Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Έφυγε από την ζωή, για το ταξίδι που οδηγεί στην γειτονιά των Αγγέλων, ο Νεόφυτος Τριανταφυλλίδης:
Από καρδιακό επεισόδιο την ώρα του ύπνου, έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων ο Νεόφυτος Τριανταφυλλίδης, στενός συνεργάτης του Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου και φίλος πολλών συμπολιτών μας που πέρασαν από το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα. Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και δημιούργησε αρκετή στενοχώρια, τόσο στους πολύ στενούς του φίλους όσο και σε απλούς γνωστούς. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα το πρωί και από εμένα προσωπικά δεν μένει να πω τίποτε άλλο, παρά να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Θετικό το κλίμα στον Τόπειρο για τον Θωμά Μίχογλου… Οι κάτοικοι του παραμελημένου μέχρι σήμερα Δήμου, ζητούν την αλλαγή και την νέα πορεία:
Μεγάλη απήχηση έχει ο Θωμάς Μίχογλου τελικά στον Τόπειρο και διαψεύδει όλα τα προγνωστικά μέρα με την ημέρα, όπως και όλους όσους τον κατέκριναν. Δεν τους βγήκε η υπόθεση που την θεωρούσαν εύκολη και τώρα θα αρχίσουν τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Η αντίπαλη πλευρά γνωρίζει πολύ καλά πως έχει χάσει μεγάλο έδαφος, επειδή πολύ απλά δεν έκανε κανένα έργο στην περιοχή και τώρα που νιώθουν ότι το παιχνίδι χάνεται, θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία επιθέσεων κατά του Θ. Μίχογλου και των συνεργατών του, προκειμένου να κερδίσουν ότι μπορέσουν, άσχετα αν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δήμου Τοπείρου, στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον Θωμά Μίχογλου και ζητούν επιτακτικά να γίνει η αλλαγή στην περιοχή για να βγει από τον βάλτο που έχει κολλήσει η ανάπτυξη στον Δήμο Τοπείρου.

Με την ανοχή των υπηρεσιών της Νομαρχίας, πλανόδιος πουλά μπουγάτσες αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε ορεινά χωριά του Νομού μας:
Δεν είναι λίγες οι φορές όπου κάτοικοι περιοχών προβαίνουν σε καταγγελίες μέσω του τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα και αυτό, γιατί οι αρμόδιες αρχές γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις καταγγελίες για διάφορους λόγους. Αυτή τη φορά αναγκάζομαι να σχολιάσω μια καταγγελία που έφτασε επώνυμα στο γραφείο μου και έχει να κάνει σχέση με την ανεξέλεγκτη λειτουργία λόγω ανοχής υπηρεσιών της Νομαρχίας Ξάνθης, πλανόδιου πωλητή μπουγάτσας στα χωριά Σμίνθης, Μελιβοίων και Δημαρίου, ο οποίος με αυτοκίνητο περιδιαβαίνει τα πιο πάνω χωριά και πουλά χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια, προϊόντα τα οποία μπορεί να είναι και αμφιβόλου ποιότητας. Ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν κάποιοι στην Νομαρχία, εκμεταλλεύονται την συνεχή απουσία του κυρίου Παυλίδη, λόγω φόρτου των ημερών από την προεκλογική περίοδο και δεν δίνουν σημασία σε κάτι το οποίο μπορεί να βλάψει και την δημόσια υγεία. Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας μας, όπως και τα στοιχεία του πλανόδιου πωλητή, αλλά δεν τα δημοσιεύουμε πιστεύοντας πως άμεσα θα σταματήσει αυτή η παρανομία.







Εγκαινίασαν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» το εκλογικό τους κέντρο, παρουσία του Σ. Μπένου ενώ πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τον Χ. Πούλιο και τους συνεργάτες του:
Σε ένα αρκετά ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των «Πολιτών για την Αλλαγή». Την εκδήλωση των εγκαινίων παρουσίασε ο Σάββας Μελισσόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού, ενώ κεντρικός ομιλητής εκτός από τον Χ. Πούλιο ήταν και ο Σταύρος Μπένος, ο οποίος μιλώντας για τον Καλλικράτη, στήριξε την προσπάθεια του Χ. Πούλιου, λέγοντας πως έχει ίσως το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Σταυρούπολη, που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Ο Χρίστος Πούλιος σταθερός στα όσα υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, έκανε λόγο για την πορεία του συνδυασμού του και για τις παρεμβάσεις τις οποίες έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, τονίζοντας πως έγιναν πολλές προτάσεις, οι οποίες όμως δεν εισακούσθηκαν, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, έδωσε βάση στην συμμετοχή νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιό του, λέγοντας πως πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να συμβάλουν στα κοινά και να προσφέρουν έργο το οποίο δεν θα έχει σχέση με παλαιές νοοτροπίες.

