Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δύσκολα τα πράγματα για τους επικεφαλείς των συνδυασμών στον Δήμο Ξάνθης:


Προβληματισμό και όχι χαμόγελα έφεραν τα εκλογικά αποτελέσματα στην περιοχή μας, αφού ούτε στον Δήμο Ξάνθης η πλευρά Στυλιανίδη περίμενε να πάει δεύτερη Κυριακή και τώρα βλέπει τα αποτελέσματα και τρίβει τα μάτια της, ούτε όμως και η πλευρά Πούλιου, περίμενε να φτάσει τόσο χαμηλά σε ποσοστά, παρά το γεγονός ότι ανέβασαν την δύναμή τους κατά 7 μονάδες περίπου. Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε και σίγουρα θα κερδίσουν όσοι καταφέρουν να σχεδιάσουν σωστά τις επόμενες κινήσεις τους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της σταυροδοσίας, πονοκέφαλος για τους υποψηφίους:



Είναι πραγματικά πρωτοφανής η καθυστέρηση που βιώσαμε όλοι, στην ανακοίνωση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων. Τα νέα κόλπα του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Καλλικράτη, φαίνεται πως λειτουργούν με καθυστέρηση χελώνας και δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στους Υποψηφίους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν το που και πόσο πόνεσαν οι συνδυασμοί τους σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Είναι πρωτοφανέστατη πρωτοτυπία ηλιθιότητας για το βιβλίο Γκίνες αυτή η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ειδικότερα αν σκεφθεί κάποιος πως ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και πως τα πάντα γύρω μας κινούνται με την ταχύτητα του φωτός.

Σύσκεψη ομάδας εκλογικού αγώνα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη το απόγευμα της Δευτέρας και απόφαση ενίσχυσης του προεκλογικού αγώνα:


Συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε Ξενοδοχείο της Ξάνθης, η ομάδα εκλογικού αγώνα του Γ. Παυλίδη και συζητήθηκε εκτενέστερα τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί αυτές τις λίγες ημέρες, ώστε ο Συνδυασμός του Νομάρχη Ξάνθης και Υποψηφίου περιφερειάρχη να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Η άποψη που επικράτησε σε όλους, ήταν πως αφού φτάσαμε από εκεί που μας είχαν χαμένους, να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια, τότε μπορούμε να κερδίσουμε την ερχόμενη Κυριακή. Με κατευθυντήριους άξονες το έργο που έχει να επιδείξει από όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Νομάρχης στην Ξάνθη, ως καλύτερο του όπλο, θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία σε ολόκληρη την περιφέρεια, προσπαθώντας να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κατοίκους και ψηφοφόρους, προκειμένου να κερδίσει πόντους από τις προσωπικές επαφές.

Για νεροκουβαλητές τους ήθελαν τους νέους οι παλιοί και τα κατάφεραν, σπέρνοντας την διχόνοια στην Παράταξη Στυλιανίδη:
Μπορεί σε πολλούς φίλους να μην έγινα αρεστός με τα όσα έλεγα τελευταία, αλλά επαληθεύτηκα πλήρως και αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα σε πολλούς. Ήμουν και είμαι από τους λίγους ανθρώπους, που ζήτησα δημόσια να στηριχτούν τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα περισσότερο από τα παλιά και τα κουρασμένα. Η άποψή μου ήταν ανέκαθεν πως όλοι οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι του Στυλιανίδη, ήθελαν τους νέους για νεροκουβαλητές και τίποτε περισσότερο, πράγμα που αποδείχτηκε περίτρανα από τα εκλογικά αποτελέσματα και τις ψήφους που πήρε ο κάθε ένας. Αποδείχτηκε περίτρανα πως όλα αυτά τα μεγάλα και τρανταχτά ονόματα, έκαναν ζημιά στην παράταξη του Δημάρχου, αφού ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούν να πιστέψουν την διασπορά ψήφων.

Τριγμοί και διαμαρτυρίες νέων υποψηφίων στην παράταξη Πούλιου, με αποδέκτη τον Σωκράτη Ξυνίδη:
Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο των Πολιτών για την Αλλαγή, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά την αρκετά μεγάλη άνοδο, δεν ήταν και το επιθυμητό, όχι στον τομέα της Δεύτερης Κυριακής, αλλά στους στόχους των ποσοστών, καθώς κάποιοι ήλπιζαν να φτάσουν το 40% ως παράταξη, ξεχνώντας πως «ο Ελπίζων χαίροντας, αποθνήσκει χε….ντας». Τα παράπονα για το Σωκράτη Ξυνίδη δίνουν και παίρνουν, δημιουργώντας αρκετό πονοκέφαλο στην παράταξη, η οποία προσπαθεί να βρει διεξόδους με στόχο την νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Φαίνεται πως κατά το ήμισυ, το προσωπικό στοίχημα του Σωκράτη Ξυνίδη για τον Δήμο Ξάνθης έχει χαθεί και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, πράγμα που του δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο για τις επόμενες ημέρες.

Προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα, με την αντίδραση του κόσμου να είναι ορατή πλέον απέναντι στο Μνημόνιο και τα ψέματα της Κυβέρνησης:
Ήταν στραβό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, το αποτελειώνει και ο γάιδαρος, όπως όλα δείχνουν. Το μνημόνιο δυστυχώς για τον Γ. Παπανδρέου, αποδεικνύεται η μόνη λύση απεγκλωβισμού του, από την απασφαλισμένη χειροβομβίδα που κρατά στα χέρια του και σίγουρα η διέξοδος ακούει στο όνομα εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά πως η χειροβομβίδα θα σκάσει και δεν θέλει αυτό να γίνει στα χέρια του, πράγμα που τον αναγκάζει να ακολουθήσει αντιλαϊκή πορεία, για να χαθεί εντελώς το παιχνίδι και να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση, λίγο πριν την πτώχευση, της χώρας. Η αντίδραση του κόσμου στις αποτυχημένες θεωρίες εγχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, ήταν αρκετά μεγάλη και αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη την ερχόμενη Κυριακή, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νίκη του Γ. Παυλίδη για την περιφέρεια άρχισε να διαφαίνεται, αρκεί να εντοπιστούν άμεσα τα σημεία στα οποία χωλαίνει η παράταξη και να δοθεί ώθηση.

Με τα μούτρα στην μάχη για τις λίγες ημέρες που απομένουν, έπεσαν ο Άρης Γιαννακίδης και οι συνεργάτες του:
Με τις μηχανές στο φουλ για όσο ακόμα αντέξουν, θα προσπαθήσουν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι συνεργάτες του, να κερδίσουν την Περιφέρεια, έχοντας να αντιμετωπίσουν, τόσο τα παιχνίδια κομματικών στελεχών τους στον Νομό Ξάνθης όσο και την αντίδραση του κόσμου, απέναντι στην Κυβερνητική Πολιτική. Είναι γνωστό σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μεγάλη συσπείρωση στην Περιφέρειά μας και αυτό φαίνεται πως είναι το στοιχείο, με το οποίο θα ασχοληθούν αρκετά τόσο ο κύριος Γιαννακίδης, όσο και τα στελέχη του συνδυασμού του, σε συνεργασία με τα βουλευτικά γραφεία των Κυβερνητικών στελεχών της Περιφέρειάς μας.

Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: Μην πάτε να ψηφίσετε, αν δεν σας πληρώσουν. Οι Δροσερίτες δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από εμάς:
Μπορεί να ακούγεται εντελώς ακραία η θέση μου, αλλά ως λογικά σκεπτόμενες άνθρωπος θεωρώ πως ο κάθε ένας από εμάς, δεν θα πρέπει να πάει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, όχι αντιδρώντας στο μνημόνιο και τα υπόλοιπα κατευθυνόμενα κουραφέξαλα που μας μοστράρουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, αλλά αντιδρώντας στην πάγια τακτική που έχει γίνει μάστιγα στην περιοχή μας και λέγεται εξαγορά ψήφων. Θεωρώ πως όλοι μας έχουμε μεγαλύτερη αξία, από τις ομάδες που ονομάζονται χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και η μη συμμετοχή μας στις εκλογές, θα πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα σε όλους αυτούς που εκλέγονται με εξαγορά ψήφων. Αν είναι στην Ξάνθη να βγαίνει Δήμαρχος αυτός του οποίου οι συνεργάτες θα καταφέρουν να εξαγοράσουν περισσότερους ψήφους, τότε να τον χαίρονται. Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να πουν πως δεν είναι δυνατόν να κάνω τέτοιες αναφορές, αν δεν έχω αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μου, αλλά θα τους πω να μην είναι τόσο ήσυχοι, καθώς μπορούν να κάνουν μια έρευνα στην Αστυνομική Διεύθυνση και να ρωτήσουν πόσες καταγγελίες έχουν για τέτοιου είδους περιπτώσεις και αν από εκεί δεν καλυφτούν, μπορώ να τους δώσω τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου. Σίγουρα πάντως δεν μιλάω για όλους τους υποψηφίους, αλλά για ορισμένους και σίγουρα από όλες τις πλευρές, οι οποίοι έχουν φτάσει σε τέτοια χαμηλά επίπεδα, που δεν ανέχομαι άλλο αυτήν την κατάντια.