Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων η Γεωργία Ανδρέου;
  Θα βρεθεί υποψήφιος για τα Άβδηρα μας είπαν και όπερ και εγένετο αν και κανένας ακόμα δεν μας έχει επιβεβαιώσει την είδηση μέχρι τώρα. Η πολιτευτής της ΝΔ Γ. Ανδρέου ανέλαβε όπως κύκλοι αναφέρουν, μετά από συζητήσεις για ακόμα μια φορά να βγάλει καθαρή την ΝΔ στον Νομό Ξάνθης, την ώρα που κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα και υπέσκαπταν το μέλλον του κόμματος με τις διάφορες καλοστημένες πρακτικές τους. Το όνομά της έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και η ίδια το σκεφτότανε μέχρι χθες το βράδυ. Ερωτηθείσα για το αν θα είναι τελικά υποψήφια όπως ακούγεται μας ανέφερε πως δεν έχει κλείσει ακόμα, αν και είναι θετική η σκέψη της, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέχρι σήμερα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Μπορεί κάποιοι να ήθελαν να φτάσει στο αμήν η κατάσταση για να ρεζιλευτεί και άλλο το κόμμα της ΝΔ στο Νομό μας, όχι πως πάει καλύτερα στην υπόλοιπη χώρα, αλλά δυστυχώς δεν τους βγήκε και τώρα θα περιμένω με αρκετή υπομονή, να δω τι θα πράξουν από εδώ και μετά οι γνωστοί κύκλοι που κατεύθυναν τα νήματα προς την καταστροφή.

Δεν αλλάζει άποψη ο Δήμαρχος Ξάνθης. Θέλει δυνατά ονόματα στο ψηφοδέλτιό του και δεν αποχωρίζεται τους στενούς του συνεργάτες άσχετα αν βοά η Ξάνθη:
  Δεν δέχεται κουβέντα όπως φαίνεται, ο Δήμαρχος Ξάνθης και συνεχίζει απτόητος την κάθοδο του στις ερχόμενες εκλογές, έχοντας στο πλευρό του τόσο τον Μ. Τσέπελη όσο και (πιθανότατα) τον Θ. Καλαϊτζή όπως ευρέως πλέον συζητιέται στην Ξάνθη. Ο Δήμαρχος Ξάνθης γνωρίζει καλά πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα με την κάθοδο των Μουσουλμάνων αν αυτή γίνει και προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους στις ερχόμενες εκλογές και αυτό όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, μεταφράζεται σε συμμετοχή Μ. Τσέπελη και Θ. Καλαϊτζή στο ψηφοδέλτιό του.

Στο έλεος του Θεού και των σκουπιδιών το Αλσύλλιο στο Πόρτο Λάγος
Απαράδεκτη η αμέλεια της Δημοτικής Αρχής των Αβδήρων:
  Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε την αμέλεια όλων των αρμόδιων φορέων σε Αλσύλλια και δάση. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί η κατάσταση στο Αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος, καθώς και το κτίριο του Τουριστικού. Μιλάμε για χρήματα, για περιουσίες οι οποίες ρημάζουν και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Οι φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύω, αποδεικνύουν περίτρανα την πραγματικότητα και πως τα όσα σήμερα λέω είναι κάτι μικρό μπροστά σε αυτό που θα έπρεπε να πω. Δεν ξέρω γιατί η νυν Δημοτική Αρχή τα έχει παρατήσει εδώ και μήνες, όπως επίσης γιατί δεν παρεμβαίνει το λιμενικό ταμείο Λάγος, ώστε να καθαριστεί ο χώρος από τα σκουπίδια, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε σύντομα θα καταστραφεί ένας ακόμα πνεύμονας ζωής.

Στο Νοσοκομείο ο Φ. Καραλίδης με συμπτώματα κόπωσης, σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο:
  Δεν του βγήκε σε καλό όπως φαίνεται, η πίεση των τελευταίων ημερών του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη και ως αποτέλεσμα της κούρασης ήταν να καταλήξει την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προληπτικά για εξετάσεις. Η αδιαθεσία την οποία ένιωσε, δεν του άφησε και πολλά περιθώρια αναγκάζοντάς τον να εισαχθεί και να παραμείνει για τρεις ημέρες παρακολούθησης στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, η υγεία του δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και η αδιαθεσία κατά πάσα πιθανότητα να οφείλεται στην υπερκόπωση και πουθενά αλλού. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό του συγγενείς και φίλοι ευχόμενοι όλοι για γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή κοντά τους. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου, να μεταφέρω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στον κύριο Καραλίδη.

Στην Ιπποκράτους δεν μετακόμισε μόνο ο Harry Potter, αλλά και ολόκληρη η ομάδα των μικρών μάγων:
  Είναι αρκετά πετυχημένη η συγκεκριμένη πρόταση και η συμπλήρωσή τους, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας με τον μάγο της Οικονομίας μας, ανακάλυψαν το μαγικό φίλτρο που θα μας βγάλει από την δύσκολη συγκυρία και αυτό δεν είναι κάτι άλλο, παρά το να μας πάρουν ακόμα και τα σώβρακα. Η κοροϊδία στην οποία όλοι οι Έλληνες πέφτουμε, έχει το χρώμα και το όνομα της κάθε Κυβέρνησης, αφού τώρα βλέπουμε πως από την μια με την αυτοπεραίωση πάλι θα πληρώσουμε, με τα σήματα τελών κυκλοφορίας αδικούνται όσοι έχουν καινούριας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα και το έλλειμμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη, που να μπορέσει να μας απαλλάξει από αυτού του είδους τους εκβιασμούς και τις υφαρπαγές των χρημάτων που όλοι με τον ιδρώτα μας βγάζουμε.

Ειρωνεύτηκαν οι κολλητοί του Χατζηευαγγέλου την μεταγραφή του Άγγελου Κηλικιώτη στον Συνδυασμό Μίχογλου:
  Παροξυσμός φόβου έπιασε τους κολλητούς και τους υποστηρικτές του νυν Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου και άρχισαν μέσα στην παρωδία που ζουν, να ψάχνουν τρόπους διακωμώδησης την μεταγραφή του Άγγελου Κηλικιώτη στον Συνδυασμό του Θωμά Μίχογλου, διαδίδοντας πως ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Δημάρχου Τοπείρου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είδε πως δεν θα εκλεγόταν με τον συνδυασμό του Χατζηευαγγέλου και αποφάσισε να αναχωρήσει, ενώ παρουσίασαν τον Άγγελο Κηλικιώτη ως αμελητέα ποσότητα για την παράταξη του νυν Δημάρχου Τοπείρου. Αφού ήταν αμελητέα ποσότητα, γιατί ρε παλικάρια τον είχατε πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου; Όσο ήταν μαζί σας, αποτελούσε έναν σημαντικό κρίκο και τώρα που σας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια επειδή αποδείχτηκε περίτρανα πως η νυν Δημοτική Αρχή στέρησε από την περιοχή του Τοπείρου την Ανάπτυξη, είναι αμελητέα ποσότητα; Δηλαδή αυτοί που έφυγαν από Παυλακάκη μεριά για μια χούφτα καριόκες, είναι βαρυσήμαντες οντότητες της περιοχής και αυτοί που επιλέγουν να πάνε με το νέο, το άφθαρτο και το ικανό να φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή, είναι ασήμαντοι; Είπαμε να χρησιμοποιείτε όλα τα μέσα για την προεκλογική, αλλά τόση ξεφτιλισμένη φθήνια σε επιχειρήματα, δεν την περίμενα…