Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Θα ξαναφέρουμε το “χαμόγελο” στο κτήριο της Νομαρχίας

Φώτης Καραλίδης:
Θα ξαναφέρουμε το “χαμόγελο”
στο κτήριο της Νομαρχίας


-Το εκλογικό αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον Νομάρχη
-Στα δώδεκα χρόνια της παραμονής τους στην εξουσία κούρασαν και κουράστηκαν


Ο πρώτος Αιρετός Περιφερειάρχης της Περιφέρειας ΑΜ- Θ στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, μετά τον δεύτερο κύκλο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, αναδείχτηκε ο Άρης Γιαννακίδης. Ο τελευταίος αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε συγκινημένος από την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος και υποσχέθηκε να κάνει πράξη τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης στην Περιφέρεια.
Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, αλλά και την επόμενη ημέρα των εκλογών, μιλάει στην εφημερίδα μας ο πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης.
Γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες και το μεγάλο ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, ο Φώτης Καραλίδης αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης, με προδιαγεγραμμένη την επιτυχία.
Όπως δηλώνει ο Φ. Καραλίδης στην ΦτΞ, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν προσωπικό ζήτημα για τον ίδιο, καθώς, όπως διευκρινίζει, το στοίχημα που είχε τεθεί από την νομαρχιακή του παράταξη, από όπου ξεκίνησε, αφορούσε τους συλλογικούς στόχους αυτής.
«Το σίγουρο είναι ότι ο λαός της Περιφέρειας ΑΜ- Θ έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή στον Άρη Γιαννακίδη και αποφάσισε να τον τοποθετήσει στο αξίωμα του Περιφερειάρχης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Του έδωσε εντολή να δομήσει την νέα αιρετή Περιφέρεια και να λειτουργήσει στα πλαίσια προγραμματικών θέσεων, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για την περιοχή» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Φ. Καραλίδης και συνεχίζει λέγοντας ότι «το μήνυμα για τον Νομό Ξάνθης ήταν ένα εκλογικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Πρώτος αποδέκτης η απερχόμενη νομαρχιακή διοίκηση, στην οποία ο λαός είπε πως Φτάνει πια! Αρνήθηκε τις συμπεριφορές και τις απόψεις της όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω, ότι τα δώδεκα χρόνια παρουσίας της κούρασαν και κουράστηκαν και οι ίδιοι. Η λαϊκή εντολή ήταν ξεκάθαρη και στον Νομό Ξάνθης. Είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ίδιο τον Νομάρχη. Ενώ, για μας είναι ένα μήνυμα ευθύνης, για να δούμε πως θα δράσουμε και θα λειτουργήσουμε την επόμενη ημέρα».
Ερωτηθείς αναφορικά με τις προτεραιότητες της πρώτης αιρετής Περιφέρειας ο κύριος Φώτης Καραλίδης, επισημαίνει πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η δόμηση της νέας αιρετής Περιφέρειας, δηλαδή της διοίκησης. Όπως ξέρετε το πρώτο διάστημα θα υπάρχει, αν θέλετε, αλληλοκάλυψη. Μια ανακατωσούρα στο θέμα των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών και όλα τα σχετικά, ώστε να μπορέσουμε να δομήσουμε την νέα Περιφέρεια και το κομμάτι που αφορά το περιφερειακό διαμέρισμα της Ξάνθης. Το δεύτερο μέλημά μας είναι το πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα στον πολίτη να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες στις διάφορες συναλλαγές του πιο εύκολα και πιο άνετα. Αυτό που απλά ονομάζουμε όλοι τέρας της γραφειοκρατίας. Είναι από τις πιο άμεσες προτεραιότητές μας.
Το επόμενο βήμα μας θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση του μεγάλου ζητήματος της απασχόλησης. Να δούμε πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό κλίμα στην περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Είναι το κυρίαρχο ζητούμενο αυτή την στιγμή. Η ανεργία αποτελεί την μάστιγα της εποχής, που αφορά κυρίως την νεολαία και τους ανθρώπους άνω των πενήντα ετών. Άρα, μέλημά μας και η εντολή που μας έδωσε ο λαός, να νοιαστούμε γι’ αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Με αυτές τις προτεραιότητες και όλα τα άλλα που έχουμε μέσα στις προγραμματικές μας θέσεις θα είναι τα μικρά και τα μεγάλα κομμάτια, που θα δέσουν το παζλ, ώστε να μπορέσει η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να δημιουργήσει πλούτο και να δημιουργήσει παραγωγή, πράγμα το οποίο δεν υπάρχει σήμερα ή αν υπάρχει υπολειτουργεί ή είναι σε φθίνουσα πορεία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να υπάρξει ανοδική πορεία προς αυτή την κατεύθυνση».
Αναφερόμενος στην πολιτική που θα ακολουθηθεί από την ηγεσία της νέας αιρετής Περιφέρειας, ο κύριος Φ. Καραλίδης, επισημαίνει ότι « η πολιτική από μόνη της πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική. Εμείς σαν άτομα και εγώ προσωπικά έχω δώσει δείγματα γραφής, ότι το ενδιαφέρον και οι σχέσεις μου είναι πρώτα ανθρώπινες και κατά δευτερευόντως πολιτικές. Εάν το ένα δεν συνάδει με το άλλο, θεωρώ ότι δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις».
Κλείνοντας, ο κύριος Φ. Καραλίδης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει θερμά τους ψηφοφόρους του, στέλνοντας και ένα μήνυμα με περιεχόμενο ουσίας.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθους καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες μου. Ένα ευχαριστώ, όχι τόσο γιατί τίμησαν εμένα με την ψήφο τους, αλλά γιατί τίμησαν περισσότερο τους συνεργάτες μου, δηλαδή τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου. Σε αυτή την πορεία κανείς δεν μπορεί να πετύχει, όταν είναι μόνος του. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω για λογαριασμό των συνεργατών μου, όλους αυτούς που τίμησαν το ψηφοδέλτιό μας, αλλά ακόμη και αυτούς που δεν το τίμησαν, αλλά με την συμμετοχή τους και μόνον στην εκλογική διαδικασία, έδωσαν τιμή στον όποιο υποψήφιο.
Πέραν αυτού, θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μου, να δίνουν καθημερινά το μήνυμα και τις ανάγκες της καθημερινότητας, για να μπορούμε να επιλαμβανόμαστε και να αντιλαμβανόμαστε για το τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί πολλές φορές η εξουσία είναι αυτή που σε απομακρύνει από την καθημερινότητα, από τον συμπολίτη. Τους θέλουμε κοντά μας. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους.
Θα ξαναφέρουμε αυτό που κάποτε είχα πει και ενδεχόμενα μειδίασαν κάποιοι, το χαμόγελο στο κτήριο της Νομαρχίας. Όταν λέω χαμόγελο, το βάζω σε εισαγωγικά. Το χαμόγελο που προσδίδει ελπίδα και κουράγιο για το αύριο. Εμείς, λοιπόν, έτσι σκεφτόμαστε και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε να κινηθούμε».