κονδύλια ούτε ένα ευρώ, για τα δημόσια σχολεία της Σμίνθης, της Γλαύκης και του Εχίνου, παρόλο που τα χρήματα προορίζονταν για τις τεχνικές ανάγκες των σχολείων. Το ίδιο έχει γίνει και με την Κοινότητα Θερμών, σύμφωνα πάντοτε, με τους Διευθυντές των σχολείων αυτών των περιοχών.
Αναφορικά με το θέμα Προϊστάμενος του Α΄ Γραφείου Εκπαίδευσης με αρμοδιότητα τα σχολεία που ανήκουν στην Γ΄ περιοχή (Σταυρούπολη και Μύκη), τον Τόπειρο και το Γυμνάσιο Πολυσίτου Βιστωνίδας, κύριος Κώστας Πυλαρινός, θα ζητήσει άμεσα να μάθει από τον Δήμο Μύκης, σχετικά με τους λόγους που δεν δόθηκαν χρήματα στις σχολικές επιτροπές των συγκεκριμένων σχολείων, αλλά και πως αυτά αξιοποιήθηκαν.
Το θέμα αναμένεται να διαλευκανθεί τις επόμενες ημέρες.