Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άμεση η εφαρμογή τους

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης, που θα απευθύνονται σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο
Άμεση η
εφαρμογή τους
Τι αναφέρει ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κύριος Σ. Μαζαράκης
  
  Δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής απασχόλησης, που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στα πλαίσια της καταπολέμησης της αχαλίνωτης ανεργίας, που πλήττει την χώρα.
  Όπως μας ενημερώνει ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κύριος Σπύρος Μαζαράκης, τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί, αλλά δεν τρέχουν ακόμη, απευθύνονται σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως οι ΑΜΕΑ, οι αποφυλακισθέντες, οι πρώην χρήστες ναρκωτικών που έχουν πάρει σχετική βεβαίωση, καθώς και τα νεαρά παραβατικά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό πρόβλημα.
  Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία θα αποδεικνύουν την κοινωνική τους κατάσταση.
  «Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα προσλαμβάνονται από τους εργοδότες. Ενώ, ο ΟΑΕΔ θα αγοράζει τα ένσημά τους κατά ποσοστό 100%, μέχρι το ποσό του ανειδίκευτου εργάτη» σημειώνει ο κύριος Σ. Μαζαράκης.
  Το δεύτερο πρόγραμμα, τώρα, απευθύνεται στις ίδιες κοινωνικές ομάδες και αφορά την αυτοαπασχόληση, το λεγόμενο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών. Απευθύνεται, δηλαδή, σε κάποιον συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες ή πρώην χρήστη, που επιθυμεί να ανοίξει δική τους επιχείρηση.
  Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτείται με το ποσό των είκοσι οκτώ χιλιάδων ευρώ συνολικά και έχει διάρκεια τριών χρόνων.
  «Επτά χιλιάδες ευρώ θα δίνονται ως πρώτη δόση, μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα θα δίνονται σε έξι ισόποσες δόσεις» καταλήγει ο κύριος Σ. Μαζαράκης.