Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Οι γελοιότητες στα προεκλογικά του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων δεν έχουν τέλος:
  Ήθελε λέει, η Αθώα Εύα Τσακίρη, να βρεθεί ένας υποψήφιος ο οποίος θα είναι κοινής αποδοχής, για να στηριχτεί από όλους. Βρέθηκε ο Δ. Γαλανόπουλος στην αρχή, δεν ήταν αποδεκτός από την ίδια όπως φάνηκε, αφού αποκαλύφθηκαν τα διάφορα παιχνίδια της άμεσα. Μετά η κύρια Τσακίρη τους μάζεψε στα Άβδηρα και τους είπε πως κατεβαίνει η ίδια υποψήφια Δήμαρχος με την προϋπόθεση να είναι μαζί της ο Δ. Γαλανόπουλος, ο Αν. Καραπαπάζογλου και ο Π. Λύρατζης. Σήμερα ξαναβγαίνει με δήλωσή της σε τοπική εφημερίδα και μας λέει πως εμμένει στην πρώτη της απόφαση. Μπορεί η κυρία Δήμαρχος των Αβδήρων να έχει τρικυμία εν κρανίω και μέσα στον παροξυσμό των ημερών να πέφτει σε επανωτά λάθη, αλλά δεν της επιτρέπουμε να εμπαίζει την νοημοσύνη όλων, ειδικά τώρα που μέτρησε τα κουκιά της και είδε πως δεν πρόκειται να εκλεγεί Δήμαρχος στα Άβδηρα, ούτε την δευτέρα παρουσία. Ο Β. Τσολακίδης θα είναι Δήμαρχος Αβδήρων όπως όλα δείχνουν και αυτό θα οφείλεται καθαρά και μόνο στα παιχνίδια της νυν Δημάρχου, η οποία έχασε την μπάλα. Ειλικρινά λυπάμαι Εύα Τσακίρη, μόνο αυτό έχω να σου πω.

Μας δικαιώνουν οι εξελίξεις για τις συντεχνίες στον νεοσύστατο παραλιακό Δήμο:
  Όσο περνούν οι μέρες, οι εξελίξεις στον Δήμο Αβδήρων καταρρίπτουν κάθε είδους προσπάθεια που έγινε εναντίον μας, από συγκεκριμένους κύκλους. Η αλήθεια την οποία γράψαμε αρκετές φορές βγήκε στο προσκήνιο, αφήνοντας αρκετά πίσω όλους αυτούς που οργάνωναν το παρασκήνιο που δυστυχώς δεν τους βγήκε. Το μόνο που κατάφεραν είναι να ρεζιλέψουν την ΝΔ στην περιοχή των Αβδήρων και να παρουσιάσουν την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου ως ανίκανη, ξεχνώντας βέβαια επιλεκτικά, πως η νέα πρόεδρος παρέλαβε την ΝΟΔΕ Ξάνθης ως ένα κλινικά νεκρό οργανισμό, ο οποίος χρειάζεται αρκετό καιρό για να επανέλθει. Δεν είναι τυχαίο βέβαια το ότι κυκλοφορεί ευρέως στην κοινή γνώμη της Ξάνθης πως, η κατάσταση στην ΝΔ σε Ξάνθη οφείλεται στις συνεχόμενες προσπάθειες των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, με στόχο την καταστροφή της ΝΔ και την δημιουργία μιας νέας παράταξης, στην οποία θα ηγείται ανά την Ελλάδα η κυρία Μπακογιάννη.

Απάντηση του ΚΤΕΛ στις κατηγορίες που τους επέρριψαν:
  Ο χορός στην υπόθεση μεταφοράς των μαθητών καλά κράτησε αυτές τις ημέρες και έγινε η αρένα που φιλοξένησε ίσως την πρώτη σοβαρή προεκλογική μάχη. Νομάρχης Ξάνθης και Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας παρήλασαν για αρκετές ημέρες στα έντυπα και όχι μόνο ΜΜΕ και όπως ήταν αναμενόμενο, τα σκάγια πήραν και τους ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς των Μαθητών, οι οποίοι όπως πληροφορήθηκα, ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους μέσα από απάντηση την οποία θα αποστείλουν σε μερίδα του τοπικού τύπου, ρίχνοντας άπλετο φως στην υπόθεση.

