Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πάταγος με το μίγμα αποστάγματος πηγών Σταυρούπολης, Παραδείσου και γεωτρήσεων Δροσερού Τσέπελ-ύδωρ:

  Άνω κάτω για ακόμα μια φορά, έκανα την Ξάνθη και αυτό όντως είναι λόγος για να καυχιέμαι, αφού η πρωτοποριακή μου ιδέα να βγάλω εμφιαλωμένα νερά με την ονομασία του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, βρήκε μεγάλη απήχηση στον κόσμο και τα μηνύματα ήταν περισσότερο θετικά από τα αναμενόμενα. Μπορεί η προεκλογική περίοδος να ξεκίνησε νωρίς και υπό το βάρος της καταχνιάς των εξελίξεων στην οικονομία και για τον λόγο αυτό χρειάζεται λίγο χιούμορ να δώσει όμορφο χρώμα στην ζωή μας. Το ότι χάσαμε κάθε είδους χιούμορ και διάθεση για την ζωή ή μας ανάγκασαν να τα χάσουμε είναι μια πραγματικότητα και αυτό για να αλλάξει θέλει πολύ προσπάθεια από όλους μας.



Κίνηση μοτοσυκλετών στους πεζόδρομους και παταγώδης αποτυχία του Δήμου Ξάνθης στην επίλυση του κυκλοφοριακού:





  Αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, είδαμε να ασχολούνται τοπικά ΜΜΕ με το θέμα της κίνησης μοτοσυκλετών στους πεζόδρομους της Ξάνθης, αλλά δυστυχώς δεν διαπιστώσαμε σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, να γίνεται αναφορά στην ουσία του προβλήματος. Σίγουρα οι πεζόδρομοι γίνονται για τους πεζούς, αλλά πάντα και εφόσον υπάρχουν εμπεριστατωμένες κυκλοφοριακές μελέτες. Στην Ξάνθη δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε, οι κυκλοφοριακές μελέτες βρίσκονται μόνο στην σφαίρα της φαντασίας Δημοτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται πολλές φορές να αποδείξουν, πως ο Ελέφαντας είναι Μυρμήγκι, άσχετα αν αυτό δεν γίνεται ούτε και με την βοήθεια του μεγαλοδύναμου. Η ουσία στην όλη υπόθεση είναι πως ο Δήμος Ξάνθης λειτουργεί ως συνήθως με προχειρότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, γεμίζει πεζόδρομους το κέντρο της πόλης, χωρίς ποτέ να νοιαστεί όμως για το που θα πάνε τα χιλιάδες αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν καθημερινά στην Ξάνθη. Πολλοί οδηγοί έχουν παρατήσει τα αυτοκίνητά τους και μετακινούνται με δίκυκλα δίνοντας έτσι λύση στο κυκλοφοριακό της πόλης, αλλά δυστυχώς και για αυτούς η μετακίνηση έχει γίνει Γολγοθάς, αφού από την μια δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα και από την άλλη οι οδηγοί των αυτοκινήτων καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα χωρίς να αφήσουν περιθώρια ώστε να περάσει από δίπλα τους ένα μηχανάκι.



Οι περίεργες βόλτες με το πολυτελές τζιπ της Δημοτικής Αστυνομίας:



  Αρκετός καιρός πέρασε από την ημέρα που είχαμε θέσει κάποια ερωτήματα προς την Δημοτική Αστυνομία και προς τον Δήμο Ξάνθης και απάντηση μέχρι σήμερα δεν λάβαμε. Θα μου πείτε πως τι απάντηση να σου δώσουν, όταν είναι εκτεθειμένοι από την κορυφή ως τα νύχια. Το τελευταίο διάστημα βέβαια, παρατήρησα και κάτι ακόμα για το οποίο απευθύνω στους πιο πάνω και άλλα ερωτήματα, ζητώντας να μου απαντήσουν σε όλα. Τι δουλειά έχει το τζιπ της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ορεινή Περιοχή κύριοι; Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας και κατά πόσο πρέπει το πολυτελές τζιπ να μετακινείται τα βράδια μετά της 12; Υπάρχει βιβλίο κίνησης του οχήματος ή δεν χρειάζεται;



