Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κανένα φως στην άκρη του τούνελ…


Κανένα φως στην άκρη του τούνελ…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η οικονομική κατάσταση της χώρας μοιάζει με αδιέξοδο, αφού κανείς δεν έχει πειστεί για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης του κράτους.
Ένα θέατρο παραλόγου που παίζεται στις πλάτες μας, για να ενισχυθούν οι “πλουτοτοφάγες”, ας μου επιτραπεί η λέξη, δυνάμεις που εξουσιάζουν τον κόσμο.
Η κυβέρνηση, ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς δεσμεύτηκε προεκλογικά να φέρει εις πέρας το μέγα έργο της ανάταξης των σημαντικών παραμέτρων λειτουργίας της χώρας. Στην πορεία, σχεδόν την επομένη των εθνικών εκλογών, σημείωσε αλλαγή πλεύσης στην επίσημη κυβερνητική πολιτική της με επικίνδυνους ελιγμούς, που έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε ένα τέλμα, το οποίο δεν φαίνεται να έχει κάποια πόρτα διεξόδου.
Οι ανακρίβειες στις δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν έχουν τέλος. Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε με ύφος, ότι δεν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα για το 2011. Στην πράξη όμως βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους μας, ότι οι μαύρες μέρες δεν έχουν φτάσει ακόμη.
Το θέμα είναι ότι μέτρα βλέπουμε, αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Πόσο ακόμη θα αντέξει η χώρα την σκληρή πολιτική που ακολουθούν οι εκ των έσω και οι εκ των έξω ισχυροί παράγοντες; Πόσο θα αντέξει η αγελάδα αν δεν την ταΐζεις; Και αγελάδα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ελληνικός λαός, που δεινοπαθεί από τις αυθαίρετες πολιτικές της χώρας.
Δεν πρόλαβαν καλά – καλά να τελειώσουν οι Καλλικρατικές εκλογές και έχουν προκύψει νέα μέτρα, όπως η τρίτη αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη τροφίμων, μειώσεις στις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων και πάει λέγοντας. Τα μέτρα δεν σταματάνε, αποτελούν μια μόνιμη κατάσταση, πολύ χαρακτηριστική για την χώρα μας.
Και ύστερα μας λέει ο πρωθυπουργός, ότι μετά τα επώδυνα μέτρα έρχονται καλύτερες μέρες, τον πιστεύει κανείς; Δε νομίζω…
Με τόσα ψέματα που έχουμε εισπράξει, πλέον δεν πιστεύουμε απολύτως τίποτα και σίγουρα είναι απριλιάτικο αστείο η δήλωση, ότι η χώρα θα ανακάμψει στο άμεσο μέλλον. Δεν διαφαίνεται φως στον ορίζοντα, δυστυχώς…
Η περιβόητη τρόικα που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και κινεί τα ηνία της χώρας, κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το ξεζούμισμα της χώρας αποτελεί βασικό σημείο του προγράμματος σταθερότητας, που μας έχουν επιβάλει με το έτσι θέλω, χωρίς να ρωτήσουν καν την γνώμη μας. Τελικά είμαστε υποχείρια της τρόικας και τίποτα παραπάνω…