Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αναφορές για τα αίσχη των εκλογών

Καταδικάζουν και αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα
σε Ξάνθη και περιφέρεια οι κομματάρχες

Αναφορές για τα
αίσχη των εκλογών

- Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Ήμασταν και είμαστε κοντά στον κύριο Γ. Παυλίδη.
Η νίκη δε, του κυρίου Μ. Στυλιανίδη ήταν δύσκολη, δίκαιη, όμως, με τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα. Συγχαρητήρια και στους δύο για τον έντιμο αγώνα τους»


- Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Ένιωσα πάρα πολύ δυσάρεστα συναισθήματα και όχι μόνον εγώ, αλλά και πολλοί δημότες της Ξάνθης, βλέποντας το τι γίνεται σε ορισμένα σημεία της πόλης μας, όπως στο Πούρναλικ. Εκείνο το βράδυ αισθάνθηκα ντροπή που είμαι δημότης σε μια τέτοια πόλη»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τελειώσει, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, βασισμένη στη διοικητική μεταρρύθμιση, ευρέως γνωστή και ως «Καλλικράτης».
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει περάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτος Αιρετός Περιφερειάρχης για την δική μας Περιφέρεια εκλέχθηκε ο Άρης Γιαννακίδης, αφήνοντας πίσω τον ανεξάρτητο συνδυασμό του κυρίου Γιώργου Παυλίδη, που στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία.
Όσον αφορά τον Δήμο Ξάνθης, τελικά και μετά από μια περιπετειώδη εκλογική διαδικασία, Δήμαρχος επανεκλέχθηκε με διαφορά ογδόντα ένα ψήφων από τον αντίπαλο συνδυασμό του κ. Χρίστου Πούλιου, ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.
Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα για την Περιφέρεια και τον Δήμο Ξάνθης μιλάνε στην εφημερίδα μας η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σ. Ιακωβίδου και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ η κ. Σ. Ιακωβίδου, «ήμασταν και είμαστε κοντά στον κύριο Γ. Παυλίδη.
Η νίκη δε, του κυρίου Μ. Στυλιανίδη ήταν δύσκολη, δίκαιη, όμως, με τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα. Συγχαρητήρια και στους δύο για τον έντιμο αγώνα τους».
Ενώ, ο κ. Α. Τσαρτσάρας από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Όσον αφορά την Περιφέρεια, οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέδειξαν, ότι θέλουν μια σωστή και στιβαρή Περιφέρεια. Απέδειξαν, πως δεν παρασύρονται από λόγια και επιβράβευσαν τον Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος θα σταθεί, πραγματικά, κοντά σε αυτό τον νέο θεσμό. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε συμπαράσταση και του ευχόμαστε Καλή επιτυχία.
Όσον αφορά δε, τον Δήμο Ξάνθης, θέλω να υπογραμμίσω με έμφαση, ότι και εδώ οι δημότες της Ξάνθης απέδειξαν, ότι θέλουν έναν Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια, απέδειξαν πως θέλουν την ανατροπή. Δυστυχώς, αυτό δεν επιτεύχθηκε, γιατί κάποιο διαμέρισμα του Δήμου, που δεν τους ξέρει, τους επανεξέλεξε. Βέβαια, η διαφορά είναι πολύ μικρή, γι’ αυτό και είναι λογικό που ο Χ. Πούλιος ζητάει επανακαταμέτρηση».
Παράλληλα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας σημειώνει με έμφαση πως «πραγματικά εξεπλάγην με τον τρόπο που λειτούργησαν κάποιοι προεκλογικά. Ένιωσα πάρα πολύ δυσάρεστα συναισθήματα και όχι μόνον εγώ, αλλά και πολλοί δημότες της Ξάνθης, βλέποντας το τι γίνεται σε ορισμένα σημεία της πόλης μας, όπως στο Πούρναλικ. Εκείνο το βράδυ αισθάνθηκα ντροπή που είμαι δημότης σε μια τέτοια πόλη» και καταλήγει «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, γιατί απέδειξαν πως κανένα κάστρο δεν είναι απόρθητο».