Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδρούν οι Πωλητές των Λαϊκών Αγορών στην επιβολή της ταμειακής μηχανής

Αντιδρούν οι Πωλητές των Λαϊκών Αγορών
στην επιβολή της ταμειακής μηχανής
Γιάννης Χατζόπουλος, Πρόεδρος των Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης:
«Θέλουν να μας εξαναγκάσουν να ανεβάσουμε τις τιμές μας, για να μην είναι φθηνό το παζάρι. Να μην βάλει κανένας συνάδελφος ταμειακή μηχανή στις μία Οκτωβρίου»

  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους παραγωγούς της χώρας η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές από την μία Οκτωβρίου.
  Χθες, μάλιστα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, παραγωγοί της Βορείου Ελλάδος μετέβησαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους, κλείνοντας την Εγνατία οδό, στα πλαίσια της αγανάκτησης που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση. 
  Πολλοί ήταν και οι παραγωγοί της Ξάνθης, που βρέθηκαν στην συμπρωτεύουσα για την πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι αγανακτισμένοι παραγωγοί παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
  Να σημειωθεί δε, πως σήμερα οι παραγωγοί της Νοτίου Ελλάδος θα συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα, για να αποκλείσουν το Υπουργείο Οικονομικών.
  «Μέσω της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών προωθούν ένα σύστημα φορολόγησης, που αν εφαρμοστεί θα εξοντώσει τους παραγωγούς» σχολιάζει χαρακτηριστικά μέσα από δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος των Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Γιάννης Χατζόπουλος.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, παράλληλα, ο κύριος Γ. Χατζόπουλος στην ΦτΞ, «πρόκειται για μια άδικη φορολογία, που θα μας πλήξει ανεπανόρθωτα. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης, θα καταστραφούμε. Ο παραγωγός θα επιβαρυνθεί με έναν αβάσταχτο φόρο.
  Τα προϊόντα που πουλάμε είναι δικά μας, γι’ αυτό κρατάμε χαμηλές τις τιμές. Προσφέρουμε φρέσκα και σε καλές τιμές φρούτα και λαχανικά. Πάνε να το καταργήσουν αυτό, μέσω της φορολογίας που θέλουν να μας επιβάλουν».
  Από την άλλη, ο κύριος Γ. Χατζόπουλος επισημαίνει με έμφαση ότι «βλέπουμε τελευταία, πως η κυβέρνηση προωθεί τα μεγάλα συμφέροντα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως γίνεται με το πολυκατάστημα που θα ανοίξει στον Ζυγό του Δήμου Βιστωνίδας. Όλα αυτά μας πλήττουν θανάσιμα.
  Με λίγα λόγια, στοχοποιούμαστε από το σύστημα που θέλει να ανεβάσει τις τιμές. Θέλουν να μας εξαναγκάσουν να ανεβάσουμε τις τιμές μας, για να μην είναι φθηνό το παζάρι».
  Αναφορικά, τώρα, με τα βασικά αιτήματα των παραγωγών της χώρας, ο κύριος Γ. Χατζόπουλος επισημαίνει πως «διεκδικούμε να μπουν οι ταμειακές μηχανές με μηδενικό ΦΠΑ, για να φαίνεται μόνον ο τζίρος μας. Όχι, λοιπόν, στο λογισμικό προσδιορισμό. Όχι στην άδικη φορολογία. Όχι στην επιβολή του 11% στις τιμές των προϊόντων».
  Και καταλήγει πως «θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Κανένας συνάδελφος δεν έχει παραγγείλει ταμειακή μηχανή. Σκοπός μας και θα τον επιδιώξουμε, είναι στις μία Οκτωβρίου κανένας παραγωγός να μην έχει βάλει ταμειακή μηχανή».