Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δυναμική η παρουσία του Μιχάλη Στυλιανίδη στην Σταυρούπολη Ξάνθης

Δυναμική η παρουσία του Μιχάλη Στυλιανίδη στην Σταυρούπολη Ξάνθης
-Παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού
-Αιχμηρή απάντηση προς τον Χ. Πούλιο και δέσμευση για σωστή αξιοποίηση των αυξημένων αρμοδιοτήτων που παρέχει ο «Καλλικράτης»


Παρουσία πλήθος κόσμου και του μεγαλύτερου συνόλου των δημοτικών του συμβούλων, παρουσίασε τον συνδυασμό ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Πρότυπο Δημιουργίας, ο σημερινός και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Σταυρούπολη.
Αρχικά, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης έσπευσε να δώσει μια σαφή απάντηση στις δηλώσεις του πολιτικού του αντιπάλου, κυρίου Χρίστου Πούλιου, ότι ο συνδυασμός του σημερινού Δημάρχου κρύβει σκελετούς που βγήκαν από τις ντουλάπες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που τόνισε με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, η ανικανότητα του κ. Χ. Πούλιου να επικοινωνήσει με τους συμπολίτες του, τον αναγκάζει να προβαίνει σε δηλώσεις που απαξιώνουν τον ίδιο, αλλά και την περιρρέουσα κοινωνία.
«Αν λόγω της ανυπαρξίας του βλέπει στον ύπνο του φαντάσματα και σκελετούς, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να απαξιώνει τους υπόλοιπους υποψήφιους. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας, εδώ ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς σκοπιμότητες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Παράλληλα, ο τελευταίος αναφέρθηκε εκτενώς στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τον «Καλλικράτη», επισημαίνοντας πως είναι θετικός στο εγχείρημα, αλλά αντίθετος στο τελικό χωροταξικό σχεδιασμό.
Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε στην συνέχεια ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, ο ίδιος δεν συμφωνεί με την συνένωση Σταυρούπολης και Ξάνθης, δύο ανομοιογενών Δήμων. Έσπευσε δε, να συμπληρώσει, πως ως δημοτική αρχή στον νέο Δήμο, θα πράξει τα δέοντα, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της Σταυρούπολης. Δεσμεύτηκε μάλιστα να οριστεί τοπικός Αντιδήμαρχος με αυξημένες αρμοδιότητες, ο οποίος θα επιλαμβάνεται θεμάτων που άπτονται της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης. Από την άλλη, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν θέλησε να παρουσιάσει το πρόγραμμα των τεχνικών υπηρεσιών, ούτε τις μελέτες και τις προτάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεσμεύτηκε όμως να διασφαλίσει τα δικαιώματα του πολίτη και να προβεί σε περικοπές φόρων, μέσω της αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τέλος, αναφερόμενος στα μέλη του συνδυασμού του, ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση, ότι αποτελεί ένα πάντρεμα εμπειρίας και φρεσκάδας. Από την μια δηλαδή παλιά και καταξιωμένα στελέχη και από την άλλη νέοι συμπολίτες μας, με όρεξη για κοινωνική προσφορά.
«Πάντων μέτρο ο άνθρωπος» κατέληξε ο Δήμαρχος, υιοθετώντας τα σοφά λόγια του Αβδηρίτη Πρωταγόρα.