Η γιατρός των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ξάνθης κυρία Ισιδωρίδου Πόπη, υποψήφια με τον Γ. Παυλίδη:
  Ο ίδιος ο Γ. Παυλίδης κρατά κρυφά τα χαρτιά του για το στήσιμο του ψηφοδελτίου, αλλά κάτι το οποίο το γνωρίζουν περισσότεροι από έναν παύει να είναι μυστικό και έτσι σήμερα σας δίνουμε ακόμα ένα όνομα υποψηφιότητας, το οποίο πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του Γ. Παυλίδη από την Ξάνθη. Πρόκειται για την Γιατρό Ισιδωρίδου Πόπη, η οποία εργάζεται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Εντός των επομένων ημερών η ανακοίνωση υποψηφίων από τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη:
  Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος δυστυχώς ζορίζεται να κλείσει το ψηφοδέλτιο, επειδή δέχεται συνεχώς πιέσεις από συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να είναι υποψήφιοι μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Δήμαρχος Ξάνθης καθημερινά ασχολείται με περισσότερα από δέκα άτομα και προσπαθεί να επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς τους καλύτερους από άποψη ψήφων, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή, ακόμα και αν κατέβουν τελικά οι μειονοτικοί με ανεξάρτητο δικό τους συνδυασμό.

Σήμερα Τετάρτη, πιθανότατα το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει επίσημα τους Αντιπεριφερειάρχες:
  Στην Αθήνα βρίσκεται όπως πληροφορήθηκα από εχθές, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης, προκειμένου να συζητήσει με ανώτατα στελέχη του κόμματος, ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες για τις ερχόμενες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες κατάφερα να αλιεύσω, στο ΠΑΣΟΚ συζητούν να ανακοινώσουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα Τέταρτη και επίσημα, τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες ανά Νομό.

Μάζωξη συντρόφων την Δευτέρα το βράδυ και σύσσωμη δυναμική στήριξη στο πρόσωπο του Χ. Πούλιου:
  Σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση, βρέθηκαν παλιά και νέα πρωτοκλασάτα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, σε ξενοδοχείο της πόλης μας το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να στηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του Χ. Πούλιου και των στελεχών του συνδυασμού του στις επερχόμενες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε αυτήν την μικρή σύσκεψη συμμετείχε και ο Γραμματέας Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ενώ κλήθηκαν και παραβρέθηκαν πολλά παλιά στελέχη του κόμματος. Η απόφαση όλων για την δυναμική στήριξη στο πρόσωπο του Χρίστου Πούλιου, βάζει τέλος στα σενάρια που επιλεκτικά κάποιοι διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα, πως υπάρχουν αντιπάθειες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Επικεφαλή των «Πολιτών για την Αλλαγή».

Δεν έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα η Ξάνθη. Τάδε έφη Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
  Ειλικρινά δεν θα ήθελα να πάρω θέση σε αυτήν την δήλωση του Δημάρχου Ξάνθης, γιατί την άποψη μου, για το αν υπάρχει ή όχι κυκλοφοριακό μπάχαλο στην πόλη μας, την έχω δημοσιεύσει πολλές φορές. Σήμερα όμως δυστυχώς θλίβομαι, γιατί αποδεικνύεται περίτρανα, πως η ο Δήμαρχος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα ή κάποιοι δεν του επιτρέπουν να δει. Μα είναι δυνατόν αγαπητέ Δήμαρχε να κάνεις τέτοιου είδους δηλώσεις, την στιγμή που για να μετακινηθεί κάποιος από την Σάρδεων προς το κέντρο ή την οδό Μ. Καραολή χρειάζεται ένα τέταρτο; Δεν θα πρέπει να ξεχνάς Δήμαρχε μας, πως δεν μένουν όλοι οι Ξανθιώτες κοντά στις δουλειές τους, ούτε έχουν οδηγούς για να τους μεταφέρουν σε αυτές.

Η Δήλωση της ημέρας από τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου:
  «Δίνουμε τις ίδιες παροχές, σε όλον τον πληθυσμό μας». Τάδε έφη Στέλιος Χατζηευαγγέλου. Δηλαδή να υποθέσω κύριε Δήμαρχε πως μεταφέρετε με έξοδα του Δήμου εντελώς τζάμπα, σε ταξιδάκια αναψυχής και για ψώνια, τους Χριστιανούς κατοίκους του Δήμου Τοπείρου; Μα καλά κύριε Χατζηευαγγέλου, επειδή μπορούσατε μέχρι σήμερα να εγκλωβίζετε με διάφορα τέτοια τερτίπια την μειονότητα στον Τόπειρο, επιδιώκοντας την επανεκλογή σας, νομίζετε πως θα μπορέσετε να πράξετε και τώρα το ίδιο; Είναι δυνατόν ένας έμπειρος πολιτικός της αυτοδιοίκησης σαν εσάς, να πέφτει σε τέτοια λάθη και να πιστεύει πως τον πιστεύει ο κόσμος; Πες μας ευθέως Δήμαρχε Τοπείρου, πότε πήγες εντελώς τζάμπα τους Χριστιανούς της περιοχής του Δήμου Τοπείρου ή 600 άτομα από αυτούς ή έστω και τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ του Δήμου Τοπείρου, ταξίδι αναψυχής για ψώνια εκτός Ξάνθης ή εκτός Ελλάδος;