Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Για νέες περικοπές δεσμεύτηκε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Για νέες περικοπές δεσμεύτηκε
η Ελλάδα στις Βρυξέλλες


Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης:
«Προφανώς, θα γίνει αυτό που φοβόταν ο λαός. Περίμεναν να περάσουν οι εκλογές, για να εξαγγείλουν νέα οικονομικά μέτρα»


Μπορεί οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να έδωσαν εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει σημειώσει όσον αφορά την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ωστόσο Eurogroup και τρόικα ζητάνε επίμονα νέες περικοπές σε δαπάνες, γεγονός που έχει θορυβήσει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σκέφτονται να αντιδράσουν δυναμικά στα νέα αυτά δεδομένα, τα οποία έρχονται ενάντια στις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για μη επιβολή επιπρόσθετων οικονομικών μέτρων για το 2011.
Να σημειώσουμε δε, ότι ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέσα από σχετικές δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, επισήμανε με νόημα, ότι «η χώρα μας θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, στα πλαίσια του μνημονίου».
Από την άλλη, υπήρξε δέσμευση της Ελλάδος και στις Βρυξέλλες για πιστή τήρηση του μνημονίου, με αποτέλεσμα να γίνεται εμφανές, πως νέο κύμα οικονομικών μέτρων έρχεται να πλήξει τους Έλληνες πολίτες.
Να επισημάνουμε από την άλλη, πως σύμφωνα με αυτά που ζητά το Eurogroup και η τρόικα, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αναγκαστικά μέτρα όσον αφορά κυρίως τα φορολογικά, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και τον χώρο της υγείας. Ήδη, παράγοντες της κυβέρνησης, όπως επισημάναμε και πιο πάνω, έχουν δεσμευτεί για αυτές τις αλλαγές.
Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε όλα τα σωματεία εργαζομένων ανά την Ελλάδα, τα οποία από εχθές έχουν προγραμματίσει σχετικές συναντήσεις, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους, που δεν είναι άλλος από τον τρόπο διαμαρτυρίας στην νέα τάξη πραγμάτων.
Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, πρώτοι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας και αποχή από τα καθήκοντά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην προώθηση και έγκριση των νέων οικονομικών μέτρων.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, πριν δύο ημέρες έγιναν σε όλη την Ελλάδα περιφερειακές συσκέψεις από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα σωματεία της δικής μας Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν αναφέρουν εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για την προσεχή Παρασκευή και αποχή από κάθε είδους εργασία για το ερχόμενο Σάββατο. Το μεσημέρι της Κυριακής θα συγκληθεί μάλιστα Γενικό Συμβούλιο με εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε αυτές τις εξελίξεις» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος και συνεχίζει λέγοντας πως, «άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προφανώς, θα γίνει αυτό που φοβόταν ο λαός. Περίμεναν να περάσουν οι εκλογές, για να εξαγγείλουν νέα οικονομικά μέτρα».