Βολιδοσκοπεί η Κυβέρνηση παίζοντας με τον πόνο μας προεκλογικά:

Καλός πραγματικά ο Γ. Παπανδρέου ο νεώτερος και οι συνεργάτες του, στο παιχνίδι των εντυπώσεων του ψυχρού πολέμου. Βγάζουν ένα φασούλι, μετράνε τις αντιδράσεις και το παίρνουν πίσω, εφόσον αυτές είναι πολλές και αρνητικές, προσπαθώντας να κερδίσουν την μάχη στις ερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το μάζεμα των αυξήσεων του ΦΠΑ σε αγαθά πρώτης ανάγκης, την στιγμή που πλήθαιναν τόσο οι αντιδράσεις για το θέμα αυτό και γιγαντώνοντας οι αντιδράσεις για την αύξηση στην τιμή του Πετρελαίου Θέρμανσης, αφού θέλουν στην προηγούμενη τιμή να εξισώσουν τον φόρο και πουλώντας το, όπως χθες το πρωί διέρρευσε, στην τιμή 1,10 ευρώ/λίτρο. Δεν του βγαίνει του Πρωθυπουργού μας η φορομπηχτική πολιτική και το σίγουρο είναι πως επενδύει πάρα πολλά στο παιχνίδι των εντυπώσεων, αφού στην ουσία η χώρα μας, δλδ η ζωή όλων μας, πάει από το κακό στο χειρότερο. Για τα θέματα αυτά βέβαια, δεν είδα ούτε τον φίλο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης Σωκ. Ξυνίδη να παίρνει θέση, ούτε όμως και την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να βγάζει μιλιά, άσχετα αν τις τελευταίες ημέρες επέλεξαν να είναι λαλίστατοι και να επιτίθενται σφοδρότατα κατά αιρετών της περιοχής μας, οι οποίοι ανήκουν στην παράταξη της ΝΔ.



Δυσαρεστημένοι οι Δήμαρχοι Αβδήρων, Βιστωνίδας με τα γραφόμενά μας, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση και παίζουν την κολοκυθιά:



  Δεν επιδίωξα ποτέ και ούτε πρόκειται να επιδιώξω, να είμαι αρεστός σε αιρετούς και μη της περιοχής μας με τα γραφόμενα μου και αυτό όσοι το καταλάβουν γρηγορότερα, τόσο καλύτερα θα είναι για τους ίδιους. Τελευταία δείγματα γραφής είναι πως όπως πληροφορήθηκα από κατοίκους τόσο της Βιστωνίδας όσο και των Αβδήρων, τα έχουν πάρει άγρια στο κρανίο ο Ν. Ζλάτκος και η Εύα Τσακίρη με τα γραφόμενά μου, επειδή πολύ απλά η αλήθεια δεν τους είναι αρεστή. Ξεκαθαρίστε πρώτα κύριε και κυρία την θέση σας, αφήνοντας πίσω τα ήξεις αφήξεις και μετά κρατήστε όποια στάση θέλετε, αλλά καλό θα είναι πρώτα, να εμπεδώσετε και το ποιος είμαι, αλλά και το τι χαρακτήρας είμαι, όχι τίποτα για να μην στενοχωριέστε. Αν εσείς που είστε Δήμαρχοι δεν έχετε τα κότσια να ξεκαθαρίσετε την θέση σας, φταίω εγώ που αμφισβητώ το ότι θα στηρίξετε τον Δ. Γαλανόπουλο και πως παίζετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη του, πράγμα το οποίο μου το επιβεβαίωσαν αρκετοί κάτοικοι των δυο Δήμων που εσείς διοικείτε τα τελευταία χρόνια; Μπορεί να κατηγόρησα σε εισαγωγικά για αλαζονική συμπεριφορά τον Β. Τσολακίδη, αλλά δυστυχώς για εσάς, αρχίζω να σχηματίζω αρνητικότερες εντυπώσεις, άσχετα αν την καλημέρα μου σας την λέω από καρδιάς.