Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Η Δημοτική Πινακοθήκη είναι Δημοτική ή Ιδιωτική κύριε Δήμαρχε; Πως επιτρέπετε την επιλεκτική επιλογή εκθεμάτων;

  Μια καταγγελία με απασχόλησε εχθές το πρωί και ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα, αφού αποδεικνύεται ακόμα και από τα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα των ΘΛΕ, πως οι άνθρωποι που διαμαρτυρήθηκαν έχουν απόλυτο δίκιο. Στις εκδηλώσεις των γιορτών παλιάς πόλης κύριε Δήμαρχε, υπάρχει και μια έκθεση ζωγραφικής, από την οποία επιλεκτικά δεν συμμετέχουν άλλοι καλλιτέχνες, παρά μόνο αυτοί που φοιτήσαν δίπλα στον αγαπητό προς εμένα κύριο Κρυωνά, πράγμα το οποίο με αναγκάζει να αναρωτηθώ, αν η Δημοτική Πινακοθήκη είναι Ιδιωτική ή Δημοτική και αν έχουν μόνο ορισμένοι εκλεκτοί το δικαίωμα να εκθέτουν τα έργα τους, ή το έχουν όλοι οι Δημότες.

  Επίσης ακόμα ένα γεγονός που μου καταγγέλθηκε είναι αυτό με την ύπαρξη διαφημιστικών φυλλαδίων μέσα στην Δημοτική Πινακοθήκη, γνωστού ζωγράφου της πόλης μας και πραγματικά αναρωτιέμαι αν εσείς κύριε Δήμαρχε επιτρέπετε να γίνεται αυτό, μέσα σε έναν χώρο που ανήκει σε όλους τους Ξανθιώτες. Ειλικρινά δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Κρυωνά και πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο συμπαθώ από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά δεν είναι δυνατόν να έρχονται στο γραφείο μου άνθρωποι από το ΚΑΠΗ, οι οποίοι έχουν ζωγραφίσει πίνακες και τους πετάνε στο καναβάτσο, επειδή θέλουν να προβάλουν τα έργα των «μαθητών» του αγαπητού κυρίου Κρυωνά. Αυτά τα λίγα κύριε Δήμαρχε και περιμένω άμεσα απάντηση.



Δήμαρχοι Αβδήρων και Βιστωνίδας, παίζουν πισώπλατα παιχνίδια στον Γαλανόπουλο:

  Δύσκολα να παραδέχεσαι πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις την θέση που κατέχεις και ακόμα πιο δύσκολο είναι αυτό να το πράξει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι κυριευμένος από την αίσθηση της εξουσίας που του χάριζε η καρέκλα που κατέχει. Τόσο ο Νίκος Ζλάτκος όσο και η Εύα Τσακίρη εκλέχτηκαν με το σπαθί τους Δήμαρχοι σε Βιστωνίδα και Άβδηρα, αλλά δεν μπορούν να πιστέψουν και να δηχθούν ότι για όλα υπάρχει κάποια στιγμή ένα τέλος. Τα μέτρησαν, τα ζύγισαν και είπαν γιατί να αφήσουμε τον Γαλανόπουλο να μας πάρει τις θέσεις εξουσίας, ας του παίξουμε ένα πισώπλατο παιχνίδι ψυχρού πολέμου, να του τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια και να ξεμπερδεύουμε με αυτόν. Μπορεί η Δήμαρχο των Αβδήρων να μας δήλωσε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Γαλανόπουλος γνωρίζει καλά το αν τον στηρίζει ή όχι, αλλά δυστυχώς για εκείνην, εμείς δεν μπορούμε να πούμε πως τον στηρίζει, γιατί πολύ απλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει δημόσια μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Φίλη η Δήμαρχος Αβδήρων και το ξέρει καλά, αλλά εγώ τουλάχιστον σε τέτοια παιχνίδια δεν ενδίδω και δεν πρόκειται να γίνω συμμέτοχος σε αυτά της τα παιχνίδια.  Για τον έτερο φίλο μου Δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο, φυσικά δεν θα μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ και πολύ με την δήλωσή του, γιατί με αυτά που είπε μου έδωσε να καταλάβω πως βρίσκεται εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας, πράγμα το οποίο δυστυχώς το αναφέρω με μεγάλη θλίψη.



Φάουλ του Χ. Πούλιου και των «Πολιτών για την Αλλαγή», στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

  Μπορεί κάποιοι να με κακοχαρακτήρισαν αγαπητέ Χρίστο πως σε έχω στο απυρόβλητο, αλλά γι’ αυτούς δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά περίτρανα πως για την αντικειμενικότητά μου δεν μπορεί κανείς να μου πει κουβέντα. Χρέος μου να σχολιάζω τα κακώς κείμενα και ένα από αυτά ήταν η χθεσινή σας στάση ως συνδυασμού στο θέμα της εξέδρας του Κυβερνείου. Αν θέλατε να απέχετε από το θέμα αυτό αγαπητέ Χρίστο, δεν θα έπρεπε καν να μιλήσετε και από την αρχή της συζήτησής του, να βγείτε εκτός αίθουσας. Δεν είναι δυνατόν να κάνετε χρήση του δικαιώματος σας και να τοποθετείστε επί του θέματος με την οποιαδήποτε σεβαστή άποψή σας και όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσετε, να λέτε πως δεν συμμετέχετε στο θέμα. Ειλικρινά αυτού του είδους οι πρακτικές όχι μόνο σύμφωνο δεν με βρίσκουν, αλλά με εξοργίζουν κιόλας, γιατί μου θυμίζουν λογικές συμφέροντος και τίποτα άλλο. Μιλάμε για να κάνουμε το κομμάτι μας και όταν η υπόθεση φτάνει στην ουσία αποχωρώ και δεν συμμετέχω στο θέμα.



Υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ξάνθης η Αλεξία Γκιρτζίκη και ο Αλέξανδρος Καρακασίδης:

  Τα ονόματα που σήμερα σας παρουσιάζω είναι γνωστά, αφού στις περασμένες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην Τοπική Δημοτική Οργάνωση της ΝΔ στην Ξάνθη, ήταν και αυτά που διεκδίκησαν τον προεδρικό Θώκο, με το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε. Δυο νέοι άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν και πάλι την δική τους μάχη ξεχωριστά, προκειμένου να εκλεγούν και να πλαισιώσουν την νέα Δημοτική Αρχή, εφόσον ο νικητής των εκλογών θα είναι ο Μ. Στυλιανίδης. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντως δείχνει πράγματα και θάματα για τις ερχόμενες εκλογές, αφού τα πολύ τρανταχτά ονόματα στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, μάλλον ζημιά κάνουν παρά καλό και σίγουρα οι διάφορες πιέσεις που ασκούνται στον Δήμαρχο, για να τοποθετήσει ορισμένους υποψηφίους σε περιοχές εκτός της πόλης της Ξάνθης, σίγουρα προκαλούν αηδία στον κόσμο και τίποτε άλλο.



Γιαλαντζί Νεοδημοκράτες όσοι δηλώνουν Ανεξάρτητοι. Φτύνουν το Κόμμα κύριε Σαμαρά και εσείς τους στηρίζετε;

  Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει, το 2010 είναι η χρονιά της ανεξαρτησίας των γιαλαντζί Νεοδημοκρατών. Δεν είναι κακό να δηλώνεις ότι θέλεις σε αυτήν την χώρα και αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Προτείνω να ανακηρυχθεί η χρονιά που διανύουμε σε έτος ανεξαρτησίας και η 7η Νοεμβρίου να μπει στις Εθνικές Επετείους και Εορτές, ώστε να γιορτάζουν όλοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν ανεξάρτητοι φοβούμενοι την Λαϊκή κατακραυγή, ενώ μέχρι σήμερα απολάμβαναν τα πλουσιοπάροχα αγαθά των θέσεων που κατείχαν χάρη στην Νέα Δημοκρατία. Αυτό έχω μόνο να πω και τίποτε άλλο, γιατί αν συνεχίσω να γράφω για το θέμα αυτό, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους και θα βλέπουν εφιάλτες για την υπόλοιπη ζωή τους.



Ο Κ. Ζαγναφέρης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Γ. Παυλίδη;

  Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, συζητείται έντονα το όνομα του Κώστα Ζαγναφέρη ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη στον Νομό Ξάνθης, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν και πάνω από όλα από τον ίδιο τον Νομάρχη Ξάνθης, ο οποίος κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά του και δεν μιλά ούτε στους συνεργάτες που έχει επιλέξει για την προεκλογική του εκστρατεία. Πρόκειται για ένα όνομα που οι αρετές που το συνοδεύουν υπερτερούν των αρνητικών στοιχείων και πάνω από όλα μιλάμε για έναν άνθρωπο τίμιο, εργατικό και ειλικρινή. Άνθρωπος που δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του και που χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, όταν το καράβι της ΝΔ στην Ξάνθη Βούλιαζε και κάποιοι κοιτούσαν την σωτηρία της τσέπης τους και μόνο.



Τέλος στο κάπνισμα, τα τσιγάρα μέσα... Πάρτε μου μια πίπα και κόβω το τσιγάρο…

  Στοπ στους θεριακλήδες, αλλά και στους ερασιτέχνες καπνιστές  βάζει από σήμερα η Κυβέρνηση με νόμο του Κράτους, ο οποίος επιφυλάσσει αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους παρανομούντες, όσον αφορά το ύψος των προστίμων. Έχουν δικαίωμα οι μη καπνίζοντες, αλλά έχουν και οι καπνίζοντες, πράγμα το οποίο βέβαια φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση. Περισσότερα είναι τα δικαιώματα των μη καπνιζόντων παρά αυτά των καπνιζόντων και ειλικρινά με τέτοιους νόμους αναρωτιέμαι αν βιώνουμε και εμείς οι νέοι, μια άλλου τύπου Χούντα. Θα μου πείτε βέβαια, πως εδώ που έφτασε αυτή η χώρα, μόνο μια Χούντα μας σώζει και αυτή βέβαια είναι και η δική μου άποψη, αλλά δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Κυβέρνηση με τέτοιου είδους συμπεριφορά κατά των πολιτών και σε άλλες πιο κραυγαλέες περιπτώσεις να σφυρίζει αδιάφορα.