Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στοχευμένα η απαξίωση του ΕΒΕ για αλλαγή διοίκησης;

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΕΒΕ, γιατί δεν υπήρξε απαρτία…

Στοχευμένα η απαξίωση
του ΕΒΕ για αλλαγή διοίκησης;

Ζ. Κατσαρίκας, Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης:
«Θα πρέπει τα εκλεγμένα μέλη του Επιμελητηρίου να συνειδητοποιήσουν πως η εκλογή τους έχει και κάποιες υποχρεώσεις»

Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ:
«Πιθανόν και το επίπεδο των συνεδριάσεων που υπάρχει να μην ικανοποιεί κάποιους από αυτούς που δεν ήρθαν. Το θέμα είναι ότι αυτό το όργανο πρέπει να πάει μπροστά και να λειτουργήσει προς όφελος του «επιχειρείν» και όλων των επιχειρηματιών του Νομού μας, διότι οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και η κατάσταση είναι πάρα πολύ απογοητευτική»

Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες
με την λειτουργία του φορέα

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, καθώς δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι από αυτούς που ήρθαν για την συνεδρίαση, να φύγουν απογοητευμένοι, εξαιτίας της γενικότερη απαξίωση του φορέα.
Δεν είναι η πρώτη φορά, εξάλλου, που δεν έχουμε απαρτία στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, γεγονός που προβληματίζει, μάλλον, αρνητικά τους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι πλήττονται, έτσι και αλλιώς, από την γενικότερη κρίση που υπάρχει.
Σχετικά με το θέμα ο Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης, κύριος Ζήσης Κατσαρίκας τονίζει μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ, πως τα εκλεγμένα μέλη του Επιμελητηρίου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η εκλογή τους συνεπάγεται και κάποιες υποχρεώσεις, όπως είναι η παρακολούθηση των συνεδριάσεων του φορέα. Διευκρινίζει δε, πως δε θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλονται προβλεπόμενες από τον σχετικό κανονισμό ποινές σε αυτά τα μέλη.
Ενώ, ο κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, για το ίδιο θέμα επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Για ακόμη μια φορά είχαμε μια άκαρπη πρόσκληση στο Επιμελητήριο. Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, διότι δεν υπήρξε απαρτία. Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο δεν ήρθαν οι κύριοι, οι οποίοι προεκλήθησαν για την συνεδρίαση, αλλά είναι γεγονός ότι δεν ήρθανε. Ίσως να φταίνε πολλά. Ίσως να φταίει η κρίση, ίσως να φταίει η απαξίωση του «επιχειρείν» και τα προβλήματα που υπάρχουν στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην έχουν ενδιαφέρον, πια, για να συνεχίσουν την πορεία τους στα κοινά.
Από την άλλη, πιθανόν και το επίπεδο των συνεδριάσεων που υπάρχει να μην ικανοποιεί κάποιους από αυτούς που δεν ήρθαν. Το θέμα είναι ότι αυτό το όργανο πρέπει να πάει μπροστά και να λειτουργήσει προς όφελος του «επιχειρείν» και όλων των επιχειρηματιών του Νομού μας, διότι οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και η κατάσταση είναι πάρα πολύ απογοητευτική».
Και καταλήγει «θεωρώ, ότι μια φωνή που θα μπορέσει να δώσει πνοή στο «επιχειρείν» πρέπει να υπάρχει και αυτή η φωνή πρέπει να είναι μέσα από το Επιμελητήριο. Ας βάλουμε λοιπόν όλοι μας τα δυνατά να κάνουμε ένα ισχυρότερο Επιμελητήριο, μέσα από το οποίο θα δίνουμε προοπτική, έστω την ελάχιστη που θέλουν οι μικροί και πολύ μικροί επιχειρηματίες, για να μπορούμε να αλλάζουμε γνώμες στο κέντρο της Αθήνας προς όφελος φυσικά των επιχειρήσεων».