Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικές εκλογές ανάμεσα σε μνημονικούς και αντιμνημονικούς

Στην Ξάνθη βρέθηκε εχθές ο βουλευτής της ΝΔ, κύριος Μ. Τζίμας, για να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Γ. Παυλίδη για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Πολιτικές εκλογές ανάμεσα
σε μνημονικούς και αντιμνημονικούς

Μαργαρίτης Τζίμας:
«Οι εκλογές πέρα από αυτοδιοικητικές είναι και πολιτικές. Ο κόσμος θα πρέπει να δείξει μέσα από αυτές την έντονη αντίδρασή του στο μνημόνιο και την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση»

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε εχθές, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Δράμας, κύριος Μαργαρίτης Τζίμας, για να ενισχύσει την υποψηφιότητα του κυρίου Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος κατέρχεται στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό, που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο κύριος Μ. Τζίμας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Αρχικά τοποθετήθηκε η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, η οποία καλωσόρισε τον κ. Μ. Τζίμα στην Ξάνθη και τον ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσφέρει στον εκλογικό αγώνα που διεξάγεται.
Αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς της περιοδείας του στον Νομό Ξάνθης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Μ. Τζίμας, έστειλε μήνυμα νίκης της γαλάζιας παράταξης για την 7η Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν έναν τρόπο διαμαρτυρίας από την κοινωνία που μαστίζεται από τις επιταγές του μνημονίου. Διευκρίνισε δε, πως οι επικείμενες εκλογές πέρα από αυτοδιοικητικές είναι συνάμα και πολιτικές.
Παράλληλα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα για τον τελευταίο χρόνο, που το ΠΑΣΟΚ ασκεί την εξουσία του κράτους. Επισήμανε με έμφαση, πως το μνημόνιο που μας έχει επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση, κόβει από το 2010 μέχρι το 2013 περίπου πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενώ, η γενική πολιτική του κράτους είναι να κόβει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα από τους πολίτες της χώρας.
Τόνισε με νόημα, ότι τα ψευδοδιλλήματα που θέτει ο πρωθυπουργός ενόψει των επικείμενων εκλογών, Παπανδρέου ή χρεοκοπία, δε θα πρέπει να αγγίζουν κανέναν, αφού, όπως κατέληξε, Παπανδρέου και χρεοκοπία είναι ένα και το αυτό.
Αναφερόμενος από την άλλη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι ο τελευταίος αποτελεί την ελπίδα της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται, όπως επισήμανε, από τα μηνύματα που λαμβάνει ο κύριος Α. Σαμαράς από τους πολίτες κατά την διάρκεια των περιοδειών του.
Τόνισε με έμφαση, από την άλλη, ότι, όσον αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμικό προβάδισμα.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι αιρετός περιφερειάρχης για την δική μας περιφέρεια θα εκλεγεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή ο κύριος Γ. Παυλίδης, όπως και Δήμαρχος Ξάνθης, ο κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης. Υπογράμμισε δε, πως και οι δύο έχουν τα καλύτερα προεκλογικά προγράμματα. Έχοντας γνώση της οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα δεν υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, στο βωμό της άμετρης υποσχεσιολογίας, για να κερδίσουν εντυπώσεις. Υπόσχονται, όμως, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να προωθήσουν την σύμπραξη στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία, αλλά σε καμία περίπτωση να μην εκμεταλλευτούν τον πολίτη με την ασύστολης φορολογία, για να καλύψουν τις επιθυμίες της κυβέρνησης.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κυρία Σ. Ιακωβίδου παρότρυνε τον κύριο Μ. Τζίμα να μεταβιβάσει το αίτημά της στην κεντρική εξουσία του κόμματος, να υπάρξει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή μας από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές.
Αργότερα, ο κύριος Μ. Τζίμας επισκέφτηκε τα εκλογικά κέντρα των κυρίων Γ. Παυλίδη και Μ. Στυλιανίδη.