Την ερχόμενη Τρίτη στις 8:45 ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης θα εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο:
Άλλαξαν αρκετές φορές απόφαση για τα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου, ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι συνεργάτες του και αφού ο καιρός αυτήν την εβδομάδα ήταν αρκετά μπερδεμένος, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση των εγκαινίων την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, αύριο ανακοινώνει ολόκληρο το ψηφοδέλτιό του στην Σταυρούπολη, από όπου ουσιαστικά θα ξεκινήσει και τον προεκλογικό αγώνα εντατικά.

Ε! όχι και να επεξεργάζονται την νοημοσύνη μας οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αρκετά εκμεταλλεύθηκαν τα έργα του Δήμου και καπηλεύθηκαν οράματα του Φ. Αμοιρίδη:
Είπαμε προεκλογική περίοδος είναι, καρτελάκια πολύχρωμα θα κυκλοφορήσουν, με συνθήματα και ονόματα επάνω τους, γραμμένα με ποικιλόμορφους τρόπους, αλλά το να εκμεταλλεύεται υποψήφιος ένα έργο το οποίο ακούγεται όλα αυτά τα χρόνια και δεν έγινε ποτέ, πάει πολύ. Πώς είναι δυνατόν να επιδιώκουν οι υποψήφιοι να διαφημίσουν την αφεντομουτσουνάρα τους, βάζοντας ως φόντο την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και άλλες περιοχές του Δήμου μας, οι οποίες ανήκουν σε όλους τους Δημότες; Με ποιο δικαίωμα κύριοι εκμεταλλεύεστε για το προσωπικό σας συμφέρον κάτι που ανήκει σε όλους τους Ξανθιώτες; Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα καρτελάκι υποψηφίου του Δημάρχου Ξάνθης, ο οποίος διαφημίζει τον εαυτό του, προβάλλοντας το Κυνοκομείο θαρρείς και είναι ιδιοκτησία του. Άσε που δείχνει και την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, γράφοντας πως οραματιζόμαστε, προβάλλοντας τον εαυτό του, για ένα έργο που όλοι γνωρίζουν πως οραματίστηκε ο αείμνηστος Δήμαρχος Ξάνθης Φ. Αμοιρίδης. Ναι φίλοι μου, αναφέρομαι σε αυτό το πολλές φορές κατασκευασμένο στα λόγια έργο Κυνοκομείο, για το οποίο, οι αρμόδιοι, αρκετές φορές μας κορόιδεψαν πως θα γίνει, αφού στα λεγόμενα τους δεν συμπληρώσαν ότι το Θαααααααααααα, το σπείρανε και δεν φύτρωσε ποτέ. Ο συγκεκριμένος δε υποψήφιος, στα στοιχεία που αναφέρει, προκειμένου να γίνει πιο γνωστός στον κόσμο, αναφέρει πως διετέλεσε και Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Μπένης», άσχετα αν έχει να πατήσει το πόδι του εκεί περισσότερο από 8 μήνες, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το τελευταίο διάστημα η προσφορά του εκεί είναι ανύπαρκτη.

Οι Ξανθιώτες πρέπει να δώσουν δύναμη σε νέα πρόσωπα με την ψήφο τους:
Πολλοί είναι οι υποψήφιοι σε όλους τους συνδυασμούς, που ρίχνουν κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας και σίγουρα όλοι εμείς την ώρα της κάλπης, θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά, αν θα χαλαλίσουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους που έχουν προκαλέσει και έχουν εκμεταλλευτεί τις θέσεις τους για το προσωπικό τους συμφέρον, ή αν θα πρέπει να ψηφίσουμε αυτά τα νέα παιδιά που έχουν κάθε δικαίωμα, να εκλεγούν και να προσφέρουν κάτι καλύτερο από τους προκατόχους τους. Έτσι σήμερα θα σας παρουσιάσω μερικά από τα νέα αυτά πρόσωπα που ανήκουν στους συνδυασμούς του Μ. Στυλιανίδη και Χ. Πούλιου, ή Χ. Πούλιου και Μ. Στυλιανίδη αν προτιμάτε: Γιάννης Δρεμσίζης υποψήφιος με τον Μ. Στυλιανίδη, Γιάννης Εγκλεζάκης υποψήφιος με Χ. Πούλιο, Παυλίνα Ασκαρίδου υποψήφια με Χ. Πούλιο, Βάσω Τσεσμετζή υποψήφια με Μ. Στυλιανίδη, Ιωάννα Καλαϊτζή υποψήφια με Μ. Στυλιανίδη, Κώστας Γαβριηλίδης με Χ. Πούλιο και πολλά άλλα νέα παιδιά που λόγω χώρου δεν είναι εφικτό να αναφέρω, χωρίς να θέλω να θίξω όσους δεν ανέφερα, αλλά επισημαίνοντας σας πως υπάρχουν και άλλα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στους συνδυασμούς και το «νέα» βέβαια δεν αναφέρεται στην ηλικία αλλά στην συμμετοχή.