Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δεν θα περάσει ο Καπνορατσισμός…

Επανέφεραν από εχθές τα σταχτοδοχεία στους κλειστούς δημόσιους χώρους οι Έλληνες επαγγελματίες, ως αντίδραση στον αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος, όπως δηλώνουν, έχει θίξει τα οικονομικά τους συμφέροντα

Δεν θα περάσει ο Καπνορατσισμός…

Μέσα στην εβδομάδα συνεδριάζει και η Γενική Συνέλευση του σωματείου επαγγελματιών café-bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης Ξάνθης, προκειμένου να αποφασίσει για το τι στάση θα κρατήσει στις νέες αυτές εξελίξεις, αλλά και για το πώς θα διαχειριστεί τις συνέπειες των αποφάσεών της

Επανέφεραν από εχθές τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των κλειστών δημοσίων χώρων που διαχειρίζονται οι Έλληνες επαγγελματίες, μετά τις καταστροφικές, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, επιπτώσεων στον τζίρο τους από την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού μέτρου.
Να θυμίσουμε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων πήρε ομόφωνη απόφαση να μην εφαρμόσει την αντικαπνιστικό νόμο από την ερχόμενη Δευτέρα, αν δεν γίνουν σε αυτόν τροποποιήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο. Φαίνεται, πως το τελευταίο δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΠΟΕΣΕ και έτσι οι επαγγελματίες τήρησαν την απειλή τους και επανέφεραν τα σταχτοδοχεία που είχαν απομακρύνει, στα πλαίσια εφαρμογής του σχετικού νόμου.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών café- bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης Ξάνθης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Δημήτριος Πασσαλής, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η Γενική Συνέλευση του σωματείου, προκειμένου να παρθούν από κοινού αποφάσεις, για το τι στάση θα υιοθετήσουν οι επαγγελματίες της Ξάνθης.
Σε περίπτωση που οι τελευταίοι αποφασίσουν να πάνε κόντρα στον νέο νόμο, θα κληθούν, όπως είναι λογικό, να αναλάβουν και τις συνέπειες που θα συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση από μέρους τους.
Όπως δηλώνουν, πάντως, οι ίδιοι οι επαγγελματίες, ο νέος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, ενώ άλλες επωμίζονται το κόστος της απαγόρευσης στον καθημερινό τους τζίρο, που ακολουθεί, διαρκώς, καθοδική πορεία.
Η απόφαση της ΠΟΕΣΕ αναφέρει ρητά πως θα πρέπει να γίνει ανάκληση του αντικαπνιστικού νόμου, μέχρι να περάσει η περίοδος της οικονομικής κρίσης. Ενώ, θα πρέπει να στελεχωθεί κατάλληλα ο ελεγκτικός μηχανισμός, ώστε να μην πληρώνουν την συνέπειά τους οι επαγγελματίες που εφαρμόζουν τον νόμο με το να χάνουν την πελατεία τους.