Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Για οικονομικούς λόγους η αλλαγή στο χρώμα του οχήματος

Από λαδοπράσινα σε λευκά τα ταξί της Ξάνθης

Για οικονομικούς λόγους η αλλαγή στο χρώμα του οχήματος

Σχετικές δηλώσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης, κύριο Γ. Σαμπανίδη

Με απόφαση του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης τα οχήματα των επαγγελματιών του κλάδου ξεκίνησαν από εχθές να αλλάζουν χρώμα. Έτσι από λαδοπράσινα που είναι σήμερα τα ταξί της Ξάνθης, θα μετατραπούν, υποχρεωτικά, μέσα στην πάροδο των τριών χρόνων που έπονται, σε λευκά. Ήδη, από εχθές κυκλοφορεί το πρώτο λευκό ταξί στην πόλη μας.
Όπως μας πληροφορεί ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης, κύριος Γιώργος Σαμπανίδης, η απόφαση για την χρωματική αλλαγή στα ταξί, έχει οικονομικά κίνητρα, καθώς οι αντιπροσωπείες δεν βγάζουν πράσινα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να απαιτείται ειδική παραγγελία.
Ειδικά δε, για την μερσεντές η ειδική παραγγελία για λαδοπράσινο χρώμα που έχουν τα ταξί της Ξάνθης ανέρχεται τα χίλια πεντακόσια ευρώ, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
Να σημειώσουμε από την άλλη, ότι οι περισσότερες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και αρκετές της δικής μας περιφέρειας, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές. Η γειτονική μας Καβάλα έχει πάρει και εφαρμόζει την ίδια απόφαση. Το ίδιο θα πράξει η Κομοτηνή, αλλά και η Αλεξανδρούπολη.
Το λευκό χρώμα ως ουδέτερο θεωρήθηκε ως η καλύτερη επιλογή για τα ταξί όχι μόνον της Ξάνθης, αλλά και των άλλων πόλεων.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι εχθές πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Euro taxi στην οποία συμμετέχουν εννιά πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη. Στην συνεδρίαση που στράφηκε γύρω από μείζονος σημασίας θέματα, τα οποία απασχολούν για την τρέχουσα περίοδο τους οδηγούς ταξί, συμμετείχε και ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Ξάνθης, κύριος Στέλιος Γουναρίδης.