Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν… Που είναι τα λεφτά ΟΕΟ;

Λεφτά υπάρχουν…
Που είναι τα λεφτά ΟΕΟ;
*Πόσο στοιχίζει ένας μήνας σε εσάς κύριε Πρωθυπουργέ;
*Ποιος Βουλευτής ή Κυβερνητικό Στέλεχος μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ τον μήνα;
*Που πήγαν τα λεφτά που υπήρχαν κύριε Παπανδρέου;
*Γιατί ενώ κατηγορήσατε την ΝΔ πως δίνει λεφτά στις τράπεζες, δεν μας είπατε ότι και εσείς θα πράττατε το ίδιο;

Δεν έχει τέλος το θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας και φέρει τον τίτλο Διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, αντί να δούμε τα λεφτά που υπάρχουν, δεν τα είδαμε και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ανέβηκε η μυωπία μας ή αν έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και δεν τα βλέπουμε.
Καλά τα μπάνια και η κωπηλασία κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά καλύτερα θα ήταν να μας πείτε, αν μπορείτε εσείς ο ίδιος ή κάποιος από τους πολιτικούς της χώρας μας, να ζήσει την οικογένειά του με 500 ευρώ τον μήνα. Δεν είδαμε κανέναν από εσάς κύριοι, να παίρνει 500 ευρώ τον μήνα και να βάζει ένα στοίχημα με τον εαυτό του, για το αν θα μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του με αυτά για έναν μήνα ή όχι. Όταν κύριοι Κυβερνώντες, θα μπορέσετε να καταφέρετε αυτό που σήμερα σας λέω, τότε σίγουρα θα είστε ικανοί και άξιοι, να διοικήσετε αυτήν την χώρα και να την βγάλετε από την οικονομική κρίση.
Δεν μπορώ να πω ότι ο προκάτοχός σας κύριε Παπανδρέου ήταν καλύτερος. Απεναντίας ήταν πολύ χειρότερος, γιατί δεν είχε το σθένος να στείλει στον διάολο και συγγνώμη που το αναφέρω έτσι, όλους αυτούς που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Εκείνο όμως που δεν μπορεί κανένας να χρεώσει στον πρώην Πρωθυπουργό, είναι το ότι μας είπε ψέματα προεκλογικά. Ο Κ. Καραμανλής είπε αλήθειες και μόνο αλήθειες, για να εισπράξει από εσάς τόνους λάσπης με μεγάλα ψέματα ως επιχειρήματα.
Ο Πρώην Πρωθυπουργός μας είχε πει προεκλογικά πως η χώρα δεν πάει καλά οικονομικά και πως θα πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, τα οποία βέβαια ωχριούν μπροστά στα μέτρα που πήρατε εσείς κύριε Παπανδρέου με τους συνεργάτες σας και τότε βγήκατε και τον κατηγορήσατε λέγοντας πως ψεύδεται και πως τα λεφτά υπάρχουν.
Τώρα κύριε Παπανδρέου ειλικρινά σας ρωτώ με όλον τον σεβασμό να μου πείτε, πού είναι τα λεφτά; Πού είναι τα λεφτά που λέγατε προεκλογικά; Γιατί δεν μας είπατε προεκλογικά πως θα μας στραγγίξετε για να βρείτε τα λεφτά; Γιατί κατηγορούσατε τον Κύριο Καραμανλή πως δίνει λεφτά στις τράπεζες και εσείς σήμερα πράττετε το ίδιο, στηρίζοντας τους μεγαλοκαρχαρίες που ήπιαν το αίμα του κοσμάκη; Γιατί δεν βάλατε περιορισμούς στις τράπεζες, ώστε να μαζευτούν στην ασύδοτη δανειοδότηση ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν χρήματα να συντηρήσουν καλά-καλά τον εαυτό τους;
Μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτά τα γιατί αξιότιμε κύριε Παπανδρέου; Μπορείτε να μου πείτε που βρήκαν χρήματα για βίλες τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έχετε για συνεργάτες; Όταν θα μου δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτά κύριε Πρωθυπουργέ, να είστε σίγουρος πως εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει το έργο σας, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως με κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, θα πιστεύω πως και εσείς μας λέτε ψεύτικα μεγάλα λόγια.

Σταύρος Βλαχόπουλος