Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνονται προσλήψεις προσωπικού, έχει οδηγήσει σε απόγνωση την υπηρεσία καθαριότητας

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνονται προσλήψεις προσωπικού, έχει οδηγήσει σε απόγνωση την υπηρεσία καθαριότητας

Κώστας Γιαγτζόγλου, Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης:
«Θα μείνουμε χωρίς προσωπικό στο τέλος. Δεν ξέρω τι θα γίνει τότε, μάλλον θα έρθει ο Γιωργάκης να καθαρίσει την πόλη»

Ένα πανελλαδικό πρόβλημα, που τείνει
να μετατρέψει την χώρα σε απέραντο σκουπιδότοπο

Έληξαν προχθές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας Ξάνθης, γεγονός που έδωσε ανάσα ανακούφισης στην πόλη, η οποία γέμισε σκουπίδια, καθώς δεν γινόταν η αποκομιδή τους τις τελευταίες ημέρες.
Να σημειώσουμε, ότι ο καθαρισμός της πόλης ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς και όπως δηλώνει στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης, κύριος Κώστας Γιαγτζόγλου, «σχεδόν τα μισά από τα συσσωρευμένα σκουπίδια της πόλης έχουν μαζευτεί. Οι υπάλληλοι του τμήματος έχουν καταφέρει μέσα σε μια μέρα να καθαρίσουν την πόλη».
Παράλληλα, ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου δεν παραλείπει να υπογραμμίσει με έμφαση, πως η έλλειψη σε προσωπικό παραμένει το μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την λειτουργία του τμήματος καθαριότητας, διευκρινίζοντας πως αυτό αποτελεί πανελλαδικό φαινόμενο, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυβέρνησης να γίνονται νέες προσλήψεις σε προσωπικό.
Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις του Αντιδημάρχου, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και η κυβέρνηση δεν αλλάξει την απόφασή της να μην γίνονται προσλήψεις, όλη η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, αφού δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να καθαρίζουν.
«Δεν έχουμε επάρκεια σε προσωπικό. Ορισμένων έληξαν οι συμβάσεις, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα πάρουν σύνταξη καμιά δεκαριά ακόμη άτομα. Θα μείνουμε χωρίς προσωπικό στο τέλος. Δεν ξέρω τι θα γίνει τότε, μάλλον θα έρθει ο Γιωργάκης να καθαρίσει την πόλη» αναφέρει ο κύριος Κώστας Γιαγτζόγλου και συνεχίζει λέγοντας ότι «εύχομαι η κυβέρνηση να βάλει νερό στο κρασί της και να γίνουν οι προσλήψεις που χρειαζόμαστε».