Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Καθημερινό φαινόμενο τα παιχνίδια του Προξενείου στην Θράκη:
Ξέρουν καλά το παιχνίδι της στρατηγικής οι «γείτονές μας» και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Φωνάζουμε και φωνάζαμε αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς τα προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα ορισμένων, λειτουργούν κατά της Θράκης και υπέρ της εξάπλωσης των Τουρκικών σχεδίων πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν ξέρω αν υπήρξε συζήτηση ή σκέψη με δεσμεύσεις από το ΠΑΣΟΚ για αναγνώριση του ψευτομουφτή, αλλά καλά θα κάνουν όσοι επιδιώκουν να βοηθήσουν σε αυτήν την υπόθεση ώστε να λήξει αναίμακτα, να γνωρίζουν πως θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι και γι’ αυτό να είναι σίγουροι.

Δυσαρεστημένος ο Νομάρχης Ξάνθης από το αποτέλεσμα των εκλογών παρά τον άθλο, αφού για δεύτερη φορά τον πούλησε το βουνό:

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Γ. Παυλίδης, αφού για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, το βουνό τον κρέμασε, δείχνοντας την αχαριστία για τα έργα που έχουν γίνει εκεί. Μπορεί να πέρασαν τέσσερα χρόνια σχεδόν από τις περασμένες εκλογές, αλλά θυμάμαι πολύ καλά τα σημεία τα οποία είχα επισημάνει προσωπικά στον Γ. Παυλίδη, τονίζοντάς του πως δεν πρέπει να ρίχνει και τόσο βάρος στο βουνό, αλλά να δει και λίγο την πεδινή περιοχή του Νομού μας, επειδή υπήρχαν και υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους. Δυστυχώς δεν άκουσε τίποτε από αυτά και συνέχισε να βαδίζει στο ίδιο μοτίβο, δυσαρεστώντας αρκετά τους κατοίκους της πεδινής περιοχής, πράγμα το οποίο αποτυπώθηκε στην κάλπη την δεύτερη Κυριακή. Θα μου πείτε πως δεν κάνει λάθη αυτός που δεν κάνει τίποτε και έχετε δίκιο, αλλά κάποια λάθη που βγάζουν μάτι και επαναλαμβάνονται, στοιχίζουν αρκετά.

Δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα στον Δήμο Ξάνθης, υποστηρίζει η πλευρά του Δημάρχου Ξάνθης:

Προβληματισμένος αλλά και χαρούμενος ταυτόχρονα, είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ο οποίος παραδέχεται πως ήταν μια νίκη δύσκολη αυτή της Κυριακής, που τον προβληματίζει ιδιαίτερα, αλλά όπως είναι γνωστό, σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά το αποτέλεσμα και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο και τους συνεργάτες του δεν πρόκειται να αλλάξει, όσες καταμετρήσεις και να γίνουν. Τα ίδια βέβαια αναφέρουν και νομικοί κύκλοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των δικαστικών αντιπροσώπων, υποστηρίζοντας πως, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Μια ημέρα μετά τις επαναληπτικές εκλογές, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Ξάνθης, ξεκίνησε να σφραγίζει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:
Είπαμε αγαπητέ Δήμαρχε Ξάνθης να τηρείτε τους νόμους, αλλά όχι και να φτάνετε στο προκλητικότατο σημείο, να περιμένετε το τέλος των εκλογών για να σφραγίσετε καταστήματα. Μου τηλεφώνησε αναγνώστης της εφημερίδας μου χθες το πρωί έξαλλος και μου είπε ότι, η Δημοτική Αστυνομία προέβη σε σφράγισμα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μια ημέρα μετά το τέλος των εκλογών. Να τηρείτε ο νόμος για όλους μας αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, αλλά καλό θα είναι και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης, να τηρούν και αυτοί τους νόμους και να επιδιώκουν την είσπραξη των χρημάτων που χρωστούν οι οφειλέτες στον Δήμο και όχι να ασχολούνται 3 μήνες με το πώς θα επανεκλεγούν. Δήμαρχε Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, ειλικρινά σε εκτιμώ ως άνθρωπο, αλλά δυστυχώς στραβά ξεκίνησες και πάλι.

Σε επανεξέταση και εκ νέου καταμέτρηση των ψηφοδελτίων προχώρησαν εχθές οι Πολίτες για την Αλλαγή:
Με την πεποίθηση πως από το τελικό αποτέλεσμα θα βγουν νικητές. Στα θέματα των ενστάσεων βέβαια, δεν γνωρίζω πότε και αν θα προχωρήσουν, αλλά και να γίνει κάτι τέτοιο, το σίγουρο είναι πως η απόφαση θα κάνει πολύ καιρό να βγει από το εκλογοδικείο, αφού αυτού του είδους οι δρόμοι, όταν ακολουθούνται μας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με ρυθμούς χελώνας, αργά, αλλά σταθερά. Υπάρχουν όμως πολλά αξιοσημείωτα στην εκλογική διαδικασία που ζήσαμε και δεν πρόκειται να μείνουν ασχολίαστα, καθώς υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από την μια πλευρά, πως οι εκλογές έφτασαν στην κόντρα λόγω εξαγοράς ψήφων με τραπεζώματα, βενζίνες και διάφορα άλλα.

Προς ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχ. Βόγδου ενταύθα:

Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και τα αποτελέσματα σίγουρα δεν μπορούν να είναι ευχάριστα για κανέναν, οφείλετε κύριοι να πιάσετε δουλειά και να ξεκινήσετε την καθαριότητα στο κόμμα, πετώντας όλους αυτούς που πήγαν στα αντίπαλα στρατόπεδα και ωφέλησαν το ΠΑΣΟΚ με τις λειτουργίες τους. Αν δεν μπορέσετε να διαγράψετε αυτούς που πρέπει, ο μοναδικός δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στο κόμμα, είναι να παραιτηθείτε. Χρέος σας επίσης κύριοι και κύρια της ΝΟΔΕ Ξάνθης, είναι να βγάλετε ανακοίνωση και να ενημερώσετε τους νεοδημοκράτες, για το ποιοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να οδηγούν την ΝΔ στην Ξάνθη με καθοδική πορεία.

Αληθεύει κύριε Δασάρχη Ξάνθης, πως το Δασαρχείο πληρώνει ενοίκια στο πιο ακριβό μέρος της Ξάνθης, για να στεγάζει τα γραφεία του;
Ερώτηση απευθύνω προς τον Δασάρχη Ξάνθης σήμερα και περιμένω άμεσα απάντηση. Αληθεύει πως στεγάζονται γραφεία του Δασαρχείου στο πιο ακριβό μέρος της Ξάνθης, βλέπε εμπορικό κέντρο στην Καραολή; Αν ναι, γιατί δεν επιλέχτηκε κάποιος άλλος χώρος με λιγότερα έξοδα, ώστε να μην επιβαρύνετε αρκετά των κρατικό κορβανά; Δεν μπορούσατε να βρείτε ένα πιο φθηνό γραφείο να στεγάσετε τις υπηρεσίες σας, κάνοντας οικονομία; Αν δεν φέρετε εσείς κύριε Δασάρχη ευθύνη για αυτήν την υπόθεση, τότε σε ποιον μπορώ να απευθύνω τα ερωτήματά μου;