Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Γύρω στο 40% των οδηγών ταξί Ξάνθης είναι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Προέδρου του σωματείου, κυρίου Γ. Σαμπανίδη

Γύρω στο 40% των οδηγών ταξί Ξάνθης είναι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Προέδρου του σωματείου, κυρίου Γ. Σαμπανίδη

Είναι απίστευτο αλλά ελληνικό, το θέμα που έχει προκύψει με τους ανασφάλιστους οδηγούς ταξί στην Ξάνθη. Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Γιώργος Σαμπανίδης, έκανε καταγγελία το Καλοκαίρι στο ΙΚΑ Ξάνθης, η οποία αναφέρει, πως υπάρχουν οδηγοί ταξί, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ασφάλιση στο ΙΚΑ όπως προβλέπει ο Νόμος για τους επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να γλιτώσουν εισφορές που φτάνουν τα τετρακόσια περίπου ευρώ.
Η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκε η καταγγελία από τους αρμόδιους για το θέμα φορείς αποδεικνύεται από την απραξία τόσων μηνών, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Γ. Σαμπανίδης.
Για την ιστορία πρέπει να επισημάνουμε ότι για να δουλέψει κάποιος ως οδηγός ταξί οφείλει να έχει κάνει ασφάλιση στο ΙΚΑ. Μερικοί όμως επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις του κυρίου Γ. Σαμπανίδη φτάνουν το 40% του συνόλου, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που υπάρχει, δεν έχουν διευθετήσει αυτή την υποχρέωση.
Σε κάποια σεμινάρια που γίνονται για τους οδηγούς ταξί ο κύριος Γ. Σαμπανίδης παρατήρησε ότι υπάρχουν συνάδελφοί του, οι οποίοι δεν έχουν προσκομίσει την ασφάλιση του ΙΚΑ παρά τις επίμονες οχλήσεις του. Ύστερα από την έρευνα που πραγματοποίησε ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, αποδείχτηκε ότι είναι αρκετοί οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Το θέμα είναι ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται προβλήματα συνολικά στον κλάδο, καθώς σε περίπτωση τρακαρίσματος δεν μπορεί να καλυφθεί η ζημιά από την ασφάλεια.
«Πρέπει να κάνουν έλεγχο κάποια στιγμή, για να σταματήσει η γκρίνια που υπάρχει στους συναδέλφους. Όταν το Καλοκαίρι έκανα καταγγελία και πήγα στον Διευθυντή του ΙΚΑ ο τελευταίος με έστειλε στον Προϊστάμενο, ο οποίος είπε ότι θα δούμε. Ακόμα περιμένουμε» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιώργος Σαμπανίδης.