Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δραματική πτώση στην κατανάλωση καυσίμων που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 40%

Δραματική πτώση στην κατανάλωση καυσίμων
που σε πολλές περιπτώσεις
αγγίζει το 40%


Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Περιμένουμε ποιος θα πέσει πρώτος. Όλοι μας πατάμε σε μια κινούμενη άμμο και το μόνο που περιμένουμε είναι ποιος θα πέσει πρώτος, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι»

Σε καθοδική πορεία βρίσκεται ο τζίρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων για την τελευταία χρονική περίοδο. Μια πτώση που αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και το 40%.
Παρακαλάνε οι επαγγελματίες του κλάδου να ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα, καθώς ο σχετικά καλός καιρός των τελευταίων ημερών, έχει συμβάλει σημαντικά στην πτώση, όσον αφορά την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Οι καταναλωτές λόγω και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών έχουν αποφασίσει, όπως φαίνεται, να κάνουν οικονομία όσο μπορούν περισσότερο και να ανάβουν το καλοριφέρ μόνον όταν το κρύο γίνεται τσουχτερό.
Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης η κατάσταση είναι η ίδια, αφού, όπως μας ενημερώνει και ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, οι μετακινήσεις των καταναλωτών με οχήματα έχουν περιοριστεί αρκετά. Ο κόσμος σκέφτεται πλέον οικονομικά, αφού υπολογίζει το κάθε λεπτό, αναλογιζόμενος την αυριανή ημέρα.
Το γεγονός προκαλεί πονοκέφαλο στους Πρατηριούχους της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.
Παράλληλα, οι περισσότεροι Πρατηριούχοι δεν δουλεύουν, πλέον, με επιταγές, όχι μόνον επειδή έχουν ανάγκη από ρευστό χρήμα, αλλά και επειδή φοβούνται μην εξαπατηθούν.
Πολλά Πρατήρια σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν οδηγηθεί στο κλείσιμο και άλλα αναμένεται να κλείσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Στην Ξάνθη άλλα πέντε Πρατήρια θα κλείσουν για φέτος» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Σιούτας.
Όπως αναφέρει, επίσης, ο τελευταίος, οι συνάδελφοί του, προκειμένου να ανταπεξέλθουν της κρίσης ξεκίνησαν τις πρώτες απολύσεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να απασχολούν στις επιχειρήσεις τους μόνον μέλη της οικογένειάς τους. Πάλι, όμως, όπως συμπληρώνει ο κύριος Γ. Σιούτας, τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.
«Περιμένουμε ποιος θα πέσει πρώτος. Όλοι μας πατάμε σε μια κινούμενη άμμο και το μόνο που περιμένουμε είναι ποιος θα πέσει πρώτος, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Σιούτας.
Παράλληλα, ο τελευταίος εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας την ανησυχία του, σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης, μέσω σχετικού νομοσχεδίου, για την μείωση αποστάσεων ασφαλείας, όσον αφορά τα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, γεγονός που θα επιτρέπει στα super markets να πουλάνε μεταξύ άλλων και καύσιμα.
«Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε πράξη θα συνεπάγεται αμέσως το δικό μας επαγγελματικό τέλος» συμπληρώνει ο κύριος Γ. Σιούτας.
Όπως καταλήγει δε, «θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει, ότι εμείς μέσω της δουλειάς μας συντηρούμε τις οικογένειές μας και δεν πλουτίζουμε. Ενώ, τα super markets εάν ξεκινήσουν να πουλάνε καύσιμα, αυτά θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο».