Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα λάβουν οι τρίτεκνοι το επίδομα που δικαιούνται

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα λάβουν οι τρίτεκνοι το επίδομα που δικαιούνται

Ενώ, από τις 18 Οκτωβρίου πρέπει να προσέρχονται στα ΚΕΠ, για να ενημερωθούν για τα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, που δικαιούνται

Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος τριτέκνων Ξάνθης:
« -Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το επίδομα τριτέκνων. Θα δοθεί κανονικά, τουλάχιστον για το έτος που διανύουμε, όπως με ενημέρωσε και ο κύριος Φ. Σαχινίδης, Υφυπουργός Οικονομικών
-Τα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ θα καθορίζονται ανάλογα με το φορολογικό εισόδημα του τρίτεκνου»


Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο τριτέκνων Ξάνθης, κύριο Νίκο Τσαούση, όσον αφορά το επίδομα που λαμβάνουν οι τρίτεκνοι, η αποπληρωμή του οποίου έχει καθυστερήσει περίπου μια εβδομάδα από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Στην σχετική συνάντηση που είχε ο κύριος Ν. Τσαούσης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κύριο Φίλιππο Σαχινίδη, πριν από ένα μήνα περίπου, ο τελευταίος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο τριτέκνων Ξάνθης, πως δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς αρμόδιου Υπουργείου, να καταργήσει ή να περικόψει το προκείμενο επίδομα, τουλάχιστον για το έτος 2010.
Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε, παράλληλα, ο κύριος Φ. Σαχινίδης, ούτε για το 2011 είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να κοπεί το επίδομα των τριτέκνων. Απλά, το 2011 θα εξεταστούν από το Υπουργείο όλα τα επιδόματα που δίνονται από το κράτος.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το επίδομα τριτέκνων. Θα δοθεί κανονικά, τουλάχιστον για το έτος που διανύουμε, όπως με ενημέρωσε και ο κύριος Φ. Σαχινίδης, Υφυπουργός Οικονομικών.
Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα έχει πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους. Από το 2011 θα εξεταστούν από το Υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα που δίνονται. Ο κύριος Σαχινίδης άφησε να εννοηθεί, ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει το επίδομα τριτέκνων» αναφέρει επί του θέματος ο κύριος Νίκος Τσαούσης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης, αναφερόμενος στα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, των οποίων είναι δικαιούχοι και οι τρίτεκνοι, επισημαίνει, ότι οι τελευταίοι πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ από τις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερώνονται για τα σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να προσκομίσουν, για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της σχετικής ρύθμισης.
Τέλος, ο κύριος Ν. Τσαούσης τονίζει, ότι τα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ θα καθορίζονται ανάλογα με το φορολογικό εισόδημα του δικαιούχου.