Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Από το 2011 θα επανεξεταστούν όλα τα επιδόματα από το Υπουργείο Οικονομικών

Από το 2011 θα επανεξεταστούν
όλα τα επιδόματα από το Υπουργείο Οικονομικών

Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος Τριτέκνων Ξάνθης:
«σκοπός της επανεξέτασης όλων των επιδομάτων είναι η διαπίστωση σχετικά με το αν δίνονται σε πραγματικούς δικαιούχους ή όχι»


Στο μικροσκόπιο θα μπουν από το νέο έτος όλα τα επιδόματα που δίνει το κράτος από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά δίνονται σε πραγματικούς δικαιούχους και πόσα όχι. Με δεδομένο το γεγονός, ότι έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις, όπου άνθρωποι που δεν δικαιούνται επιδόματα, όπως λόγου χάρη αυτά των πολυτέκνων, παίρνουν με μη σύννομο τρόπο αυτό το κρατικό βοήθημα.
Θα εξεταστούν δηλαδή και τα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αυτά που δίνονται σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσαούσης. Βασικός σκοπός και σε αυτή την περίπτωση είναι η εξακρίβωση της νομιμότητας όσον αφορά τους δικαιούχους που υπάρχουν.
Αναφορικά με το θέμα ο κύριος Ν. Τσαούσης ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Φίλιππα Σαχινίδη.
Το Υπουργείο Οικονομικών με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να βάλει μια τάξη όσον αφορά νόμιμες και μη συναλλαγές των πολιτών με το κράτος, αλλά και να εξασφαλίσει πολύτιμα κονδύλια μέσα από περιπτώσεις όπου θα διαπιστώνονται παρανομίες.