Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εκτίμησή μου πως δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις

Ομαλά και χωρίς προβλήματα η διεξαγωγή
των εκλογών την δεύτερη Κυριακή

Π. Καρβουνίδης:
Εκτίμησή μου πως δε θα
υπάρξουν καθυστερήσεις

- Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κυρίου Περικλή Καρβουνίδη, υπεύθυνου για την εκλογική διαδικασία στην περιοχή της Ξάνθης, ο δεύτερος γύρος της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς τους νικητές
- «Πιστεύω, ότι αυτή την Κυριακή δε θα έχουμε την καθυστέρηση των εκλογών της περασμένης. Θα γίνει η απλή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και θα ξεκινήσει γρήγορα η ροή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς την Νομαρχία. Η διαδικασία θα ξεκαθαρίσει νωρίς, δε θα έχει την καθυστέρηση που είχε την περασμένη Κυριακή»


Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όσον αφορά την περιοχή της Ξάνθης, παρόλο που η αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες υπήρξε σημαντική.
Η όλη διαδικασία πάντως ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού υπήρξε επάρκεια σε προσωπικό για την επιτήρηση της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων. Ενώ, δεν υπήρξαν ελλείψεις σε αναγκαίο υλικό.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην δική μας περιοχή, «η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τουλάχιστον από εμάς δεν ζητήθηκε από πουθενά συνδρομή για την επίλυση κάποιου ιδιαίτερου προβλήματος. Για τον συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΙΑ δεν υπήρχαν σε κάποια εκλογικά τμήματα ψηφοδέλτια. Εμάς δεν μας είχαν ενημερώσει. Όταν ενημερωθήκαμε στείλαμε αμέσως ψηφοδέλτια, όπου χρειάστηκε. Υπήρχε ετοιμότητα σε οδηγό και σε προσωπικό, για να καλυφθεί οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στα πλαίσια της εκλογικής διαδικασίας».
Σε ερώτηση, αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το αναγκαίο προσωπικό για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, διευκρινίζει, ότι « δεν υπήρξε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Ότι ζητούσε από την Νομαρχία η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτό έγινε στο ακέραιο. Η δική μας υποχρέωση ήταν να πάρουμε τα αποτελέσματα και να τα καταχωρήσουμε. Να βγάλουμε τα αποτελέσματα των συνδυασμών και όχι σταυρούς υποψηφίων. Ότι ροή υπήρχε από τα εκλογικά κέντρα στην Νομαρχία, γινόταν άμεσα η καταγραφή και μάλιστα αναρτούσαμε τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, γεγονός που προκαλεί παράπονα στους υποψήφιους και των κόσμο που αγωνιούν για τα τελικά αποτελέσματα, ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Τα εκλογικά συνεργεία μειώθηκαν στο μισό. Εκ των πραγμάτων ήταν δυσκολότερο το να κάνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που έκαναν τις άλλες φορές. Τις άλλες φορές υπήρχε η δυνατότητα να βγάζουμε και τους σταυρούς. Αν φέτος για παράδειγμα είχαμε σαράντα άτομα πέρσι είχαμε ογδόντα. Δεν αποτελεί υποχρέωση της Νομαρχίας το να βγάλει τους σταυρούς. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και το είχαμε τονίσει στην αρχή και όλοι ήταν γνώστες. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνω την αγωνία των υποψηφίων. Ωστόσο, δεν ήταν δική μας δουλειά ο υπολογισμός των σταυρών τους. Δεν μπορούσαμε με το προσωπικό που είχαμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την προσδοκία.
Θεωρώ, ότι σήμερα θα δοθούν οι σταυροί των υποψηφίων ή το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε». Ερωτηθείς πως βαίνουν οι προετοιμασίες για τον επόμενο γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης επισημαίνει πως «ότι έγινε την πρώτη Κυριακή θα γίνει και την δεύτερη. Θα βγουν τα ψηφοδέλτια, θα έρθουν εκπρόσωποι του Δήμου για να τα παραλάβουν και τα σχετικά. Απλά, πιστεύω ότι αυτή την Κυριακή δε θα έχουμε την καθυστέρηση των εκλογών της περασμένης. Θα γίνεται η απλή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και θα ξεκινήσει γρήγορα η ροή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς την Νομαρχία. Η διαδικασία θα ξεκαθαρίσει νωρίς, δε θα έχει την καθυστέρηση που είχε την περασμένη Κυριακή».