Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

20 Μήνες φυλακή στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και στενό συνεργάτη του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη για το μπάζωμα του ρέματος στην Χρύσα:
  Περνάει ο καιρός και επιβεβαιώνομαι συνεχώς, πράγμα το οποίο μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω τις αποκαλύψεις μέσα από την εφημερίδα μου με την βοήθεια του Β. Βασιλειάδη. Η υπόθεση την οποία πρώτη και αποκλειστικά τότε δημοσίευσε η εφημερίδα μου, σχετικά με το μπάζωμα του ρέματος στην Χρύσα, έφτασε στο τέλος της Πρωτώς της φάσης και η έκβασή της όπως αναμενόταν, δεν ήταν καθόλου καλή για τον Μ. Τσέπελη, αφού το δικαστήριο του επέβαλε συγχωνευμένα ποινή 20 μηνών και πρόστιμο 13.000 ευρώ, ενώ διετάχθη και η κατάσχεση των μηχανημάτων που μπάζωναν το ρέμα. Τότε και σε προσωπική κουβέντα που είχα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο ίδιος μου τόνιζε πως δεν γνώριζε τίποτε και πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο τα πράγματα εξελίσσονται με τον χειρότερο τρόπο και στο σημείο αυτό θα πρέπει καλά ο Μ. Στυλιανίδης να αναλογιστεί για το αν θα έπρεπε να εμμένει στις δηλώσεις του «εγώ εκλογές χωρίς Τσέπελη και Καλαϊτζή δεν κάνω) ή να αλλάξει άρδην άποψη προσπαθώντας να γλιτώσει ότι προλάβει.

Στυγνός εκβιασμός από Μειονοτικούς κύκλους σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Κατεβαίνουν αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, αφού εδώ και μήνες παζάρευαν θέσεις και αξιώματα:
  Πλήρης η επιβεβαίωση των όσων κατά καιρούς έχω αναφέρει μέσα από την στήλη μου, σε σχέση με το παζάρεμα που έκαναν οι μειονοτικοί κύκλοι σε Ξάνθη και Κομοτηνή για θέσεις και αξιώματα. Το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα έχοντες και κατέχοντες θέσεις στις δυο πιο πάνω Πόλεις, ανήγαγαν σε μεγάλους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού τους προκλητικούς κατά καιρούς μειονοτικούς, τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν μπάλα από θέση ισχύος και να κάνουν τα δικά τους κόλπα. Έτσι μετά από τα τελευταία τερτίπια στην Ξάνθη, χθες κυκλοφόρησε πως θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές στην Κομοτηνή ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως τα φρούρια πέφτουν εκ των έσω και αυτό δυστυχώς οι πολιτικάντηδες της περιοχής μας δεν θέλουν να το εμπεδώσουν.

Δύσκολες οι ημέρες για τον Μ. Στυλιανίδη και την παράταξή του:
  Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα για τον Δήμαρχο Ξάνθης και δεν αναφέρομαι σε εκλογικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο εξελίξεων σχετικά με στελέχη του συνδυασμού του. Από την μια τα όσα αποκαλύψαμε πριν λίγους Μήνες με την ΕΤΕΝΕΞ και την ΕΑΠΑΞ, από την άλλη η πρωτόδικη αλλά βαριά καταδίκη του Μ. Τσέπελη προχθές για το μπάζωμα του ρέματος στην Χρύσα και το κακό τριτώνει με την στάση που κρατούν οι γνωστοί μειονοτικοί κύκλοι όσον αφορά στην κάθοδο τους με ανεξάρτητο συνδυασμό. Μπορεί ο Μ. Στυλιανίδης να είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και αυτό δεν το αμφισβήτησα ποτέ μου, αλλά δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο τα έχει κάνει μούσκεμα και θα σας πω γιατί το λέω αυτό. Ήμουν ίσως από τους πρώτους τρεις ανθρώπους στην Ξάνθη, που είχα στην διάθεση μου τις φωτογραφίες που διέσυραν τον Δήμαρχο μας, αφού τον παρουσίαζαν μέσα στο Τζαμί των Κιμμερίων παρουσία μάλιστα του Τούρκου Πρόξενου και του ψευτομουφτή. Τότε πήρα την απόφαση με προσωπικό επαγγελματικό κόστος, να μην δημοσιοποιήσω τις φωτογραφίες, επειδή θεώρησα πως ο Δήμαρχος Ξάνθης εγκλωβίστηκε τόσο από στενό του συνεργάτη, όσο και από την καλοσύνη του που στην προκειμένη περίπτωση έφτασε στα όρια του Αγαθού. Αφού λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν θέλει να καταλάβει πως μόνος του διασύρεται από αυτού του είδους τα τερτίπια, οφείλω έστω και τελευταία στιγμή να του ζητήσω να αλλάξει ρότα και να πάρει επιτέλους αποφάσεις με οποιοδήποτε κόστος.

Υποψήφιος ο Δ. Μπένης με τον Μ. Στυλιανίδη, αλλά στο άκουσμα της είδησης πολλοί είναι αυτοί που ανάτρεξαν στο παρελθόν, για να θυμηθούν την κόντρα του 2002:
  Δεν λέω νέο πρόσωπο για την παράταξη του νυν Δημάρχου Ξάνθης, αλλά αρκετοί φίλοι και γνωστοί Ξανθιώτες, απόρησαν για το πώς ξεχάστηκε η τότε κόντρα των δυο ανδρών, που λίγο έλλειψε να καταλήξει ακόμα και στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Το μόνο σίγουρο είναι πως και ο Δ. Μπένης θα είναι υποψήφιος με τον Μ. Στυλιανίδη, αλλά και πολλοί Ξανθιώτες είναι αυτοί που κρατούν αρχείο εφημερίδων ώστε να φρεσκάρουν την μνήμη τους για γεγονότα και περιστατικά του παρελθόντος.