Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν θα είναι τελικά υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων η Γεωργία Ανδρέου:
  Τα όσα εχθές πληροφορηθήκαμε μας ανάγκασαν να παρουσιάσουμε την είδηση με ερωτηματικό, γιατί πολύ απλά τίποτε δεν είχε ξεκαθαρίσει, αλλά και επειδή η κυρία Ανδρέου μας τόνισε τηλεφωνικά πως, περίμενε να γίνουν κάποιες συζητήσεις από τις οποίες θα μπορούσε να αποφασίσει. Όπερ και εγένετο και αφού για αρκετές ώρες συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης, η κυρία Ανδρέου για τους δικούς της προσωπικούς λόγους δεν αποδέχτηκε την πρόταση και η Νέα Δημοκρατία μπήκε για ακόμα μια φορά στον χώρο της αναζήτησης υποψηφίου Δημάρχου για τα Άβδηρα.

Αν δεν βρίσκετε υποψήφιο, εγώ σας προτείνω να κατεβάσετε τον Στάμο Τριμίντσιο στα Άβδηρα να τελειώνουμε:
  Δεν είναι μόνο δική μου η άποψη και ακούγεται από πολλούς. Ο μόνος που μπορεί και να κερδίσει τον Δήμο Αβδήρων, αλλά και να παράξει πραγματικό έργο για το συμφέρον της περιοχής είναι ο Στάμος Τριμίντσιος, γιατί με την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αποδείξει περίτρανα πως και μπορεί, αλλά και έχει τις δυνατότητες να δώσει αναπτυξιακή τροχιά σε οποιαδήποτε ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ασκούμε αντιπολίτευση στον Δήμο Αβδήρων και πράσινα άλογα:
  Μα καλά εκεί στα Άβδηρα για τον Π. Σαλτούρο με περάσατε; Επειδή δηλαδή ήθελα να παρουσιάσω το πραγματικό πρόβλημα που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος, πρόβλημα που το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος το πρωί του Σαββάτου κάνοντας μια βόλτα στον συγκεκριμένο χώρο. Καμία σχέση δεν έχουν τα όσα έγραψα με αντιπολιτευτική τακτική για τον Δήμο Αβδήρων, απλά σήμερα ξαναρωτάω να μου πείτε, ποιος φέρει την ευθύνη για να τον ρωτήσω και να μας δώσει απαντήσεις.

Τελικά το σφουγγάρι του Αντώνη Σαμαρά, ανήκει σε Ξανθιώτη, αφού υποψήφιος με τον Μ. Στυλιανίδη, ξέχασε επιλεκτικά το τι έλεγε προ ετών.
  Δεν είναι το σφουγγάρι του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δικαιωματικά ανήκει σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δημάρχου Ξάνθης. Πως είναι δυνατόν πριν λίγο καιρό κάποιος να πολεμά τον Λάκη Στυλιανίδη με όλα τα μέσα χτυπώντας τον ακόμα και κάτω από την μέση και σήμερα να είναι υποψήφιος μαζί του; Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε πως τα αγαθά που ενώνουν τους ανθρώπους είναι το χρήμα και η εξουσία. Μπορεί η διαφήμιση παλιά να έλεγε ότι ο χρυσός μας φέρνει ποιο κοντά, αλλά δυστυχώς σήμερα αυτά έχουν αλλάξει. Η εξουσία και το ευρώ μας φέρνει πιο κοντά και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.

Με τον γιο του Μπαντάκ παζάρευε η πλευρά Στυλιανίδη:
Μπορεί πολλοί να αφιέρωσαν αρκετές σειρές γραφόμενων για τον γνωστό Μπαντάκ των Κιμμερίων, αλλά κανένας δεν στάθηκε στην ουσία, ίσως γιατί δεν τον γνώριζαν. Το ότι η παράταξη Στυλιανίδη παζάρευε για τον γιο του Μπαντάκ, πρώτη φορά δημοσιεύεται και έχει δυνατή βάση. Τα όσα τελευταία βλέπουμε να διαδραματίζονται όμως, μας δίνουν πολλά περιθώρια να σκεφθούμε ότι το παιχνίδι ήταν καλά στημένο από τους Μειονοτικούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την καλοσύνη του Δημάρχου, αλλά και την προεκλογική ανάγκη της νυν Δημοτικής αρχής, έγιναν από σκληροί διαπραγματευτές, κύριοι του παιχνιδιού παίζοντας τα γνωστά παιχνίδια.

Έχει ξεφύγει η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και αποφάσισε να μας βγάλει την ψύχη:
  Μπορεί πραγματικά η χώρα μας να αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και σε αυτό να συνετέλεσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διαπιστώσαμε να την πληρώνει άλλος εκτός από όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Δεν είναι δυνατόν εμείς να είμαστε έρμαια των στυγνών εκβιασμών της κάθε κυβέρνησης την στιγμή που άλλοι παίρνουν τις λάθος αποφάσεις. Για παράδειγμα μπορούμε να πούμε ότι μέχρι πέρσι όλοι οι οικονομολόγοι μας έλεγαν πως όποιος κάνει αυτοπεραίωση δεν έχει δικαίωμα να κάψει τα παλιά του βιβλία και σήμερα μαθαίνουμε ότι όσοι προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο, μπορούν να καταστρέψουν τα βιβλία τους μέχρι το έτος 2005 και όχι περισσότερο. Μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας κατέστρεψαν με τα σήματα τελών ακινησίας των αυτοκινήτων και τώρα διαπιστώνουμε ότι επίσης επιχειρείται κάτι ανάλογο.
  Αφού όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν το ίδιο στους δρόμους, γιατί δεν μπαίνει ένα ενιαίο σήμα τελών κυκλοφορίας και να βρεθούν άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων για το κράτος; Αυτός που επιλέγει να πάρει αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού, θα πληρώσει και περισσότερα χρήματα σε ασφάλεια, περισσότερα χρήματα για σέρβις και οτιδήποτε συσχετίζεται άμεσα με το αυτοκίνητο του, θα είναι εξίσου πιο ακριβό, σε σχέση με ένα αμάξι μικρού κυβισμού. Το συμπέρασμα είναι πως πληρώνοντας περισσότερα χρήματα, πληρώνεις και μεγαλύτερο φόρο στο κράτος, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις και ακριβά σήματα τελών κυκλοφορίας, από την στιγμή που κυκλοφορείς το ίδιο με ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού.